Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar o vikendu jsem pritelkyni na 205 GTi menil podvozek za sportovni kit - Apex 4x tlumic, 2x pruzina. Koukal jsem, ze snizeni zadku je udelany tak, ze Apex tlumic je asi o 3 cm kratsi jak origo a taky kdyz sem ho tam chtel narvat museli si 2 kamosi stoupnout do kufru abych ho tam dostal. Zadek klesnul neb ho ted drzej ty kratsi zadni tlumice, nicmene kamosi co se\"vyznaj\" mi tvrdej, ze to je spatne, ze jsem mel jeste presadit torzky, ze takhle ty tlumice znicim, tak jak to je ? V navodu od vyrobece nebylo ani slovicko ...

Odesláno

Tu nápravu musíš rozhodně na těch torzkách přestavit. V extrémním případě bys mohl ty tlumiče i utrhnout (ale to bys musel s autem skákat). Rozhodně je ale potřeba tu zadní nápravu sundat rozhodit a přestavit na torzkách tak o cca dva zuby.

Odesláno
Napsán autorem Marauder

Aha tak super, jeste se zeptám, je to slozitá operace a nebo to zvládnu sám ? Prípadne asi nejakej návod s fotkama na netu to asi nikde není co ?

Kazdopádne díky moc !

No super pak budeš mít tvrdší předeka měkčí zadek, než má série š?astnoucestu.

Odesláno

Vector tím myslí že když přestavíš standartní tozní tyče tak zároveň snížíš jejich \"předepnutí\" (změknou). Já to naposledy dělal na své bývalé 205ce a bylo to pak opravdu kapku měkčí, ale pokud jsi tam vrazil sportovní tlumiče, tak by to měly částečně vyvážit. No a montáž není až tak složitá, jde jen o to vyhodit nápravu ven, poznačit si uložení, rozhodit od sebe a popustit... No docela brnkačka ne???:D

Odesláno

A je problém snížit zadek? potřeboval bych tak 2, 3 cm. Vyhovuje mě když mám plnou nádrž nebo 3 pitle cementu v kufru.

Stačí jen seříznout pružiny?

Už sem se na to díval a vona ta zadní náprava je taková složitá protože je přichystaná na zadní náhon.

Odesláno
Napsán autorem Marek206

Vector tím myslí že když přestavíš standartní tozní tyče tak zároveň snížíš jejich \"předepnutí\" (změknou). Já to naposledy dělal na své bývalé 205ce a bylo to pak opravdu kapku měkčí, ale pokud jsi tam vrazil sportovní tlumiče, tak by to měly částečně vyvážit. No a montáž není až tak složitá, jde jen o to vyhodit nápravu ven, poznačit si uložení, rozhodit od sebe a popustit... No docela brnkačka ne???:D

Jojo zvláš? když vpředu dáš tvrdší sportovní pružiny. Tlumiče se zkrácenou pístnicí jsou dělaný na kratší tvrdší pružiny. Torzka se zá i vyměnit, nebo předělat, ale není to taková sranda. Dávají se i přídavné pružiny na tlumiče. Snižovat 306 není moc dobrý nápad.

Odesláno

Kámoš vozil nějaký \"tvrdší\" torzky z německa, ale už jesem o něm dlouho neslyšel. Kdysi jsem se vezl v jeho 205 GTi právě s těmahle sportovníma torzkama a bylo to znát. Kdybyste o techhle \"úpravovejch\" torzkách věděli a popř. kde se dají sehnat tak dejte echo. Potřeboval bych je na jaro na svoji 206 :D

Odesláno

for Fusion: proboha řezat pružiny néééé!!! To je šílenost. Úplně bys tím rozhodil stabilitu. Kup radši sportovní pružiny. Není to už taková finanční rána. Dají se koupit už od cca tisícovky, podle výrobce... Ale NEŘEZAT!!!:bojim

Odesláno
Napsán autorem Marek206

for Fusion: proboha řezat pružiny néééé!!! To je šílenost. Úplně bys tím rozhodil stabilitu. Kup radši sportovní pružiny. Není to už taková finanční rána. Dají se koupit už od cca tisícovky, podle výrobce... Ale NEŘEZAT!!!:bojim

Ale i to je blbost, na 306 je lepší nacpat tvrdé tlumiče, dorazy a 16 nebo 17\" kola, než se sr... s pružinama.

Jo vzadu mám sportovní torzku, ale ta tam byla , když to přivezli z německa, vepředu jsou normální pružiny a po tom co sem zkusil sportovní tam taky tyhle zůstanou...

Odesláno

to me privadi na myslenku, ze bych mohl snizit taky to svoje v zadu...vono ty silonove podllozky 7cm vysoke co tam dal puvodni majitel jak tahal vozik s konem to auto rekneme...no jako by pod tim vybuch granat...jednou sem vezl cca 300kg cementu v kufru, tak potom to bylo asi tka jak bych si to predstavoval :)))

Odesláno

to je ilustrační obrázek, nevím, ty malý by mely být na předek, na jiný peugeoty nemají

myslíte že to je dobrá cena nebo se dají sehnat podobný v česku? todle by bylo ze německa, nebudu se s tím s*át pokud se to dá koupit tady.

D&M mají na moje auto buď za 4tis, nebo 8tis. =/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...