BV406 Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 zdravim, nikde jsem to zatim na netu nenasel, proto pisu tady ... stala se mi takova blbost, vcera jsem byl v polsku v jedne firme a zapomnel jsem tam ke svemu pristroji, coz jsou laboratorni michacky, sitovy adapter ... pristroj ma na stitku, ze potrebuje 18V a 1000mA ... a jelikoz jsem na elektriku uplny debil, tak se ptam: kdyz koupim sitovy adapter, ktery dava 18V a 1330mA, stane se neco tem michackam ? druha vec je ta, ze nevim rozmer konektoru, ale to bych poresil na miste ... zpatky do polska pojedu az pristi tyden a mezitim musim udelat jeste nejake testy ... holt, derava hlava Citovat
Ferry Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 nestane, je lepsi kdyz je zdroj schopen dodat vetsi proud, nez ktery spotrebic potrebuje, klidne ho muzes koupit Citovat
BV406 Odesláno 18. březen 2010 Autor Odesláno 18. březen 2010 aha, diky .. ja myslel, jestli ten pristroj treba nespalim nebo tak ... diky !!!! Citovat
AnotherOne Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Ešte daj pozor či to je jednosmerné aldbo striedavé napätie. Zvyčajne býva jednosmerné ale nemusí. Citovat
Ferry Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 a taky nekdy byva prehozena polarita v konektoru Citovat
Chepp Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Jinak spotrebic si vezme rpoudu kolik potrebuje, je nutny aby tam bylo vice nez potrebuje spotrebic... tzn 1300 je krasne dimenzovane.. Dej pozor na rozmer konektoru a na polaritu... to ti muze udelat peknou srandu.. minimalne se to bude otacet na opacnou stranu.. popr. to muze i klidne zhoret.. vetsinou je to + na stred, - na obal.. pokud jde o dutinkovi konektor.... Citovat
BV406 Odesláno 18. březen 2010 Autor Odesláno 18. březen 2010 chlapi diky za rady, ale v prodejne jsem nemohl dopasovat zadny konektor a kdyz, tak se to nerozjelo ... asi tam bude jiny figl nic, musim to zkusit umichat rucne a zkraje tydne ficim zpatky do katowic ... jeste raz dik ! Citovat
Qcko Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Da sa kupit univerzalny adapter so vsetkymi konektormi a s prepinatelnym napatim, takisto aj s prehadzovanim + na stred/+na obal ... ja mam 2 ... vzdy sa hodi Citovat
jofo Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 No to ze je tam viacej prudu nemusi byt vzdy dobre. Zalezi ci je ten zdroj stabilizovany , alebo nie. Ak je, tak je to v pohode, ale ak nie je, tak moze byt na zdroji vacsie napatie pri mensom odbere ako je 1300mA. Ale to by mohlo uskodit skor veciam s elektronikou vo vnutry. Neviem co ma taka miesacka v sebe za elektroniku. Citovat
punkac Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 jofo: ohmův zákon praví: napětí je závislé na odporu krát proudu tj. spotřebičem teče jen takový proud, který závisí na vnitřním (celkovém) odporu spotřebiče a připojeném napětí. To všichni asi víme alespoň u stejnosměrných zařízení Ty narážíš na to, že na jednoduchých stabilizovaných zdrojích je vyšší napětí bez zátěže, než se udává, většinou jsou to zdroje s jednoduchou filtrací na vstupu, je připojen kondenzátor o velké kapacitě, pak je nezatížené napětí rovno U*odmocnina ze dvou a výstupní napětí je samozřejmě vyšší... Nevím, jaké míchadlo používá BV406, ale v práci mám jedno, kde na zdroji v klidu naměřím i 15 voltů, a tomu motorku co točí magnetama je to stejně fuk Ochrana proti přehození polarity je u laboratorních přístrojů samozřejmá Citovat
jofo Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 Ved na to som narazal. Ak sa nenahnevas tak to trosku upravim. Kondenzator je na vystupe transformatora a to co si ty popisoval nie je stabilizovany zdroj ale len jednosmerny nestabilizovany. Stabilizovany je taky kde vystupne napatie je rovnake do maximalnej hodnoty prudu ktora je udana na zdroji. Bud je tam pouzity jednoduchy stabilizator, alebo cely zdroj je ako menic bez plechoveho trafaku pri najlepsom s prepatovkou a prudovou poistkou na vystupe. Ja len preto ze som uz par krat riesil take veci ako pripojenie adapteru na 12 napr. k hodinam. Na hodinach bolo max 12V a on tam pripojil adapter kde bolo pisane 12V ale pri 1A. Hodiny nali odber 120mA. Za dva dni uz nefungovali. Preco? tie dva dni do nich hucalo 16V a evidentne sa im to nepacilo. [upravil dne 19/3/10 jofo] [upravil dne 19/3/10 jofo] Citovat
punkac Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 jo, tak to potom jo, je jinak hezký to \"jednosměrný\" v Čechách to je \"stejnosměrný\" Citovat
jofo Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 No ono je viacej takych smiesnych slov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.