Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem volal známému a za 2 400,- mi vymění kotouče i destičky.V ceně je už i práce.Myslím že to celkem jde.

Ještě to asi nechám prohlídnout,kdyby bylo ještě něco špatného.Doufám,že nebude...

Odesláno

Někdo se ptal co je to kolotoč.

Dovedu to vysvětlit z vlastní zkušenosti.

Je to když si takhle jedeš po dálnici 120kmh přibrzdíš si na 100kmh a rozlítne se ti přitom kotouč. Brzdová destička se ti zasekne o zbytek kotouče a jedno kolo najednou stojí. Uděláš přibližně 5x hodiny pokud máš štěstí a netrefíš-li se do jiného auta, betonu nebo mantinelu. Také se ti muže stát že jdeš přes střechu.

Neuděláš s tim absolutně nic protože je to okamžité. Auto je na hadry a pokud máš štěstí tak si nikoho nezabil a seš na živu. Ta šance, ale dost malá. Takže kotouče bych nepřetáčel a koupil nové.

Mimochodem je to taková vodstředivka že se to s kolotočem vůbec nedá srovnávat.

Člověk si tam sedí a vidí auta před sebou a za sebou najednou.

Mně se to stalo na uplně novém kotouči nemněl najeto ani 100km, asi vada materiálu.

:(

Odesláno
Napsán autorem David 106s16

Jo jo, kolega sel pri takove srande pres boudu. Moc se mu to libilo, takze stacejte co to pude, nekdo tady psal ze kotouc vydrzi vsechno.

Jojo kotouč vydrží všechno :) Proto se taky i novej umí hezky zvlnit, když to člověk párkrát přežene s brzděnim, proto taky na něm jsou ty praskliny, to je jenom jako sranda a nic to neznamená..... Stáčet brzdový kotouče.. kam se ten svět řítí.

• O 10 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: vector

Napsán autorem sloters

Napsán autorem Butch

kotouče na 306 1.4 Bendix

starý model 1200,-

nový model 2000,-

destičky do 1000,-

Ta cena je za jeden kotouč nebo za pár?

Aby ses neztrapnil jako jednou já ,-) vyměnit kotouč jenom na jedné straně je sebevražda, takže se prodávají po dvou.

To si nemyslim, ešte sem v žádným ceníku neviděl, že by je prodávali po dvou. Všude je cena za kotouč.

Nebo ne? Ty ceny třeba v Autokelly jsou za dva kotouče?

Odesláno
Původně zaslal: xxxDave

Napsán autorem sloters

Napsán autorem Butch

starý model 1200,-

nový model 2000,-

destičky do 1000,-

Aby ses neztrapnil jako jednou já ,-) vyměnit kotouč jenom na jedné straně je sebevražda, takže se prodávají po dvou.

To si nemyslim, ešte sem v žádným ceníku neviděl, že by je prodávali po dvou. Všude je cena za kotouč.

Jdi si je koupit a uvidíš, kolik jich dostaneš v jednom balení :D Jeden to asi nebude :mrk

Odesláno

Stáčet kotouče nedoporučuju. Materiál kotoučů při stáčení se dost trhá od nože, vzniká dost hrubá povrchová struktura (ve výrobě to samozřejmně taky soustružily, jenomže to pak taky projde tepelnou úpravou).

Pokud se povede stočit kotouč trochu rozumně (většinou 2/10 vyjdou solidně- opravdu solidně, ne považovat dejaký výtvor za solidný práci), tak takjaktak se za chvilku zvlní nestejnoměrným tepelným prohřátím před zvlněním.

Pokud nekope hodně tak jezdit, pokud hodně tak koupit nové..

K tomu třepání a vybracím z kopce, mně udělal pneumatika malou bublinu (přední náprava) a při brždění z kopce to dělalo solidní mazec.

[upravil dne 22.7.05 Ladis]

Odesláno
Původně zaslal: Swallow

Napsán autorem sloters

Napsán autorem Butch

starý model 1200,-

nový model 2000,-

destičky do 1000,-

Jdi si je koupit a uvidíš, kolik jich dostaneš v jednom balení :D Jeden to asi nebude :mrk

Dostaneš jich tolik, kolik si řekneš. Ta cena je za jeden.

Odesláno

No jistě, ale de o to, že ta cena, kterou zjistíš na internetu je za jeden kotouč, takže skutečná cena je dvojnásobná.

Odesláno

To bych ani náhodou nedělal nějaké přetáčení obzvláště pokud tam máš kotouče s chlazením.....já když jsem měl 306 tak jsem vše pořídil za 2.950,.včetně práce kotouče,desky +práce ...nechal jsem tam dát Lookhed desky i kotouče a bylo to super za 40 min.jsem odjižděl a bylo to poznat okamžitě.

Odesláno
Původně zaslal: NoNamer

Napsán autorem sloters

Napsán autorem Butch

starý model 1200,-

nový model 2000,-

destičky do 1000,-

ta cena je za sadu tj. 2ks kotoučů, 4ks destiček, nevím co tady pořád rozebíráte, dojdu do obchodu, řeknu co chci popřípadě se podívám do krabičky kolik tam je kusů nebo se aspoň zeptám.

Odesláno
Původně zaslal: Butch

Původně zaslal: NoNamer

Napsán autorem sloters

Napsán autorem Butch

starý model 1200,-

nový model 2000,-

destičky do 1000,-

ta cena je za sadu tj. 2ks kotoučů, 4ks destiček, nevím co tady pořád rozebíráte, dojdu do obchodu, řeknu co chci popřípadě se podívám do krabičky kolik tam je kusů nebo se aspoň zeptám.

Jo,ale když to objednáváš přes internet, tak je těžký se nejdřív kouknout do krabičky.

Odesláno

tak to potom musíš vědět co objednáváš a nebo umět číst kotouč/kotouče buben/bubny ks/pár/sada atp. Přes internet pokud opravdu nevíš co objednáváš tak je to zajíc v pytli (nikdy nevíš co ti přijde).

Odesláno

PRO HYNDA :;) jelikož nevím jak odpovědět přímo:myslim noo když tady počítám za kolik kdo co kupuje tak jse ušetřil ještě dobrej litřík,nééé li litřík a půl áále kde jí je konééc méé 306 tičky....:(

Odesláno
Původně zaslal: kovi

Stočení kotoučů se nemusíš bát. Jen je musíš změřit, aby to po stočení nebylo mín jak 8mm. Pak koupíš nový destičky abys ty kotoče hned neoddělal a nějaký to kilo ušetříš.

Jestli se už přehřály, tak stočení nepomůže, to udělají zase při prudčím brždění (vypadá to na nekvalitní repliky).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...