Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pokud svíti vločka na displ. a kontrolka u tlačítka tak klimatizace jede. Když jí vypneš tak nejede.

Odesláno

tak jsem dneska volal do peugeotu, výsledek: kompresor klimatizace sepne jen tehdy jeli nějakej stupeň nad nulou, tzn, že když svítí vločka neznamená to že kompresor běží.

Odesláno

Auto jsem koupi v neděli a bylo 5 stupňů pod nulou a kompresor nesepnul, volal jsem jednomu mechanikovi a ten mi řek že některý auta to tak mají. Dneska bylo 5 stupňů nad nulou a kompresor sepnul. Tak nevím nevím:myslim

Odesláno
Původně zaslal: golias

tak jsem dneska volal do peugeotu, výsledek: kompresor klimatizace sepne jen tehdy jeli nějakej stupeň nad nulou, tzn, že když svítí vločka neznamená to že kompresor běží.

To je pěkná blbost protože by jsi nemohl zapnout klimatizaci ručně. Třeba na ofouknutí okna, nebo prostě že třeba i v zimně chceš chladit v přihrádce nápoje. Když by to zapínalo jen podle sebe. Je sice pravda že účinost klimatizace končí někde umínus 5ti stupňů, ale kondenzace vody na výměníku zůstává zachována, tedy vzduch není ani tak chlazený jako vysoušný.

Ale funguje podle toho zda jí zapneš a nebo ne. U Renaultu Espace na to jsou dva mody, buď auto kde i kontrolkou ukazuje kdy je či není v činosti klima a pak manuál buď on nebo Off.

Odesláno

No...on má asi pravdu. Vím,že i škodovka to tak má. Pokud je míň než + 4 nebo 5°C tak ji nezapneš. Kontrolka sice svítí ale klima nejede. U mé 807 jsem to nesledoval... ale mělo by být slyšet sepnutí spojky kompresoru..

Odesláno

Tak si vyzkoušej když budeš mít zamlžené okno pustit jen ventilátor na přední sklo a příště u toho zapnout klimačku a to i třeba při mínus deset. A uvidíš ten rozdíl.

Odesláno

A jak by se to bez kompresoru vysušilo? Jezdím v práci s Oct. III a tam taky funguje. Chápete, že se klimou i topí a rychleji se to ohřeje?

EDIT: navíc všechny novější auta ji sepnou za určitej čas sami kvůli promazání...

[upravil dne 21.2.10 MatrixChose]

Odesláno

MatrixChose: jak vypadá octavia III??? Jinak s tím spínáním to tak má i audi. Nedívejte se na pitomou kontrolku a jděte si poslechnout jeslti vám sepne kompresor. Já to mám teda odzkoušený.

[upravil dne 21/2/10 golias]

Odesláno

Tohle je z uživatelské příručky Peugeotu 807 ze serviceboxu

Klimatizační zařízení může

pracovat po celý rok. V létě

umožňuje snížit teplotu v kabině a v

zimě, při teplotě vyšší než 0°C,

zvýšit účinnost odmlžování

Odesláno

Model Octavia začala automobilka v novodobé historii vyrábět na podzim 1996 v provedení liftback, o rok později přišla verze kombi. Faceliftu se první generace dočkala v roce 2001. V roce 2004 přišel nástupce. Omlazením prošla druhá generace na podzim 2008. Generační výměna tedy přišla po sedmi až osmi letech. Lze tedy předpokládat, že v roce 2011 nebo 2012 automobilka představí třetí generaci Octavie.

Odesláno
Původně zaslal: golias

bara: že zapneš auto je jedna, věc ale jestli ti sepne kompresor??

Samozřejmě vždycky sepne při ,,auto\" i když automatiku nesepínám často,protože při otočení klíčku v zapalování se mě stejně klima zapne pokaždé teď v zimě sama a jak odmlžím,vypínám a kolikrát sepne a vypne na dlouhé cestě nevím,mám už odmlženo.A nevím proč se tu dohadují,asi už jsou lidi tak zhnilý otevřít kapotu a podívat se jestli fachčí kompresor,že budou radši polemizovat :potlesk. Je přece nad slunce jasnější,že jelikož na rozdíl od např.Fordu ,406 nemá vyhřívané přední sklo,tak budu odmlžovat klimou a celkem v poho sjedou i námrazky na skle z venku.No a abych toho docílil,musí se snad klima sepnout ne?Takže i v zimě klima fachá a ne že svítí jenom kontrolka.Ono je to jakoby proti logice že,mám nastaveno teplotu na plus a spouští klima :D,ale spouští. A mě teda ještě na mojí 406 při zapnutí ,,auto\" cirkuluje jen vnitřní okruh vzduchu,tzn,že to nasává zevnitř a ne z venku.Ale kolik to má faktických stupňů celsia to nevím,neměřil jsem to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...