Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Medved, to co si napsal, je maximalnej EXTrEM ktery sem naozaj nepocul, ze by sa stal :D

Myslim si, ze prave velke kolesa na takych autech, zlepsuji castecne tvou bezpecnost ... Auto ma vetsi stabilitu, cize nehrozi tak vela SMYK ... To je ovela castejsi pripad zmarenych zivotov, a nehod, ako rpasknute rameno ...

Dale znizuje akceleraci vozu ...

To su fakty ktore su ovela castejsie zdrojcom nehod, ako praskle rameno, o ktorem sem jakziv nepocul ze by se udal, kvoli velkemu kolu, hoc i tu na klubu takcyh tuneru mame kopec ...

Co sa tyka kolies marko, vobec to nie je kvoli motorizacii, ale kvoli vybave ...

Poznam 1.4 ky ve full vybave na 15 tkach cyclonoch od vyroby, bohuzel treba ma 306 byla z nizsi vybavi, tak se ji usli jen 13 kove plechy ... Kopa 306 tek s 1,4 kou a oznacenim XR ma uz 14 tky.

Pritom tie auta maju rovnaky podvozok a brzdy ... Takze to je vicemene vyslovne o tom, jak se koupili, na jakych kolech plus to co sa nechalo zapisat ...

Odesláno

Vsade je to o birokracii a uplatkoch ...

Napriklad slovensky importer kolies, napr znacky dotz, vie ku ktoremukolvek kolesu znacky, co dovaza, vystavit tipovi list, suma cca 5 eur ... A na inspektorate a mozu aj posrat ..

Myslim ze 306gti6 ma takto zapisane 17 tky na 306 tke ...

Ja som zase nasel policajta, na DI v Trnave, ktory hovoril ze ked mu donesem knizku, s povolenymi rozmermi pre 306 , tj obycajny manual, ze mi tam zapise cokolvek, co tej knizke je ...

Niektore pneuservisy tusim pneubox maju moznost vystavit tipovy list, a podla toho ty to musi DI zapisat ...

Qcko zaujimalo by ma, v akom je to zakone ze nemoze precnievat ...

Odesláno

Lubk0: tebe sa zmestia 13\" na tvoje auto? Mne sa na 306 zmestia minimalne 14\", mam pocit ze to zalezi od toho ci mas alebo nemas ABS, ty nemas pokial si dobre pamatam a mas asi mensie brzdy, ja mam asi vacsie kotuce, lebo 14\" tam dam tak, ze medzi brzdou a diskom ostava asi 5mm miesta, aj to je asi moc:roll

Tu je vycuc zo zakona -->

Voľný koniec antény dlhšej ako 1,40 m okrem výsuvných antén musí byť pripevnený na vozidlo tak, aby anténa nepresahovala pôdorys vozidla. Nosiče batožín a lyží, reklamné tabule, smerové tabuľky, označenie taxislužby a iná súčasť, výstroj a výbava vozidla musia byť spoľahlivo uchytené na vozidlo, nesmú mať ostré hroty a hrany a nesmú okrem uchytenia presahovať pôdorys strechy vozidla; vonkajšie časti vrátane pripevňovacích častí musia mať polomer zakrivenia najmenej 2,5 mm. Nosiče batožín a lyží musia umožňovať spoľahlivé upevnenie prepravovaných predmetov. Uchytenie nosičov a batožín musí odolávať zrýchleniu všetkými smermi, a to hodnote najmenej 5 g.

[upravil dne 20/2/10 Qcko]

Odesláno

Lubk0: nechcem sa s tebou hadat v podstate maš s tym zapisanim pravdu ale nie tak celkom. Firma ETOP ktoru mas na mysli taktiež nemože na hocijake auto vydat hocijaky tipový list. Len do takej miery, aká velkosť je na konkrétnu motorizácui povolená. Napr to že má 306gti6 zapísané 17ky na GTI6 neznamená že ti zapíšu 17tky aj na ine motory.. Napr ja mám 1.9TD a max. velkost na toto auto pre ktorú majú typový list je tuším ak si dobre pamatám 15\"(alebo 16\":myslim ).

edit: aby sme sa rozumeli chcem tým povedať ze ti neschvália \"ktorýkolvek\" rozmer dajme tomu 18\" na 306

:xvul A takého policajta chcem stretnúť aj ja... hned by som bežal zapísať 15\" :D

[upravil dne 20.2.2010 katro]

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Medved, to co si napsal, je maximalnej EXTrEM ktery sem naozaj nepocul, ze by sa stal :D

Prasklý spodní rameno byla poměrně častá závada na starých Škodovkách (Š 1000/1100/100/110/105/120/130). Netvrdím, že ta ramena praskala kvůli tomu, že tam majitelé dávali jiná kola než tam patřila, bylo to spíš stářím, ale ta ramena fakt docela praskala.

Pokud tuner podvozek neúměrně zatíží (viz. třeba Tebou chválená 206ka s 19´´ koly), mnohonásobně zvýší pravděpodobnost, že mu na podvozku něco odejde - a že je spousta tunerů, kteří řeší, kam a jak nacpat maximum lamihnátu, ale brzdy nebo řízení už jsou pro ně záležitost podružná, to mi, doufám, vyvracet nebudeš.

Abych byl správně pochopen - fakt neřeším, jestli někdo má na 306ce 13´´ nebo 15´´ kola (byť nechápu důvody, proč si někteří montují na auto kola, díky kterým mají problémy na STK či s policajty), ale už třeba 17´´ mi na 306ku a její spodek přijde o ústa (samozřejmě 306 GTI má podvozek úplně jinak dimenzovaný než obyč 1,4ka, tam bych i ty 17´´ dokázal pochopit).

[upravil dne 20/2/2010 Medvěd]

Odesláno

Katro : Aby si bol v obraze, je v podstate jedno ze ma GTI, najvyssi homologovany rozmer na 306 vratane GTI, break atd atd, je 195x55x15 ... Vratane GTI.

Takze ten dovozca asi predsalen moze :) Na zraze v PN bol v sobotu jeden chalan s tunenou 206, mal tiez 17 tky, bola to obyvajna 306 tka, nie gti ani rc, a povolenie na zapis dostal z pneuboxu ...

Medved, to s tym vic laminatu a tak , jasne, to je bezne ... Ano ramena praskaly na starych sokodovkach, ale budeme se bavit o jinych autech :D

To ze jemu odide nejakej cep, tycka stabilizatora, ze sa rychlejsie opotrebuju tlmice, ci ine veci, mna nijako neohrozi, a

prave ako sem psal, aspom viac zarobia servisy ...

Proste i ked nepatrim k tunerom, ani nikdy asi nebudem, protoze mi to take pripada zbytecne, i ked sa mi to dizajnovo paci ... Ale proste som za to, ze velke kolesa, siroke nizkoprofilove pneu, laminatove narazniky ci spoileri, angel eyes, rozne vyfuky, kridla, chromove doplnky a co ja viem co este, MA NIJAKO NA CESTE NEOHROZUJU...

Jedine co mi vadi, je ked ide niekto s domontovanimy nezostelovanimy xenonmy, a svieti mi s tym do oci ... Ostatne, to ze ma nekdo laminat na aute, mne vadit nebude, nijak mi tim neublizuje, a v pripade nehody verim, ze i ten laminat bude klast mensi odpor ako moj seriovy naraznik, cize este prichadza v uvahu pri malich narazoch mensie poskodenie mojho auta :)

Proste naozaj netusim, ako by ma to malo nejako ohrozovat ... Problem je ten, jak si pisal, ze kopa tych pseudo tunerov co setria na servise, a davaju do laminatu, su velmi podobny iba tym, ktory sice netunia, ale na servis kaslu tiez ...

Rozdielny su v tom, ze robia zo svojho auta zbran v podstate legalne, ked maju lepku STK za ktorou si priplatilo 500 Sk do vacku technika ...

Odesláno

qcko kolko mm kotuc mas ? ABS nemam :) I ked sem jeden asi s tech mene pokrokovych, ze mam radsi brzdy bez ABS, i kdyz ze vsemi ostatnymi auti co jezdim ABS maji ...

Odesláno

hmm... ok nebudem sa hadat nieco na tom bude... vedel som ze je to max 15\" ako pises len ma tie 17tky zmiatli... a ked sme pri tom tak OT ale nema to on zapisane cez importera peugeot a nie cez ETOP? lebo som niekomu pisal ako zapisat vacsi rozmer a myslim ze to bol on. ale len sa pytam lebo som si nie isty či to bol on :myslim

Odesláno

Lubk0: klamal by som, ale myslim ze 247mm, ak take su :D ... sirka 22mm (ak take su :D) ... kazdopadne 14\" kolesa su najmensie co sa mi dopredu zmesti:) ... brzdovy system Lucas...

Odesláno

247 mm mam aj ja :P

Sirku teda neviem :D To som nepozeral ...

Katro, poznam viacej ludi, co si zohnali nejaky homogolizacny list, a s tym im to na DI zapisali.

Cez importera sa to neda, importer ma na kazdom aute COC, a nedovoli zapisat iny rozmer kolies, aky tam je ... Dokonca som im raz volal, ked som chcel zapisat origo peugeot 15 speedline , a nic ...

Inac este k tej vyhlaske co si napisal Qcko, nevidel som ta nic co by suviselo s kolesami ...

Odesláno

K tomu Etopu - dá sa k diskom u nich zakúpených dostať typový list aj pre kolesá s iným rozmerom ako sú pôvodne dovolené výrobcom. Lenže nie je to tak, že si to vycucajú z prsta a vytlačia pre hocaký rozmer. Výrobca diskov Dotz, Dezent, Enzo a AEZ, ktoré Etop predáva musí pre vystavenie certifikátu prejsť rovnakým testovacím a homologizačným procesom ako to robí výrobca. Typové listy, ktoré vydávajú platia LEN pre ICH disky daných rozmerov. Nedokonalosťou našich technický preukazov je to, že sa tam zapisujú len rozmery. Takže ak sa zapíše rozmer pre vyššie menované značky automaticky platí aj pre iné, hoci bez homologizácie alebo typového listu.

[upravil dne 20.2.2010 AnotherOne]

Odesláno

Inak sranda je ze ja som auto neprepisoval, a mam este velky TP a maly :D V malom rozmer neni :D:P

Odesláno

Lubk0: to bol vynatok, nechcelo sa mi to cele citat, ale vseobecne plati ze z podorysu vozidla nemoze nic presahovat ... zaujimalo by ma ci sa do podorysu pocitaju aj kolesa, alebo len karoseria :D...

Takto to vyzera --> brzdy vs. 14\" disk, je to natesno, mensi by tam uz nesiel

Odesláno

Tiez ma to dost hneva tie rozmery.Ja mam 195 65 R15.Ine mat nesmiem.A v vpredu je to dost natesno.Uz my zavazia trocha suchaju o brzdu.Chcel by som tam dat R16.Ale zapisane to nemam a pritom new model stym istym motorom ma uz R16 bezne od vyroby.

Odesláno

Inak len som chcel podotknut, rozmer 13 my vyhovuje :D Kedze auto je prevazne jazdene po meste, tak nepocitujem ziadnu nevyhodu ... Navyse napr ted ma v Ruzindole v pneuservise zimaky moj rozmer Michelin za 36 Eur kus :D To su ceny :D:P

Odesláno

Nejedna sa ani tak o to ci 13\" ci 14\", skor o to ze mame takmer rovnake auto a tebe sa tam zmestia 13\" a mne nie, zvlastne:nevim ... z prdele zajtra ten kotuc odmeram, ale 283 je moc, ze? Take nejake cislo sa mi mari, ale neviem ci to bolo v suvislosti s diskom :D (a to by bolo asi moc) ... ale to je jedno, len to je zaujimave:cool:

silver: mne tiez suchali zavazia o brzdu, vyriesil som to flexou:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...