Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Netušíte jak se tam ta spojka mění? Když jsem to měl loni v létě rozebraný (měnil jsem motor), tak podle toho, co si pamatuju by to snad mělo jít jedině tak, že se oddělá převodovka od motoru a odšoupne se bokem nebo rovnou vyndá. Ale to je hrozný práce.

Někde jsem ale slyšel, že by to mělo jít nějak líp. Tak to by mě zajímalo.

Odesláno

Ne, odjinud, ale ted nevim odkud, myslel jsem, ze od Peugeotu, ale tam je jen 806 a 607 se 6,5hod + nejake dalsi minuty za odvzdusnovani hydraulicke spojky. Tak bud od Citroenu, nebo nekde z Internetu, zkratka tech 10hod mi nejak uvizlo v hlave, berte je s rezervou (omlouvam se).

Odesláno

Vymena prevodovky je co jsem se ptal 8 hodin, a to se musi jeste sundat naspodku ram. U spojky se ram nesundava, prevodovka se soupne bokem od motoru a spojka se necha takhle vymenit, takze by to melo byt o nejakou hodinu mene. BTW: dneska uz zkousim druhou prevodovku..jestli i ta bude rachtat, tak v ni necham vymenit loziska, protoze me to snad vyjde levnejsi, nez zase reklamovat tuhle, mezitim mi bude zase auto tyden stat v servisu zbuhdarma, a zase platit za praci :( chjo.

Odesláno

Akorat tu co mi z Litic druhou posilal, tak rikal, ze ji nechal rozebrat a pripadne vymenit z dvou prevodovek dily, aby to bylo ok. ALe kdyz mi prisla, tak bylo silikonem zatesneny pouze ten bocni plechovy kryt, a z te strany pouze tam se muze tak max. podivat, pochybuju, ze z te strany cokoliv vymeni, to by ji musel uplne rozpulit. A kdyz jsem zacloumal s vyvodovou hrideli spojky, tak me moc nenadchlo, ze to melo vuli. Chjo podruhe...uz to vidim, jak mi za chvili zavola servisak, ze to zase rachta. Neni mozna mit takovou smulu :( Auto sem uz nevidel pres dva tydny a kdovi jestli to nebude dyl. Nevite co stoji / jak dlouho muze trvat vymena lozisek a gufer v prevodovce ? Anebo ne, radsi to nechcu vedet. :mad:

Odesláno

A proč pořád to rachtání řešíš? Mně to taky trochu rachtá, když tam mám neutrál a nestojím na spojce. Je to takový nepravidelný, chrocht, chrocht, ne nijak hlasité, ale slyšet to je. Neřeším to. Ptal jsem se a dělají to prý všechny 605.

PROČ CHCEŠ MÍT LEPŠÍ AUTO NEŽ VŠICHNI OSTATNÍ??? ABY JSI SE JIM MOHL SMÁT???

:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Ne, jenze kdyby to rachtalo, ale tohle mlati jak svina, pochop, jde to slyset vevnitr kdyz mam zavrene okynka, kdyz otevru, tak je to docela nesnesitelny rachot. Neni to nejake klepani, je to proste mlaceni jak svina. Bez problemu to prehlusi motor. Nevim co tu resis s lepsim autem, budu delat ze sem te nepochopil, ale ja jsem jeste zadne auto neslysel aby mu takhle mlatila prevodovka, nebo co to vlastne mlati. Navic bych nerad, aby se mi nekde na krizovatce kdyz na to budu potrebovat dupnout zablkokovala, anebo na dalnici kdyz pojedu 150 se mi sekly predni kola, to bych nerad. Nevim jak ty, ale ja chci mit svoje auto v takovem stavu abych se za nej nemusel stydet, a kdyz nekde prijedu a musim stat na volnobeh, tak radsi drzim spojku abych se nemusel stydet.

Odesláno

Ty ses nějak rozparádil! Asi nemáš moc náladu na moje vtipy. Myslel jsem, že řešíš právě jenom takový to chrochtání - o mlácení, co přehluší motor jsem nevěděl. S tím bych samo taky nejezdil. Prostě mně připadalo, že jenom šperkuješ takový malichernosti a ono je to vážnější. Tak se na mě nezlob, že jsem nepochopil vážnost situace...

Odesláno

No zareagoval jsem ostre, protoze me to proste strasne sere, uz se to rozebira potreti a vysledek zadny, ten mi rekl ze to dela tohle, vymenilo se tohle...ten rekne ze tohle tak se vymenilo tohle a vysledek zadny, mezitim sem nalitnul na spojkovou sadu od Cpt. Chipa, coz me stalo ciste ztraty cca 7-8 tisic (timto mu vzkazuju je je pekny CURAK a hajzl a vsecky varuju). Jsem zvedav jak to dopadne s tou prevodovkou co mi z Litic poslal (pro prvni jsem si byl autem). Ja uz neverim nikomu, a jenom solim penize. A jestli tohle nebude ok, tak to budou muset rozebrat znova, prevodovku nechat zgeneralkovat alespon na loziska a gufera a zase namontovat. Mezitim me auto bude stat dva tydny, manzelka me uz zabije, vysolim 10-15 tisic a pak se pujdu obesit.

Odesláno

Tak to je dobry forek, tu prevodovku co mi poslal z Litic, ze jeste byla prej rozebrana ze se na ni koukal nekdo z jeho lidi...no to jiste. Rechta...ne sice tak moc, ale rechta. Jednicka tam jde nekdy vrazit az po tretim ctvrtem proslapnuti spojky. Ctyrka jde vzdycky hodne pres zuby, zrejme synchron bude v haji totalne. No to je mi teda kousek...emh. Ale mam tu jeho prvni, a ta sice rechtala, ale radit slo uplne nadherne s presne, takze ji necham zgeneralkovat na vymenu lozisek a gufer asi. Jinak uz to nevidim.

Odesláno

Petr605: tezko rict, mohlo to byt i odtamtud, ale mel jsem to i odjinud (tehdy jsem si to nejak zjistoval, ale kdo si to ma vsechno pamatovat). Nechal jsem si tam delat vic veci, takze rozepsane to nemam.

rimmer: prevodovka z vrakoviste je vzdycky sazka do loterie. Dokonce i kdyby poskladali jednu ze dvou, tak to nebude nikdy OK, protoze zuby na ozubenych koleckach se za tu dobu nejak vymackaj -jak to rict, kompatibilne? - takze kdyz nahradis vice vymackane kolecko na jedne hrideli a to proti nechas, tak se to o moc nezlepsi. To uz by snad bylo lepsi (ale musel bych se podivat, co to stoji) koupit opravnou sadu na prevodovku a poskladat si vnitrek prevodovky z novych dilu...

Jinak komplet spojka Valeo - spokojenost a cena byla jen o dva tisice vyssi (pres znamy by se dala sehnat i za tech 7-8).

[Editován dne 20/5/05 Dydzej]

Odesláno

Ale jo, spojka je OK, ale se starym pritlacakem sla kapanek lehceji, myslel jsem ze to neztrvrne, ale naopak zmekne...cili sem predpokladal, ze nova vec bude pro cloveka user friendly nez stara.. :)

Odesláno

Dydzej: sazka do loterie je to, ale pak k tomu musi pristupovat i prodejce solidne, a ne ze naslibuje, je to vsecko vyzkousene, nechal jsem to prohlidnout bla bla. Kdyby rovnou rekl, no nejaka mi tu lezi, jestli chcete vemte, ale jestli je dobra nebo ma nejakou chybku to nevim.

Odesláno

Tak prevodovka je rozebrana, zjistilo se, ze nektera loziska uz nejsou ok, ale hlavni problem je v tom, ze skoro vsechna loziska se protaceji v bloku, rano jsme byli objednavat u pegota loziska a gufera..cca 4 tisice(nejsou to uplne vsechny, nektere sou ok). Jedine rozumne resenit podlepit lepidlem. Snad to bude drzet, sam jsem zvedav. Jinak sem nechal rozebrat na test i svoji starou prevodovku co sem ji mel v aute predtim, a uplne to stejne. Navic tyhle dve prevodovky sou na 2.1TD ale maji jine kolecka, zajimave :) Ale rozdil v pomerech prevodu poznat nebyl pri jizde. Hold pegot.

Tak jsem zvedav jak tohle zase dopadne, drzte palce, na repasi sem vybral ze tri moznych prevodovek tu nejlepsi, kde slo nejlepe radit, zlehka a docela presne. Opravar rikal, ze ma asi z tech dvou co ma u sebe nalitano o dost mene, ale ty loziska sou stejne ve stejne stavu. Takze jestli mohu ostatnim doporucit, takovou starsi predovovku pro 605tku 2.1 TD z vrakace uz bych osobne nebral, ale misto toho pokud na te sve jde dobre radit, tak se jedna jen o vymenu lozisek a gufer a vyplati se mit jistotu.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

z tymi prevodovkami je to veru riadna pakaren. ja prave riesim tu svoju a ked som zistil co stoja nahradne diely v peugeote skoro som odpadol...

dokopy aj s diferakom je tam 6 lozisk, 4 som zohnal za nejakych 2.500,- a zvysne 2 ktore sa dodavaju len do prvovyroby a servisov ma budu stat dokopy 5.000,-

co je najvacsi gol synchron na 5 rychlost vraj stoji 6.400,- a spinac na spiatocku skoro 1.000,-

ked som to zratal vsetko dokopy tak ma cela ta sranda aj so spojkou bude stat skoro 25.000,-

mal som moznost kupit prevodovku z vrakoviska za 10 tisic ale ma najazdene okolo 200 tisic km...to by asi tiez nebola vyhra ked som si precital predosle prispevky...

auto mi stoji uz skoro mesiac, tak mi drzte palce...vianoce budu bez darcekov :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...