Jindras Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Při zapnutém motoru na volnoběh u mého motoru 306/1.9D už nějaký měsíc objevuje rachocení.Na první pohled to vypadá napínací kladka řemenu alternátoru,ale může to být i něco jiného-nemá s tím někdo zkušenost? [upravil dne 14/3/10 Jindras] Citovat
Jojpijo306HDi Odesláno 16. březen 2010 Odesláno 16. březen 2010 Podla toho čo je to za rachot...skús vymáčknuť spojku či neostane ticho..môže to byť aj tým Citovat
Jindras Odesláno 16. březen 2010 Autor Odesláno 16. březen 2010 Spojka to není,mám celý nový komplekt valeo+lanko se samoštelem origo.,ten zvuk jde od nap.kladky či možná alternátoru to vypadá.... Citovat
Benžík Odesláno 16. březen 2010 Odesláno 16. březen 2010 Sundej remen a zkus jestli to prestane. Citovat
Jindras Odesláno 28. březen 2010 Autor Odesláno 28. březen 2010 Tak jsem povolil spodní šroub k napínání kladky,sundal řemen.Na povolení toho šroubu je obvykle zapořebí imbus,tady na tom byla navařená matice,jelikož vniřek byl vymletý tak před dvěmi lety tam když tam dával opravář jiný řemen -starline tam navařilmatici:Matici a uvedl jsem to do původního stavu s tím že jsem si na tom udělal zážez pro utažení a zpět.Šroub jsem vyčistil a namazal konzervačním olejem a vše zpět napnul a zatím žádné hluky-nechápu zatím... Citovat
Jindras Odesláno 2. duben 2010 Autor Odesláno 2. duben 2010 Problém se skutečně neopakuje,celé to běží potichu,jedna z možností je,že ten řemen by mohl být směrový,což se mi nezdá,že by to bylo ono... Citovat
Regan Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Když už se tu řeší rachot, tak u mě je taky problém při volnoběhu. Není to úplně vždy, ale když už se to stane tak rachot zmizí po sešlápnutí spojky. Citovat
pet1410928981 Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 A když to dělá jen při nesešláplé spojce? Je to problém? Citovat
Jindras Odesláno 5. duben 2010 Autor Odesláno 5. duben 2010 Já mám spojku novou,po komplektním sundání a napnutí řemenu zpět-problém zmizel a jde vše O.K.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.