Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To si chceš vyrobit nové oko, či ti ulétlo původní? Pokuď vyeobit, tak na to pozor, materiál nesmí být ani moc kalený, ani bláto. Taky závit, pkud si dobře pamatuji musí něco vydržet. Ze závitovky to nejde. Táhl jsem Fábii a oko bylo fuč :-( Nakonec jsem po dvaceti pokusech o výrobu koupil v Peugeotu za Kč 650,- a vše ok!

[upravil dne 5.2.2010 Georginho_cz406]

Odesláno

A tu cenu si vzal kde??? ja se ptal tady ve vysokém mýtě a chtěj za něj 700,- jinak sem se taky dozvěděl že je pravý a levý závit

Odesláno

Tak u tohohle bych se do výroby nepouštěl. Pevnostní zkoušky na to jsou nejspíš nezbytností. O homologaci, která je zaručuje ani nemluvím. Jestli je někomu líto dát za \"spolehlivou\" věc pár kaček...

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

ja jsem si ho udelal ze sroubu M12*125 + oko z 10mm kulatiny. prumer oka jsem udelal 60mm, svaril jsem s CO. Dopredu jde, dozadu nevim, tam to mam rezaty.

Je tam běžné stoupání závitu?
Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

No teď koukám, že jsou 2 druhy a lámalo se to v 09/01, ale jakej je v nich rozdíl kromě ceny......... :myslim

No když jsem to své tažné oko porovnával s tím ze zelené starší 406 tak to bylo pohledově stejné a zašroubovat se dala obě oka do obou aut. Tak nevím. :myslim:)

Odesláno

Ja sem koupil 406 taky bez oka,a kdyz sem zjistil co chteli na vrakaci tak sem si ho taky svaril,obycejna kulatina,naohejbat,svarit,vytocit klasickej zavit.Uz sem na tom odtah hodne aut a ani se neohnulo.Jinak ted sem vysetril par ok z bouracek tak sem si dal do auta origo.;)

Odesláno

Je tam běžné stoupání závitu, použil jsem na to hmoždinku (šroub do betonu). Vem si dlouhej šroub a zkus ho tam zašroubovat.

Zkusím to,potřebuju si ho také vyrobit.v Práci vše máme...
Odesláno
Původně zaslal: EXI.60

Je tam běžné stoupání závitu, použil jsem na to hmoždinku (šroub do betonu). Vem si dlouhej šroub a zkus ho tam zašroubovat.

Zkusím to,potřebuju si ho také vyrobit.v Práci vše máme...

Tiez si to spravim doma.

Uvazujem ze zavit necham dlhsi a po namontovani dam este z druhej strany maticu a bude drzat paradne. :roker

Odesláno

Nevím jestli bych se pouštěl do samovýroby, je to však každého věc. Není jednoduší oslovit někoho kdo má bouračku tady na Peugeot Clubu? :-)

Pořád mi vychází líp koupit nové, protože po dobu co bych to dělal doma můžu být v práci a za 3 hodinky mám na oko vyděláno... Vyrobím oko za tři hodiny včetně povrchové úpravy? Ne opravdu je to každého věc. Hlavně, že vám pomůže ten nákres :-)

Odesláno

Povrchovou upravu nepotrebuju, zavit uz je pozinkovanej, na tom konci co se sroubuje zinek zustane a pripraveny a svareny to mam za 15 minut v praci. Za 15 minut to ani nedojdes koupit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...