Georginho_cz406 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 A za jak dlouho to dojdeš koupit až ti to někde upadne :-) Ne nechci píchat do vosího hnízda, jen jsem řekl svůj názor. Pozink, pokud je jen částečný je k ničemu a co správna tvdost materiálu? Závitová tyč příliš měkká, když bude kalená tak zase lehce uletí při tahu lana ze stran. Třeba ti to výjde a tak držím palce. Až to budeš mít odzkoušený tak to sem nezapomeň hodit, ať ušetří i jiní. [upravil dne 9.2.2010 Georginho_cz406] Citovat
Benžík Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Mozna mas pravdu, ale jeste jsem neslysel ze by se to nekomu utrhnulo, az se to nekomu utrhne tak zacnu shanet original. Citovat
Benžík Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 doma svareny se Ti utrhlo? Nebo ulomilo v tahu do strany? Asi se na to zeptam az pojedu pro neco na vrakoviste. Ale tam jsem prave nic nesehnal a rekli mi at si to svarim. Citovat
Edison Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Ono se to asi nezdá, ale přecijen je to dus železa, který má mít určité vlastnosti včetně provedení a realizace svarů. Bych chtěl vědět, jak je zajistíte, o ověření ani nemluvím. Natgož o nějakém atestu, či homologaci. Já bych z toho fakt měl celkem strach. Citovat
BoneDaddy Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Až to samodoma oko jednou povolí až někoho potáhnete. Stačí lano jakou nadělá paseku, ještě s kusem železa na konci. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 origo oko je odlitek z jednoho kusu, dá se to udělat i doma,ale je třeba použít kvalitní ocel a svařit někým,kdo to umí--pak se nemůže nic stát, ten svár udrží tuny, vyrábět oko ze závitové tyče je nesmysl Citovat
Edison Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Takže... Co jsme schopni regulérně zjistit: Rozměry. Co nejsme schopni regulérně zjistit: 1. Materiál. 2. Použité technologie. 3. Po případné výrobě si těžko doma v garáži uděláte defektoskopii. 3. O provedení destruktivních testů ani nemluvím. To, že někdo umí svařovat ještě neznamená, že i dobře provedený svar bude odpovídat účelu (protože nevíme, jakou technologií to bylo provedeno). Mě to prostě přijde jako hazard. Citovat
Edison Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Až se to utrhne na laně, jak je tu už napsáno, udělá to neřízenou střelu ze sebe samo. pak se asi budete divit. Viděl jsem banální svary, na kterých vysely banální prkotiny. Ale ta paseka, když se to podělalo... nebyl to hezký pohled. Nemluvě o materiálech. Ono dokud se nic nestane, je to fakt vcelku fuk. Citovat
EXI.60 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 není potřeba něco vařit,stačí originál závěsné oko M16 na závitovou tyč a konec stočit na M12.Dám foto až to budu mít hotové.Jinak při táhnutí auta jsou daleko větší rizika:stačí když táhnete za sebou idiota a ten najede na lano a nebo to rovnou švihne do tažného auta.Tak nějaké uletění háku je oproti tomu nic. Citovat
dobrmik Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 todle mě tu řešíte.......to svařené oko to v pohodě musí udržet...sice ze závitové tyče bych to taky nedělal.... ten kdo umí svářet a né to poblít svárem tak svár nikdy nepraskne.... Citovat
EXI.60 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Původně zaslal: dobrmik todle mě tu řešíte.......to svařené oko to v pohodě musí udržet...sice ze závitové tyče bych to taky nedělal.... ten kdo umí svářet a né to poblít svárem tak svár nikdy nepraskne.... Já si taky myslím to samé,kdo má na sváření štampl jako já,tak to musí držet.Od toho je ten svářečský průkaz.pokud je zavařený svařitelný materiál,tak je to na 100% svatý.a tím bych ukončil tuto debatu! Citovat
Edison Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 A proč se asitak vytvářej svařovací postupy? Proč jsou v podnicích svařovací technici? Pro blbce??? To si nemyslím... Já jako elektrikář taky když mám dělat elektriku musím dodržovat projekt. Můžu být sebelepší, ale stanovovat materiály a technologie, od toho je projektant a technolog. Citovat
BoneDaddy Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Dělejte jak uznáte za vhodné. Já radši obětuji necelé 4stovky a skočím do Peugeotu pro nové, pěkně zabalené, origo. Citovat
dobrmik Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 to že je origo neznamená že nemuže prasknout,ohnout atd....to bude beztak z 11ky...možná bych se nedivil kdyby z 10ky.... Citovat
Edison Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Což jen dokazuje, jak důležité je dodržení výroby... ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.