Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Ludweek

jednoduse...nepouzivejte nic od MAjKROSHITU :)

No tak v tom problém není, spíš je chyba mezi klávesnicí a monitorem. Daleko snadněji napíšeš vir, nebo cokoli pro linuch, než pro wokna., navíc FreeBSD, Linux, nebo cokoli podobného je na desktopu dost nebohý. Linux prostě není desktop OS a dlouho nebude, natož pak od pro BSUčka.

Že BSUčka pracujou převážně pod Woknama je celkem jasná věc. Svádět vinu na MS je sost ubohost.

Odesláno

Od Microsoftu muže člověk používat věci vklidu ale, člověk si musí dávat pozor.

Když si člověk nedá pozor co stahuje a otvírá tak pochopitelně chytí vira velice rychle.

A pak jen nadává na microsoft jak je to nedokonaly ale zapomíná na to že je chyba v něm, že si toho vira otevřel a stahnul sám.

:(:(

Odesláno
Napsán autorem vector

... navíc FreeBSD, Linux, nebo cokoli podobného je na desktopu dost nebohý....

Dovolím si důrazně nesouhlasit. Na soukromém kompu používám výhradně Linux a nebohý mi nepřijde. Že je většina hardwaru vyvíjená primárně pro wokna je něco jiného. To mi připadá nebohé.

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Napsán autorem vector

Dovolím si důrazně nesouhlasit. Na soukromém kompu používám výhradně Linux a nebohý mi nepřijde. Že je většina hardwaru vyvíjená primárně pro wokna je něco jiného. To mi připadá nebohé.

Souhlas. Ja zas pouzivam doma Windows a jsem spokojenej

a v praci zase Linux a jsem taky spokojenej.

Pro bezne desktopove aplikace jsou tyto systemy naprosto rovnocene.

Odesláno
Napsán autorem vector

Napsán autorem Ludweek

jednoduse...nepouzivejte nic od MAjKROSHITU :)

No tak v tom problém není, spíš je chyba mezi klávesnicí a monitorem. Daleko snadněji napíšeš vir, nebo cokoli pro linuch, než pro wokna., navíc FreeBSD, Linux, nebo cokoli podobného je na desktopu dost nebohý. Linux prostě není desktop OS a dlouho nebude, natož pak od pro BSUčka.

Že BSUčka pracujou převážně pod Woknama je celkem jasná věc. Svádět vinu na MS je sost ubohost.

ooooo promin mi moji neomalenost velky guru...priste si nedovolim zavtipkovat v tvoji pritomnosti :)

btw: mezi klavesnici a monitorem, coz je vstupni a vystupni zarizeni PC, je nejaky zelezo a soft...takze mi to porada vychazi na ten MAjKROSHIT :)

[Editován dne 10/9/04 Ludweek]

Odesláno

Já su zarytej majkrošof?ák, takže jen zaujatej názor:

To, že je PLACENEJ MS produkt tisíckrát rozšířenější, než LINUCH a jeho bratři, o něčem svědčí... Navíc nechápu restrikce USA Microsoftu jakožto monopolu... Říkají mu tím vlastně: Jste příliš dobří, příliš pilně jste pracovali, svou přehnanou snahou jste si vydobili nejlepší, ne-li veškeré místo na trhu... tak vám to zatrhnem.

Pak si udělejte firmu, žejo... :D Když si chcete udělat firmu, nesmíte být příliš dobří, jinak dopadnete jak MS...

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Napsán autorem vector

Jestli máš jako pracovní náplň psaní pár textů, a prohlížení webových stránek ( i když i to je někdy problém) tak ti určitě stačí.

Zkousel sem ho několikrát nasadit pro práci s grafikou a videem, jenže vždycky to dopadlo žalostně. Věř mi, že bych moc rád nahradil softwarové vybavení za statisíce něcím Open Source, nebo levnějším. Prostě to nejde.

1. Pod linuxem nejsou k disposici kvalitní programy (třeba pro grafiku a pro video, ...a spoustu dalších věcí, jakkoli si myslím, že některé Open věci jsou skvělé a používám je i pod Windows),

2.Nekompatibilita s video formáty

3.Malá podpora zařízení (je jedno čí je to chyba)

3. Malá rychlost. (takové ty kecy, že když se to tobře nastaví... to známe)

Každého půl roku zkouším Linux na nové železo, nastavit, sehnat programy, co se za tu dobu zase vyskytli , dva dny práce v háji a stejně nakonec formát a nazdar. Několikrát sem dotáhnul ke svým počítačům, lidi co linuxu rozumí (tedy opravdu rozumí, ne že jen víc než já) a situace se opakovala.

KAždej je chytrej jak rádio, nadává na MS a pak čumí jak péro z gauče že to není tak jak si představoval. Blbečci na stánku Suse dokážou jenom každému cpát, jak pouští Windows pod Linuxem. Já si taky pustim pod Woknama Linux ,taky si stihnu uvařit kafe, než naběhne StarOffice...

Sedí bába v práci, píše dopisy, čte poštu a sbírá informace na webu, není uplně vypatlaná, má na PC dobře připravenou instalaci Linuxu MDK10 a je spokojená. To taky znám, umim si to představit, stejně jako server na kterém poběží FireBird a bude rychlejší , bezpečnější a levnější, než stejný server na Woknech.

Odesláno

To vector: V podstatě souhlas. Nestěžuješ si ale na OS, ale na aplikace. Kdyžtak tedy říkej, že aplikace na Linuxu vypadají neboze, když už to musí bejt.

K těm formátům - je třeba se ptát, kdo je autorem.

Jak si pouštíš pod woknama Linux?

To Luger: Ono to není tak jednoduché. Nikdo jim nevyčítá, že jsou dobří, ale vyčítají se jim některé praktiky. Kdyby byla na světě jenom jedna pekárna, protože by už zkoupila všechny ostatní a Ty by jsi musel nakupovat jenom od ní, taky by Ti na tom asi něco vadilo. Protože její pečivo by se za nějaký čas nedalo jíst s jiným máslem, než, které by vyráběla zase ona pekárna, dále by nešlo mazat jimým nožem než vyrobeným opět v té pekárně a tak by to mohlo poračovat dál. Přitom ceny všech těchto výrobků by si pekárna diktovala sama. Takže by to taky mohlo dopadnout tak, že abys neumřel hlady, tak by jsi musel všechny peníze utratit za výrobky z této pekárny a přitom by jsi se nijak nepřejedl. A kvalita pečiva už by taky nemusela být nijak oslnivá, protože by to stejně všichni museli koupit. A tomuhle všemu se snaží soudy zabránit. Je to ale těžké, protože v dějinách světa nic takového jako Mrkvosoft nikdy neexistovalo. Většina lidí je jako Ty - prostě jenom konzumují (nic proti, je to normální), ale jsou i lidi, kteří to vidí jinak.

Odesláno
Napsán autorem Petr605

To vector: V podstatě souhlas. Nestěžuješ si ale na OS, ale na aplikace. Kdyžtak tedy říkej, že aplikace na Linuxu vypadají neboze, když už to musí bejt.

To Luger: Ono to není tak jednoduché. Nikdo jim nevyčítá, že jsou dobří, ale vyčítají se jim některé praktiky. Kdyby byla na světě jenom jedna pekárna, protože by už zkoupila všechny ostatní a Ty by jsi musel nakupovat jenom od ní, taky by Ti na tom asi něco vadilo. Protože její pečivo by se za nějaký čas nedalo jíst s jiným máslem, než, které by vyráběla zase ona pekárna, dále by nešlo mazat jimým nožem než vyrobeným opět v té pekárně a tak by to mohlo poračovat dál. Přitom ceny všech těchto výrobků by si pekárna diktovala sama. Takže by to taky mohlo dopadnout tak, že abys neumřel hlady, tak by jsi musel všechny peníze utratit za výrobky z této pekárny a přitom by jsi se nijak nepřejedl. A kvalita pečiva už by taky nemusela být nijak oslnivá, protože by to stejně všichni museli koupit. A tomuhle všemu se snaží soudy zabránit. Je to ale těžké, protože v dějinách světa nic takového jako Mrkvosoft nikdy neexistovalo. Většina lidí je jako Ty - prostě jenom konzumují (nic proti, je to normální), ale jsou i lidi, kteří to vidí jinak.

Brácha třeba používá téměř výhradně linux a na jeho práci je to ideální.

Kritizuju i OS , běží pomalu nepodporuje nejnovější HW a vůbec to co je třeba na desktopu.

Nejlepší je to vidět....

Nezáleží na tom kdo je výrobce jakého formátu záleží jen na tom, co se používá a je nutné s tím pracovat.

Na virtual PC si pustíš jakýkoli OS je to super věc stáhni si od MS zkušební verzi.

Umí emulovat standardní HW, tedy porty, sí? zvuk, všechno když si s tím trochu pohraješ, poběží to skoro stejně rychle jako na ostrém HW a samozřejmě všechno bez potíží , protože kdo by neuměl třeba NE2000 nebo SB32 :)

Umí to i suspend a obnovení stavu ideální pro ladění aplikací pod libovolný OS a zkoušení virů a podobných ptákovin.

Odesláno

Vector: Záleží co si představuješ pod pojmem \"desktop\" - řadu let jsem se staral o menší sí? (cca 130 počítačů a pár serverů) a pro moji práci jsem potřeboval jenom terminál pro vzdálený přihlášení a webovej prohlížeč.

Celou tu dobu jsem používal Linux, vyhovoval mi a nebyl důvod tam dávat Windowsy. Pak jsem ale změnil zaměstnání, musím číst a hlavně psát dost věcí ve Wordu a není jiná možnost než mít nainstalovaný na počítači Windows + Office. (varianta OpenOffice.org je dost sci-fi).

A doma mam PCčko, na kterým si stříhám filmy - tam opět jedině Windowsy už kvůli kodekům.

Sem se nějak rozepsal, takže ti, kteří se dočetli až sem z toho možná čekají nějaký poučení. \"Desktopem\" mysli každej něco jinyho a záleží na každým, co mu vyhovuje.

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Troufám si tvrdit, že praktiky Microsoftu - dát ke každé žemli zdarma nůž i porci másla - se mi zdají velmi milé... A za to jsou kritizováni (např. vestavění IE zdarma do oken) - ale já mám možnost změnit výrobce másla - co mi brání nainstalovat Mozillu, Operu, cokoliv???

Odesláno
Napsán autorem Luger

Napsán autorem Petr605

Troufám si tvrdit, že praktiky Microsoftu - dát ke každé žemli zdarma nůž i porci másla - se mi zdají velmi milé... A za to jsou kritizováni (např. vestavění IE zdarma do oken) - ale já mám možnost změnit výrobce másla - co mi brání nainstalovat Mozillu, Operu, cokoliv???

Ano chtěla sem růži..... a toto je růže... ale absolutně n e v h o d n á á á .

Odesláno
Napsán autorem Luger

...

ZATÍM ti nic nebrání. Nebo to aspoň nevidíš.

Ke každé žemli Ti dají velmi nedokonalý nůž a porci másla, které není nic moc. A nemysli si, že to je zadarmo. Jejich cena se promítla do ceny žemle.:D:D:D

To je jako když hodnej strejda Bill přijel do Čech a začal rozdávat wokna. Co myslíš, že ho stálo těch pár kopií? Nic. Ale vděčné školy začnou například nakupovat další věci, tentokrát už za peníze - třeba M$ kancelář, protože když už máme ty windousy, tak musíme mít i Wórd, ne? Ale hlavní strejdův plán nebyl, jenom si podpořit prodej dalších produktů, ale hlavně lít dětem wokna do hlav od prvního sednutí k počítači. Vzniká tak synonymum počítač-windows. A to je smutné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...