Bigbadjohn Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Tak něco o H7, xenonech, ohniskové vzdálenosti, diletantech, bastlířích ..... Dneska jsem byl konzultovat svoje neorigo xenony u Minimaxy a rozhodl jsem se, že je vyměním za H7 a to hned. Nechci čekat na pokutu a navíc od těch xenonů fakt nebylo vidět asi i proto, že pravá výbojka už byla napůl KO. Rozhodl jsem se pro Osram H7 Night Braker a musím říci, že to bylo dobré rozhodnutí. Ale všechno postupně. Přestože pravé světlo mi svítí méně než levé rozhodl jsem se začít levým, protože je k tomu lepší přístup, u pravého je totiž hned za světlem pojistková skříňka. Předpokládal jsem, že to bude jednoduchá práce, odpojím konektor od xenonu, odpojím konektor co napájí VN trafo, vyndám výbojku a bude. No nebylo to tak jednoduchý. Odpojil jsem konektor od výbojky, vyšrouboval dva samořezný šroubky, na kterých drželo VN trafo přišroubovaný ve světle, vyndal trafo, rozmotal asi kilometr lepicí pásky, kterou to bylo všechno omotané a vysvobodil jsem originál konektor, který napájí H7. Chtěl jsem vyndat drátek co drží žárovku (výbojku), ale nešlo to, protože patice výbojky byla tak široká, že nešlo ten drátek vyvlíknout z oka. Trvalo mi to asi 15 minut, přičemž jsem ho trochu zdeformoval jak jsem ho rval kleštěma. Nakonec drátek povolil, ale výbojka držela jako přišitá. No bodejť by ne, byla totiž přilepená. Ona nemá ten zobáček, který drží žárovku ve správné poloze a tak ji kdosi přilepil ke světlu, aby se to nemohlo pohnout. Nepohnulo! Nakonec jsem opatrně nožem asi 20 minut ořezával to lepidlo až se mi podařilo ze zbytku zateklého lepidla tu výbojku utrhnout a to kupodivu bez poškození světla. Další čtvrhodina rovnání toho pérka co tam drží žárovku a pak už to byla brnkačka. Největší překvapení bylo, když jsem rozsvítil světla a viděl jsem jak hodně ta žárovka svítí. Proti tomu xenonu co jsem vyoperoval to svítí asi o polovinu víc. A to byl ten lepší, ten horší tam bohužel ještě pořád trůní. No a pak jsem porovnal ohniskovou vzdálenost toho xenonu a H7. Je naprosto stejná. I to místo, kde hoří oblouk se zdá být steně velký jako vlákno u žárovky. Potom tedy nechápu, proč to vlastně není povolený, ale to řešit nebudu. No a výsledkem celé 1,5 hodiny dlouhé snahy je, že mi ve světle zbyly po předchozím majiteli dvě díry na spodku světla po samořezných šroubcích, na kterých drželo VN trafo, prořízlý plast na světle kudy vedl kabely a prořízlé víčko, které kryje prostor pro žárovky. Zdá se, že na funkci to nebude mít vliv a na funkci rostlináře už vůbec ne Jsem docela zvědavej jak se poperu s tím druhým světlem, kam nelze strčit hlavu. O dalším (ne)úspěchu vás budu informovat, ale pustím se do toho asi až v sobotu, abych na to měl dostatek času Citovat
MotoMoto Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Klobouk dolů, to si vůbec nedovedu představit. Já se bojím jen toho abych vyměnil žárovku za více svítící, protože ten přístup je tedy strašný. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 :potlesk:potlesk a pak že to bude nuda no, ohnisková vzdálenost je u každé HID sady a maličko jiná, ono záleží na tom, jaká čínská firma to zrovna vyrábí, tady se tedy zrovna trefili. HID sady značkové vyrábí i Osram a Philips, taková sada vychází na cca 7-12tis kč. Docela bych ji chtěl vidět a taky jak to svítí [upravil dne 13/4/11 08:36 minimaxa] Citovat
JirkaMTPO Odesláno 13. duben 2011 Autor Odesláno 13. duben 2011 Já do dnes zase jezdím se zapadlou žárovkou v parabole, zkoušel jsem sundat světlo abych ji vyklepal, ale to by musel jít dolů asi i nárazník. Propadla mi tak šikovně, že je v prostoru mezi parabolou a obalem světla, takže jí není vidět. Prostě hotovo. Citovat
Sasula Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 na 406 kupe mi sada kupodivu svitila dobře, akorát při první montáži jedné sady u \"odborníka na xenony\" mi téměř nesvítilo jedno světlo... po pár reklamacích jsem si to předelal podle sebe ušlo to... i když ne ideal... ale lepe než 100W halogen. po čase jsem si radeji zakoupil par jinejch sad a namontoval do všech aut... a svitilo to lip... zalezi hodně na sadě. radeji si připlatit a hlavně nejít přes 4300K Citovat
salmius Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 jen postreh : vymena predni obrysovky celoskleněné 5wattovky : 807 = poslepu se zavazanou rukou za zadama a cigarem v ruce otázka 5 sekund C8 = díky zrcatku ,baterce, natrikrat zlomene ruce a neurolu jsem to zvladnul za pul hodiny Tak jsem dneska měnil nesvítící parkovačku v levém světle u C8. Přesně jak píše předseda, jen jsem neměl ten neurol, takže mi to i se zpětnou montáží trvalo 3/4 hodiny. A to mám malou hlavu, takže když jsem vyndal kastlik s filtrem od klimatizace, tak jsem tam strčil hlavu i obě ruce a tak jsem to nakonec vyměnil. Měl jsem to trochu ztížené tím, že nemám v hlavních světlech H7, ale neoriginální xenony. Tak jsem musel sundat ten konektor (nikdy jsem ho před tím neviděl) a pak třikrát zalomenou rukou vypreparovat tu objímku. No a vrátit tam tu obrysovku bylo taky docela zábavný. Zbytek už byla sranda. Prostě tohle vymejšleli frantíci asi o polední pauze a mysleli na něco úplně jinýho. Jak tady někdo píše, že i s neoriginálními xenony to svítí jak o dušičkách tak musím souhlasit. Neumím si představit jak bych asi jel v noci s originální H7. na to mám recept - pro c8 kupujte žárovky od philipse sice jsou kapku dražší, ale zato rychle odchází, takže mám teď už trénink i s tlustou rukou je to práce na minutku Jinak kdybyste si chtěli frantickou mysl OPRAVDU vychutnat zkuste vyměnit žárovku u novýho megana Citovat
bajza206 SW Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 :potlesk:potlesk a pak že to bude nuda no, ohnisková vzdálenost je u každé HID sady a maličko jiná, ono záleží na tom, jaká čínská firma to zrovna vyrábí, tady se tedy zrovna trefili. HID sady značkové vyrábí i Osram a Philips, taková sada vychází na cca 7-12tis kč. Docela bych ji chtěl vidět a taky jak to svítí [upravil dne 13/4/11 08:36 minimaxa] Jako zastánce HID používaného s rozumem bych chtěl vidět kde má ohniskovou vzdálenost ta žárovka z Tesca:aut Citovat
Bigbadjohn Odesláno 16. duben 2011 Odesláno 16. duben 2011 Tak dneska jsem měnil druhý (pravý) xenon za H7. Výměna trvala necelé dvě hodiny, kde větší část doby zabralo narovnání poničeného pérka, které drží žárovku na správném místě. Na této výbojce nebyl konektor, který by šel sundat, bylo potřeba vyndat pérko zcela ven a pak vyndat výbojku i s dráty napájení. Vše tady trvalo déle, protože bylo nutno to dělat přes zrcátko, protože se mi tam kvůli pojistkové skříňce nevešla hlava. Po vyjmutí výbojky mi bylo jasné, proč to svítilo tak málo. Výbojka byla celá zbělalá. Nejzajímavější na tom všem je, že obě výbojky NEBYLY stejné. Zítra je vyfotím a dám sem snímek. No a večer jsem auto projel abych viděl jak to svítí. Musím říct, že mnohem lépe než když tam byly ty výbojky. Ještě bude potřeba nechat světla seřídit na regloskopu, ale zatím se zdá, že to je celkem dobré. Silnice je rovnoměrně osvětlená, protijedoucí řidiči na mě neblikají a když jsem se šel podívat ven z auta jak to svítí, tak se to taky zdálo být dobré. Na zdi obě světla svítí stejně vysoko, tak to snad do úterý vydrží, to budu mít čas se zastavit na STK a nechat to seřídit. Citovat
Igor Odesláno 12. červenec 2011 Odesláno 12. červenec 2011 Původně zaslal: Kovo To si ma moc nepotešil,lebo s tými origo sviečkemi\"H7\" po tme vela nevidieť. Já to taky řešil, připadá mi, že H7 v těch čočkách svítí nějak málo, zkoušel jsem od Philipse H7 Xenon efekt, ale taky nic moc. Odrazy od značek jsou dobré, ale před auto to moc nesvítí (při všech polohách nastavení sklonu). Když zapnu dálkové, to je nebe a dudy. Ale to jsou dálkové. Dal jsem tam na zkoušku neorigo HID 6000K, svítí bíle, ale pořád tak nějak jako na dušičky :-( Možná to je v těch čočkách, připadají mi nějak \"zakalené\", neví někdo, jestli se dá světlo rozebrat a ty čočky nějak vyčistit? Dík Nemáte někdo zkušenosti s těmito (nehomologovanými) žárovkami? http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/17-1-Zarovky-12V/75-3-H7/5/1255-H7-RALLY-12V-80W-PX26d-C1 Jsou to 80W pro závodní/tuningové účely, ale mohly by v těch čočkách svítit lépe. Zahřívání by nemělo vadit (čočky jsou skleněné), bude vyšší spotřeba. Kromě policajtů (pokud by to poznali, kdyby nelezli do světel), měl by s nimi být nějaký problém? Citovat
bajza206 SW Odesláno 12. červenec 2011 Odesláno 12. červenec 2011 Čočka je skleněná ale zaní je stejně parabola a ta půjde do kopru a co třeba poistky a kabely ty budou taky trochu topit:aut Citovat
Bigbadjohn Odesláno 13. červenec 2011 Odesláno 13. červenec 2011 Mám tam H7 Night Breaker a co se týče jak je od nich vidět tak naprostá spokojenost. Edit: No a co se týče životnosti tak zatím zklamání. Vydržely mi asi 2 měsíce a je po nich. Obě odešly 2 dny po sobě. Nejdřív pravá a hned na to levá. Zatím jsem je úspěšně vyreklamoval (divím se sám, že to šlo) a pokud odejdou znovu tak tam dám nějaké s prodlouženou životností. Používám totiž tlumená světla i pro denní svícení. Ale i tak to nevydrželo oněch deklarovaných 150 hodin. No nechám se překvapit. [upravil dne 14/7/11 21:39 Bigbadjohn] Citovat
Jooooose-1 Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 Má niekto skúsenosť s tými PHILIPS X-treme Vision? Či sú lepšie ako OSRAM NIGHT BREAKER PLUS... Citovat
Marcel00 Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 uz som to pisal do vlakna pre 407... hlasim ze osram NB po 4 mesiacoch isli do kytek.... jazdim denne, svieti sa v podstate stale. najazdil som cca 10tis km... vydrz cca 4 mesiace svietili dobre o tom niet pochyb. co bude dalej? uvidime... budem to tu sledovat ake tipy tu padnu Citovat
Jooooose-1 Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 Tak páni ak niekto bude chcieť poriadne žiarovky do auta tak doporúčam tieto: http://www.autoledky.sk/index.php?page=2&cat=6 Už roky len samá chvála na tieto žiarovky. - doživotná záruka - legálny predaj, daňový doklad samozrejmosťou - certifikácia na všetky produkty - expresná dodávka, výmena v prípade chybne zvoleného produktu (dopravu hradíme my !) - predajné miesta u oficiálnych dealerov na Slovensku značky Volkswagen, Audi, Škoda - VW Gabriel Košice, FORD - Szilcar Košice, Szilcar VIP Bratislava svedčí o vysokej kvalite... A nie nerobím reklamu iba veľa čítam Vlákno u týchto žiarovkách: http://www.vw-club.sk/viewtopic.php?f=40&t=5834 Citovat
Milan+ Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 30 eček za žárovky,hm. [upravil dne 15/7/11 00:44 Milan+] Citovat
Marcel00 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 preco nie... aj 50€, ked je dozivotna zaruka tak neni co riesit. u inych ziaroviek je zaruka mesiac... idem si to precitat... Citovat
MotoMoto Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Otázka doživtní záruky je velmi variabilní. Do konce života čeho? Řidiče, auta či žárovky? Citovat
Marcel00 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 dozivotna zaruka na predavany predmet znamena ze po predlozeni vadneho kusu dostanes vymenou novy... naco hladat variabilitu, je to jednoduche a jasne povedane. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Promiň ale znám takové doživotní záruky a chtěl bych vidět třeba za deset let jak ti ji vymění za jinou. Nechci syčkovat, ale fakt o tom pochybuji. Ono by to asi chtělo se řádně seznámit se záručními podmínkami a vsadím se že se tam najde stať o běžném opotřebení na které se záruka nevztahuje. Citovat
Marcel00 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 na tuto diskusiu by nestacil diskovy priestor servra na ktorom bezi toto forum Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.