syko1 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Ahojte mam na vas dotaz, ked som sam alebo dvaja v aute je vsetko OK ako nahle sme 4 - 5 tak zadne aj predne bocne okna sa rosia. Neviete v com to moze byt? Skusal som aj sprej proti zahmlievaniu okien. Kamarat vrave ze by to mohlo byt vo vzduchovych filtroch ze by boli zaprasene a ze nepustia dostatok vzduchu. Dakujem za rady. P.S.: vnutorny okruh nemam zapnuty. [upravil dne 1/2/10 syko1] Citovat
Matuzalem401 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Zapni si klimu auto a prestane to !Mne to pomohlo ! Citovat
Y2K Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Ja si myslim ze to je normalne v tejto zime... Proste viac ludi, viac dycha a \"hreje\", vonku zima tak sa rosia okna. Kedze klima je sucha a vysusuje moze pomoct. Citovat
syko1 Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 Klimu mam manualnu nie dig. . Skusal som aj ju mat zapnutu ale moc to nepomahalo. A kde by mohli byt tie filtre? Citovat
lucascz Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 to je celkem normalni jev si myslim ted. ve 4 lidech to bys musel mit vetrak na plnej kotel a stejne pochybuju, ze by se ti vzadu okna plne odmlzili. ja v takovem mnozstvi lidi to mam tak, aby se mi nezaparovali predni okna, v zadu videt nemusi :)vetrak stupen dva, vetrak pusteny pres okno, zavrene pruduchy a mam klid Citovat
Y2K Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 To je jedno aka klima...kazda klima odvlhcuje... A asi mas na mysli pelovy filter ktory sice moze mat na toto vplyv ale pochybujem ze nejaky radikalny. Proste to je normalny jav pri velkom rozdiele teplot vonku a vo vnutri. Citovat
janou Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Ak má peľový filter , môže mať na to vplyv. Citovat
janci.b989 Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 To aby sa ti nezrážala hmla na oknách musel by si mať aj vyhrievanie okien čo sa však nevyrába u bočných oknách a zahmlievanie okien vzniká preto bo okná sú studené vždy a teplý dych sa na nich zráža so studeným a kondenzuje na oknách.A čím viac ľudí tým viac a rýchlejšie zahmlených okien.V tedy potrebuješ i silnejší prúd teplého vzduchu z kúrenia ale môžeš robiť čokoľvek nezabrániš tomu.Iba oddiališ čas zahmlenia. A čím väčšia zima, tým horšie. Povedz im nech sa naučia nedýchať v aute cez zimu a je to vyriešené. Citovat
syko1 Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 No ja som sa uz naucil nedychat ale oni to stale nevedia ok dakujem myslel som si ze v tom nejakom pelovom filtry by to mohlo byt. Citovat
robozv Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 filtrami to podla mna nemoze byt lebo mne menili vsetky v oktobri a aj mi precistovali klimu a vcera som siel na vecerne lyzovanie s kamosom a dokonca mne predne okna z vnutra trosku zmrzli /bol na nich lad/ - mal som puseny fukar na predne okno a ked pustim fukar na prisrojovke smerom do kabny zase sa zahmlieva celne sklo a vodicove su v pohode. Takze si vyber cez ktore chces radsj vidiet alebo striedat fukar:super Citovat
Gibon83 Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Urcite vymen alebo vycisti pelove filtre. rosenie zadnych okien je v poho pri styroch ludoch, no ked sa zacnu rosit aj predne bocne ci priamo celne pri zapnutom fukani na neho je problem s najvacsou pravdepodobnostou v zanesenom filtri, v ktorom nanosy prachu drzia vlhkost a nasledne ju prenasana do interieru. toto nie je z mojej hlavy, bol som v novembri pouceni technikom z peugeotu ;-) [upravil dne 3/2/10 Gibon83] Citovat
robozv Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 tak ked mi menili pred casom filtre preco sa to deje aj u mna Citovat
georgegg Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 no mě se taky mlžej okna, ted v zimě snad normální jev, vždycky pustím ofuk předního skla a trošičku pootevřu okno a všechno je po pár km v pohodě Citovat
bara Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Sem se musel po přečtení zasmát jak chcete měnit pylové filtry.Děje se to naprosto u všech aut světa v tomto počasí,je to normální kondenzace par,která se sráží na studeném okně.Jakmile ohřeješ auto na provoz.teplotu a pustíš topení,je po problému.Naopak zastavíš někde a vyp.motor,ochladí se uvnitř dýcháš tam a máš ten problém zpět.Čily je to počasím.to samé se ti může stát ale i v létě,když se večer prudce ochladí deštěm,zamlží se okna ze vnitř. Citovat
syko1 Odesláno 5. únor 2010 Autor Odesláno 5. únor 2010 @Bara neviem neviem aj ked idem vkuse 200km tak auto je zahriate ale ak sme 4ia tak celych 200km su zahmlene okna. @Gibon83 a ako sa dostanem k tym filtrom? Citovat
Gibon83 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Původně zaslal: robozv tak ked mi menili pred casom filtre preco sa to deje aj u mna to ze ti nauctovali ich vymenu, neznamena ze to aj urobili. mozno ti ich len prefukli vzduchom... Citovat
Gibon83 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Původně zaslal: syko1 @Bara neviem neviem aj ked idem vkuse 200km tak auto je zahriate ale ak sme 4ia tak celych 200km su zahmlene okna. @Gibon83 a ako sa dostanem k tym filtrom? no co si pamatam filetr je v motorovom priestore nalavo... Citovat
Gibon83 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Původně zaslal: bara Sem se musel po přečtení zasmát jak chcete měnit pylové filtry.Děje se to naprosto u všech aut světa v tomto počasí,je to normální kondenzace par,která se sráží na studeném okně.Jakmile ohřeješ auto na provoz.teplotu a pustíš topení,je po problému.Naopak zastavíš někde a vyp.motor,ochladí se uvnitř dýcháš tam a máš ten problém zpět.Čily je to počasím.to samé se ti může stát ale i v létě,když se večer prudce ochladí deštěm,zamlží se okna ze vnitř. no asi si zle cital, mlzenie okien je samozrejme pri nezohriatom aute, no on pisal ze ich ma zamlzene celu cestu... Citovat
georgegg Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 a jak dlouho si měl z těch 2OOkm pootevřený okno aby šla vlhkost z auta? Citovat
syko1 Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 @georgegg : ako dlho? no pri tejto zime tak cca 5min. a hned potom sa zarosili opat. @Gibon83 : su aj nejako viditelne popripade lahko dostupne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.