Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte. mám Peugeot 406 2.0HDi,r.v.: 2000, VIN: VF38BRHZE81149616, a idem na ňom meniť spojku. chcem sa opýtať aký zotrvačník sa montoval do týchto modelov? bol to obyčajný alebo dvouhmotový? ďakujem

Odesláno

ďakujem. toho som sa obával. keby bol obyčajný, tak by som ho nemusel meniť, ale pri tom zdvojenom ho asi budem musieť vymeniť za obyčajný a to je dobrá pálka

Odesláno

predne si ujasni, proc chces menit setrvacnik ??? !!!! ve 406 vydrzi dvouhmoty hodne ...

jinak muzes namontovat valeo sadu s jednohmotou tak, jak jsem udelal ja, nicmene komfort z jizdy budes muset trochu ozelit ... predevsim prunik vibraci motoru do kabiny behem akcelerace z nizkych otacek ... dobre si to rozmysli ...

ja uz to menit nebudu, ale treba oddie jednohmotu zkousel a pak daval zpatky dvouhmotu :D ... prostuduj treba zde :papa

Odesláno

ja by som ho najradšej nemenil vobec. mechanik mi povedal ze po tolkych kilometroch., by sa vymenil mal ale nevieme v akom je stave. zisti to az ked rozoberie spojku a pokial by mal nejaku volu, tak ho vymenit musi, lebo moze po nejakom case odist a sposobit dost velku skodu. keby bolo na mne vymenim iba 3 dielnu spojkovu sadu za par euro a som spokojny

Odesláno

Nestraste ma s tymto zotrvacnikom :D ... viem ze mi cvrlika pri vypinani motora (nepocul som to kym mi to nepovedal obaf a teraz to pocuvam stale :bacha:bacha), kazdopadne dufam, ze skor ako pri 300000 ma to necaka :D

Odesláno
Původně zaslal: colusso

no divocina bude, ked ho nevymenim a po nejakej dobe odide a budem ho kupovat za 400,-€ - samotny. hovorim, najradsej by som ho nechal tak

Tak si vyber:

- teraz nevymeniť (lacnejšie ale čo ak sa pokazí)

- teraz vymeniť (drahé ale pokazí sa tiež)

- teraz vymeniň komplet jednohmotu (drahé ale prežije auto)

Odesláno

pozri sa, fakt neviem v akom je stave a ked bude treba tak kupim tu 4 dielnu sadu valeo a vymenim to. najradsej by som bol keby som ho menit nemusel - teda kupil by som iba tu 3 dielnu sadu a autu by sa nic nestalo. je rozdiel zaplatit za 3 dielnu sadu 200,-€ + robota 100,-€, a nevymenit zotrvacnik ktory sa moze ale nemusi pokazit, a ked sa pokazi zaplatit znova 400,-€ + robota 100,-€ alebo teraz hned zaplatit 500,-€ + robota a mat s tym pokoj. neviem, ja to vidim takto...

Odesláno

no ja zotrvacnik vobec nepocujem. spojku menim len koli tomu ze obcas presmykne a zabera ako sa jej chce

podle mého bych setrvačník nechal--nemáš s ním žádný problém,potom začne jen cvrlikat,nic víc--:myslim

Odesláno

no ved aj ja nad tým rozmyslam. neviem ako zistim ze je chybny zotrvacnik, ale zatial necvrlika a ked som menil starter a pozeral na tie zuby, tak sa mi zdali byt v poriadku

Odesláno

ty zuby, to je věnec setrvačníku (dá se vyměnit samostatně), mění se jen když jsou vylámané zuby, s funkcí setrvačníku nemá nic společného...,kup třídílnou sadu spojky a budeš mít pokoj

Odesláno

colusso ak si kupis tu sadu 4dielnu s klasickym zotrvakom tak sa priprav na vecsii hluk v aute ktory poznas velmi rychlo a hned pri nastartovani a ver tomu budeti to vadit uz tu bolo vela ludi co to urobilo a neboli nadseny ty co maju moznost ty vratili povodny zotrvak alebo kupily novy + sada, potom si myslim ze na 100% nemas nalietanych km na svojom aute ako ja a to mam stale povodnu spojku a je vo velmi dobrom stave a to mam cez 250tiskm.

Zaver je cisto len na tebe ako sa rozhodnes ja ked tak by som kupil dvojhmotnostny zotrvak + sada. ale istotu nemas nikde ja som dvakrat jednemu manikovy menil spojku na 406 bo mecano presmykovalo aj nove :P

Odesláno

no ved aj ja nad tým rozmyslam. neviem ako zistim ze je chybny zotrvacnik, ale zatial necvrlika a ked som menil starter a pozeral na tie zuby, tak sa mi zdali byt v poriadku

tohle psal oddie:

Ten můj měl za sebou cca 270tis km, vůle do stran minimální, v torzi vůle stejná jak u nového, tlumení při zkoušení rukou také dobré, v praxi jen trochu cvrlikal. Ovšem nový proti němu tlumí lépe.

takze po rozebrani staci poradne zkontrolovat vule v setrvaku ...

ja mam jednohmotu, ale kdybych si mel vybrat, sel bych zpatky do dvouhmoty :papa

Odesláno

Zrovna jsem tu chtěl ten starý setrvák nabídnout :D

Ne, vážně, pokud by měl někdo rozpadlý a stačil by mu starší, tak tu ten starý mám schovaný. Zatím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...