Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

A za jak dlouho to dojdeš koupit až ti to někde upadne :-) Ne nechci píchat do vosího hnízda, jen jsem řekl svůj názor. Pozink, pokud je jen částečný je k ničemu a co správna tvdost materiálu? Závitová tyč příliš měkká, když bude kalená tak zase lehce uletí při tahu lana ze stran. Třeba ti to výjde a tak držím palce. Až to budeš mít odzkoušený tak to sem nezapomeň hodit, ať ušetří i jiní.

[upravil dne 9.2.2010 Georginho_cz406]

Odesláno

Ono se to asi nezdá, ale přecijen je to dus železa, který má mít určité vlastnosti včetně provedení a realizace svarů. Bych chtěl vědět, jak je zajistíte, o ověření ani nemluvím. Natgož o nějakém atestu, či homologaci. Já bych z toho fakt měl celkem strach.

Odesláno

origo oko je odlitek z jednoho kusu, dá se to udělat i doma,ale je třeba použít kvalitní ocel a svařit někým,kdo to umí--pak se nemůže nic stát, ten svár udrží tuny, vyrábět oko ze závitové tyče je nesmysl :myslim

Odesláno

Takže... Co jsme schopni regulérně zjistit: Rozměry. Co nejsme schopni regulérně zjistit: 1. Materiál. 2. Použité technologie. 3. Po případné výrobě si těžko doma v garáži uděláte defektoskopii. 3. O provedení destruktivních testů ani nemluvím.

To, že někdo umí svařovat ještě neznamená, že i dobře provedený svar bude odpovídat účelu (protože nevíme, jakou technologií to bylo provedeno).

Mě to prostě přijde jako hazard.

Odesláno

Až se to utrhne na laně, jak je tu už napsáno, udělá to neřízenou střelu ze sebe samo. pak se asi budete divit. Viděl jsem banální svary, na kterých vysely banální prkotiny. Ale ta paseka, když se to podělalo... nebyl to hezký pohled. Nemluvě o materiálech. Ono dokud se nic nestane, je to fakt vcelku fuk.

Odesláno

není potřeba něco vařit,stačí originál závěsné oko M16 na závitovou tyč a konec stočit na M12.Dám foto až to budu mít hotové.Jinak při táhnutí auta jsou daleko větší rizika:stačí když táhnete za sebou idiota a ten najede na lano a nebo to rovnou švihne do tažného auta.Tak nějaké uletění háku je oproti tomu nic.

Odesláno

todle mě tu řešíte.......to svařené oko to v pohodě musí udržet...sice ze závitové tyče bych to taky nedělal....

ten kdo umí svářet a né to poblít svárem tak svár nikdy nepraskne....

Odesláno
Původně zaslal: dobrmik

todle mě tu řešíte.......to svařené oko to v pohodě musí udržet...sice ze závitové tyče bych to taky nedělal....

ten kdo umí svářet a né to poblít svárem tak svár nikdy nepraskne....

Já si taky myslím to samé,kdo má na sváření štampl jako já,tak to musí držet.Od toho je ten svářečský průkaz.pokud je zavařený svařitelný materiál,tak je to na 100% svatý.a tím bych ukončil tuto debatu!
Odesláno

A proč se asitak vytvářej svařovací postupy? Proč jsou v podnicích svařovací technici? Pro blbce??? To si nemyslím... Já jako elektrikář taky když mám dělat elektriku musím dodržovat projekt. Můžu být sebelepší, ale stanovovat materiály a technologie, od toho je projektant a technolog.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...