Haryk Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 mám H7 a ,zato na Laguně kde už jsou skla na nic to je jak svíčka Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 jen postreh : vymena predni obrysovky celoskleněné 5wattovky : 807 = poslepu se zavazanou rukou za zadama a cigarem v ruce otázka 5 sekund C8 = díky zrcatku ,baterce, natrikrat zlomene ruce a neurolu jsem to zvladnul za pul hodiny Citovat
Igor Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Původně zaslal: Kovo To si ma moc nepotešil,lebo s tými origo sviečkemi\"H7\" po tme vela nevidieť. Já to taky řešil, připadá mi, že H7 v těch čočkách svítí nějak málo, zkoušel jsem od Philipse H7 Xenon efekt, ale taky nic moc. Odrazy od značek jsou dobré, ale před auto to moc nesvítí (při všech polohách nastavení sklonu). Když zapnu dálkové, to je nebe a dudy. Ale to jsou dálkové. Dal jsem tam na zkoušku neorigo HID 6000K, svítí bíle, ale pořád tak nějak jako na dušičky :-( Možná to je v těch čočkách, připadají mi nějak \"zakalené\", neví někdo, jestli se dá světlo rozebrat a ty čočky nějak vyčistit? Dík Citovat
MotoMoto Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 To je asi otázka pohledu na věc. Protože jsem přesedlal z renaultu 14 let starého kde byly H4 tak mi příjde že to svítí jako blázen a že vidím věci co jsem dřív neviděl. Takže spokojenost, ale je pravda že jsem někde četl že ty čočky časem slepnou asi jako každé sklo. A já to mám celkem nové takže spokojenost. Se světly ano. Citovat
Mildík Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 Nazdar. Tak má zkušenost se světly, mám normál žárovky noname, a, když mám pocit, že to málo svítí, zapnu i mlhovky , jelikož jsou integrovaný, tak i po trojnásobném nočním zastavení páně policistů pouze zkouška objemu plic,ale světla neřešili. Asi to není patrné, nebo zkrátka neznají. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 jen postreh : vymena predni obrysovky celoskleněné 5wattovky : 807 = poslepu se zavazanou rukou za zadama a cigarem v ruce otázka 5 sekund C8 = díky zrcatku ,baterce, natrikrat zlomene ruce a neurolu jsem to zvladnul za pul hodiny Tak jsem dneska měnil nesvítící parkovačku v levém světle u C8. Přesně jak píše předseda, jen jsem neměl ten neurol, takže mi to i se zpětnou montáží trvalo 3/4 hodiny. A to mám malou hlavu, takže když jsem vyndal kastlik s filtrem od klimatizace, tak jsem tam strčil hlavu i obě ruce a tak jsem to nakonec vyměnil. Měl jsem to trochu ztížené tím, že nemám v hlavních světlech H7, ale neoriginální xenony. Tak jsem musel sundat ten konektor (nikdy jsem ho před tím neviděl) a pak třikrát zalomenou rukou vypreparovat tu objímku. No a vrátit tam tu obrysovku bylo taky docela zábavný. Zbytek už byla sranda. Prostě tohle vymejšleli frantíci asi o polední pauze a mysleli na něco úplně jinýho. Jak tady někdo píše, že i s neoriginálními xenony to svítí jak o dušičkách tak musím souhlasit. Neumím si představit jak bych asi jel v noci s originální H7. Citovat
Tango C8 Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 jen postreh : vymena predni obrysovky celoskleněné 5wattovky : 807 = poslepu se zavazanou rukou za zadama a cigarem v ruce otázka 5 sekund C8 = díky zrcatku ,baterce, natrikrat zlomene ruce a neurolu jsem to zvladnul za pul hodiny Tak jsem dneska měnil nesvítící parkovačku v levém světle u C8. Přesně jak píše předseda, jen jsem neměl ten neurol, takže mi to i se zpětnou montáží trvalo 3/4 hodiny. A to mám malou hlavu, takže když jsem vyndal kastlik s filtrem od klimatizace, tak jsem tam strčil hlavu i obě ruce a tak jsem to nakonec vyměnil. Měl jsem to trochu ztížené tím, že nemám v hlavních světlech H7, ale neoriginální xenony. Tak jsem musel sundat ten konektor (nikdy jsem ho před tím neviděl) a pak třikrát zalomenou rukou vypreparovat tu objímku. No a vrátit tam tu obrysovku bylo taky docela zábavný. Zbytek už byla sranda. Prostě tohle vymejšleli frantíci asi o polední pauze a mysleli na něco úplně jinýho. Jak tady někdo píše, že i s neoriginálními xenony to svítí jak o dušičkách tak musím souhlasit. Neumím si představit jak bych asi jel v noci s originální H7. To chce xenony, origo Myslím na to svícení. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 No já jsem čtvrtý majitel toho auta a předchozí majitel tvrdil, že tam jsou normální halogeny a ne xenony. No nzdálo se mi to, a když jsem to rozdělal, tak jsem viděl to co jsem už tušil. Takže čekám, kdy dostanu pokutu nebo mi seberou techničák. Originál tam snad ani dát nejdou, nebo by to znamenalo překoat půlku auta. No teď uvažuju, že to buď vrátím zpátky na H7 nebo tam aspoň koupím nové výbojky 4300 K. Ono to není moc poznat, když jsou tam ty čočky. Jaké máte zkušenosti, oslňuje to, když to není origo? Asi vezmu obě auta a půjdem to s manželkou vyzkoušet abych viděl co viděj ostatní Citovat
filas1 Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 Podle mě, když je to v čočkách, a máš světla správně nastavená, nemůže to oslňovat. Akorát je potřeba asi dbát na to správné nastavení, když je auto více zatížené, nastavit si to správně regulací u řidiče. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 oslňovat to bude, šošovka/nešošovka. ohnisková vzdálenost halogenové žárovky a HID výbojky je naprosto někde jinde. kužel světla se výměnou HIdu místo halogenové žárovky dost změní. a navíc, pokud není světlo homologované pro provoz xenonů, což není, vysí v luftě pokuta a odstavení vozu Citovat
filas1 Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 Pokud je to v čočkách, je to stejně umístěno jako orig. xenony. Navíc na první pohled to policajti nepoznají, narozdíl od toho když si dáte xenon. sadu přímo do parabol. Citovat
bajza206 SW Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 Mam taky HID a svítí to dobře nemůžu si stěžovat. Měl jsem světlo venku a podle mě je úplně stený jako to pro origo xenon jen v něm chybí ten balast pro kterej je připraven ten výlisek zespodu světla takže to svítí uplně stejně (pokud jsou správně seřízený) a když to někomu svítí málo tak může mít špinavou tu čočku Citovat
MotoMoto Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 A není poviností mít ostřikovače světlometů když tam jsou xenony? Podle toho předci policajti hned poznají že to tam nepatří. Citovat
bajza206 SW Odesláno 9. duben 2011 Odesláno 9. duben 2011 No to poznaj a poznaj to taky podle toho, že mam v autě pod volantem štelování na světla to origo xenony taky nemaj každá sranda něco stojí mě zatim nic ťuk ťuk ťuk:D Citovat
MotoMoto Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 Já protože po tom co mi odešly H7 a dal jsem tam velmi laciné Philipsky a málo to svítilo, zkusil koupit nějaké hodně výkonné H7 a zkusím je vyměnit. Hovořilo se tu o zašpiněné čočce, dá se nějak případně vyčistit. Citovat
Ravel Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 taky by mne to zajímalo, co tam narvat. Já koupil před lety do 406 nějké obyč žárovky s modrým světlem a svítí dodnes. Ale já když jsem koupil modrý světlo, tak mi to v čočce zežloutne. Je to možný? Citovat
Sasula Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 minimaxa: zalezi na vyrobci HID sady... Pokud je primo delana jako nahrada H7 tak mas u dobrych vyrobcu stejnou Oh. vzdálenost. to jsem mel na 406 kupe - cocky a v nich HID... a svetlo v pohode... a diky tomu ze jsem mel krytky ostrikovacu origo v narazniku, tak nebyl zadny problem s Policajtama. vzdy muzes rict ze to nejsou xenony ale normal svetla... spatny je jen kdyz by te prinutily je vypnout a zapnout... to uz potom neukecas... najezd xenonu je vzdy stejnej. jinak se prodavaji i zarovky s pridavkem xenonu a ty nesvitej spatne... pokud jde o 100W a pod H7 nedoporucuju pokud jezdite hodne... Zloutnou paraboly Citovat
bajza206 SW Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 No čočka se dá čistit když vyndáš žárovku a na špejli namotat vatu a nějakým alkeholem ale na autě nic moc práce Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.