Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při zapojování alarmu jsme s mechanikem narazili na dva problémy. První souvisel s absencí elektrických schémat. Dostaly (spíš zdržely) nás změny barev u vodičů v kabeláži. Tento problém jsme překonali. Ale druhý problém jsme přece jen nevyřešili..! Kam připojit ovládací impulsy pro centrální zámek. Oba kabely serv jsou neustále přikostřeny, tudy cesta nevedla. Předpokládáme, že ovládácí modul je v centrální jednotce. Tedy, který hab a které vodiče? Ovládací jednotka CZ je s plusem nebo minusem? Předem díky za odpovědi.

Co ovládá sériově montovaný imobilizér? Jen startér?

[Editován dne 21/9/04 Bimbo.cz]

Odesláno

Pokud se jedná o starý model, centrál je ovládán 2 dráty (1 zamčení, 1 odemčení) mínusovým signálem, řídící jednotka je umístěna za schránkou u spolujezdce.

U nového modelu je centrál ovládán jedním drátem, který je v odemčeném stavu ukostřen a v zamčené stavu je z něj kostra odpojena, řídící jednotka je v jednom bloku s pojistkovou skříňkou.

Originální imobilizer u diesela starého modelu (ne HDI) blokuje elektromagnetický ventil na čerpadle.

Odesláno
Napsán autorem Bimbo.cz

Při zapojování alarmu jsme s mechanikem narazili na dva problémy. První souvisel s absencí elektrických schémat. Dostaly (spíš zdržely) nás změny barev u vodičů v kabeláži. Tento problém jsme překonali. Ale druhý problém jsme přece jen nevyřešili..! Kam připojit ovládací impulsy pro centrální zámek. Oba kabely serv jsou neustále přikostřeny, tudy cesta nevedla. Předpokládáme, že ovládácí modul je v centrální jednotce. Tedy, který hab a které vodiče? Ovládací jednotka CZ je s plusem nebo minusem? Předem díky za odpovědi.

Co ovládá sériově montovaný imobilizér? Jen startér?

Schemata jsou ke stazeni na hlavni strance Peug-clubu v sekci servis.

Barva dratu myslim neni tak podstatna, barvou jsou rozliseny akorat jednotlive konektory a samotne draty maji sva cisla ktera jsou vytistena do 10cm od konektoru a pak se jeste asi opakuji po urcite delce po celem dratu.

Co je na imo zapojeno presne nevim, ale starter to nebude, protoze pokud nezadas kod, muzes starterem tocit, ale motor nechyta, takze spis to budou vstriky a palivove cerpadlo.

Odesláno

Děkuji za odpovědi. Jedná se o nový model. Funkce - kostra zamčeno..... Proto diky Ferrymu, ale el. schémata jsou do roku 97. Muj je 2.0HDI r.v. 2000 a zrovna v tom, co potřebuji je zřejmě spousta změn. Mít tak shéma cebtrálního zamykání... Ale určitě všem díky

Odesláno
Napsán autorem Bimbo.cz

Děkuji za odpovědi. Jedná se o nový model. Funkce - kostra zamčeno..... Proto diky Ferrymu, ale el. schémata jsou do roku 97. Muj je 2.0HDI r.v. 2000 a zrovna v tom, co potřebuji je zřejmě spousta změn. Mít tak shéma cebtrálního zamykání... Ale určitě všem díky

To jsem prave nevedel, jestli mas novej model nebo ne, pridej si popisek do profilu ;)

U novyho modelu toho hodne ridi centralni jednotka zvana BSI, mozna to bude problem do tohodle rocniku neco dodelavat, ale rikam, nemam s tim zadny zkusenosti, jen to ze tam je to BSI.

P.S. ten softik AutoData co si tady prehazujete, nebyla by kopie i pro me :D ? Dik

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Uvažuji o připojení alarmu Magicar 9000. Potřeboval bych info, zda se to někomu podařilo připojit na 406 nový model. Popř. zda by někdo neposkytl AutoData. Předem dík.:papa

Odesláno

to jsem řešil s elektrykářem v pažoutu a funguje to v bsi jsou 2 dráty k centrálu otevřít a zavřít čísla si nepamatuji ale jsem schopen to rozebrat a ukázat.na dráty se napojiš a běhá to.ale jde to otevírat i kíčkem když to nechceš tak je od bsi odpojíš a necháš zapojený jen ty tvoje.

Odesláno

pokud by jsi mohl ukázat, kde se ty 2 dráty nachází, byla by to paráda. Ještě bych měl jeden dotaz a to kam napojit dveřní snímače a snímání alternátoru. Předem díky za odpověď ;)

p.s. jak si s ním spokojený?

Odesláno

AutoData 2004 od Acatta mam. Mohu se podelit. Jen ted nemam u sebe to DVD, abych napsal, jak je to velke. Ale treba se ozve nekdo, komu jsem prepaloval cele DVD...

gvg - Tobe to mohu predat v HK :D

Odesláno

dveřní spínače jsem napojil ve sloupku u řidiče jak jde k osvětlení,pod plastem vedle okna,jestli máš čas přijet tak ti to ukážu.možna to jde vyfotit, ale přístup jak k penězum.

Odesláno

Aha, no bezva. Jedu tam zrovna tenhle víkend, resp. budu tam v neděli po 14. Tak, kdyby se ti to nááhodou hodilo... Prázdné DVD ti přivezu. Kdyžtak dej vědět do e-mailu nebo U2U.. Díky!

Původně zaslal: Peta

AutoData 2004 od Acatta mam. Mohu se podelit. Jen ted nemam u sebe to DVD, abych napsal, jak je to velke. Ale treba se ozve nekdo, komu jsem prepaloval cele DVD...

gvg - Tobe to mohu predat v HK :D

Odesláno

Taky přemýšlím do mé 406 narvat Magicar 9000, ale nějak se mi do toho nechce, protože nevím jak to všechno zapojit a té elektriky je tam už nějak moc. :( Ale pokud někdo máte to Cd, tak bych ho bral taky ;)

Odesláno

to jardacek: u BSI nejsou 2 dráty pro ovládání centrálu, ale pouze jeden a pokud je to ovládané jedním drátem nejde udělat(teda nejde to jednoduše) ani to, že odstřihneš ovládání od klíčku, jak to popisuješ ty

Ovládání pro centrál i dveřní spínače se dají napojit u řídící jednotky BSI nad spojkou. Dveřní spínače jsou svedené jednotlivě ze všech dveří, proto se musí propojit přes oddělovací diody.

Odesláno

K těm soínačum jsou oddělene ale do lampičky přece nevedou 4 kabely.při otevření dveří jedno jakých je na tom drátu proud nebo nula to si nepamatuji.A v bsi mam na ovládání centralu 2 dráty i v pažoutu maj dva dráty tak máš asi jinej sistem ale mě to šlape mužu předvést.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...