R1kimi Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 Zdravím, auto mi ťahá do strany. Bol som v autorizovanom servise na stolici, vymenili mi čap riadenia a nastavili geometriu. Auto ťahalo do strán ešte viac - myslel som, že to bude zjazdenými pneumatikami. Neskôr menené tyčky stabilizátora, nové zimné pneu a geometria. Auto ťahá väčšinou do pravej strany, no v malých prípadoch ťahá i do ľavej a niekedy neťahá... Menil som NT/VT hadicu na serve takže som dával novú kvapalinu. Poraďte prosím. Citovat
P607Olda Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 Ak ťahá po zákrute, do tej strany, ako bola zákruta, sú to zatuhnuté horné ložiská nad tlmičmi. Presvedčíš sa: otvoriť kapotu, naštartovať, krútiť volantom z dorazu na doraz, pomocník má ruku na hornom uložení tlmiča a cíti šklbanie - rázy. Ak ťahá pri pridaní plynu, prípadne pri brzdení, je to silentblok uloženia predného ramena. Inak treba hľadať na zadnej náprave - vôle, poškodenie, posunutie. [upravil dne 15.2.2010 P607Olda] [upravil dne 15.2.2010 P607Olda] Citovat
qmysak Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 mám podobný problém vím že mám horní pravé uložení tlumiče v háji a auto táhne lehce do prava može to být tím ložiskem ??? Citovat
P607Olda Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 qmysak: může a nemusí. Rozhodně neodkládej opravu, jinak Ti praskne pružina (péro) a budeš měnit obě pružiny. Když budeš měnit horní uložení, vyměň hned obě strany, obvykle do půl roku odejde i druhá strana. Citovat
qmysak Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 Původně zaslal: P607Olda qmysak: může a nemusí. Rozhodně neodkládej opravu, jinak Ti praskne pružina (péro) a budeš měnit obě pružiny. Když budeš měnit horní uložení, vyměň hned obě strany, obvykle do půl roku odejde i druhá strana. dík chystám se na to když točím na místě kolama tak tam lupe tzn že je to ložisko ko že??? Citovat
P607Olda Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 Jj, přesvědčíš se takto: otvoriť kapotu, naštartovať, krútiť volantom z dorazu na doraz, pomocník má ruku na hornom uložení tlmiča a cíti šklbanie - rázy. Citovat
lubokpz Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 plny suhlas s P607Oldom - jednoznacne loziska horneho ulozenia pruzin, mal som to iste ale mne to uz ani nerupalo, lebo lozisko bolo uplne zhrdzavene, ked bolo auto na zdvihaku, tak po natoceni kolies sa tieto vratili do priameho smeru. z vymenou neotalaj, lebo niekto tu pisal, ze to skoncilo prasknutim pruziny, ktora mu prepichla pneumatiku. Citovat
Benžík Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 Původně zaslal: P607Olda Jj, přesvědčíš se takto: otvoriť kapotu, naštartovať, krútiť volantom z dorazu na doraz, pomocník má ruku na hornom uložení tlmiča a cíti šklbanie - rázy. Mam podobný problém, tahá to do strany, nevrátí se volant rovně, když to takle vyzkouším, rázy nejsou cítit, jenom hodně drobný škubání - zkoušeno na suchym asfaltu - mam neoriginal pružiny dost snížený. Je to taky timhle hornim uloženim? [upravil dne 21/2/10 Benžík] Citovat
P607Olda Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Tato závada nebývá způsobena ničím jiným, takže lze opravovat \"na dálku\". Poznáš to taky tak, že táhne střídavě na obě strany. Zkontroluj ještě spodní kuláky a řízení a pak už můžeš jít najisto. Citovat
R1kimi Odesláno 22. únor 2010 Autor Odesláno 22. únor 2010 ... ložiská aj uloženie vymenené, nebol som ešte na geometriu ale žiadna zmena k lepšiemu hoci predchádzajúce diely boli opotrebené Citovat
Ferry Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 jinak zde vlakno se zkusenostmi s hornimi lozisky Monroe, doporucuju nesetrit na nespravnem miste a misto tehle Monroe za 600Kc vzit radeji rovnou originaly nebo SKF za sice 2x tolik, ale nebudete je muset po par mesicich menit znovu, coz pak celou akci prodrazi Citovat
kupák Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Co brzdy? Nepřibržďuje ti pravé přední kolo? Mrkni, jestli tam nemáš třeba víc opotřebené obložení, nebo to zvedni na hever, zabrzdi a pak zatoč, jestli to odbrzdilo. Citovat
Benžík Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Tak samo přestalo, už to nedělá. Mohlo to souviset s tím, že se mi podařilo auto zahrabat ve sněhu až to sedlo spodkem na sníh? Citovat
qmysak Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 dnes sem se díval na letní pneu a na té straně(pravá) co mám v háji horní uložení tlumiče tak mám sjetou pravou gumu vnitřek može to byt tím uložením toho tlumiče??? Citovat
Benžík Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 To určitě ne. Sjelo se to takle blbě, protože máš vůli v nákym čepu nebo špatnou geometrii. V tomhle se vůle asi neudělá, spíš se to zadírá, navíc i kdyby tam byla, tak to má na geometrii minimální vliv. Opravte mě, prosím, jestli se pletu. Citovat
P607Olda Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Může to být tím, že je zadřené horní ložisko. Kolo totiž jede dál ve směru, kam byla minulá zatáčka:mrk a ne tam, kam chce volant a druhé kolo. Proto se kola sjíždějí. Podvozek a řízení (a brzdy) mají být v perfektním pořádku, bez vůlí a pak ještě udělat geometrii. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.