Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Z jiného fóra.

kup si piaa zarovky - zarovky jezdcu rallye - teda pokud ti jde o dosvit - jejich svetelny tok pri napeti 60/55 W je srovnatelny s 135W zarovkami. Ten xenon efekt tady uz neni xenon efekt ale je to dano tepelnou hodnotou barvy svetla ktera dosahuje cca 4000-5000K. Srace typu osram apod pouze pridavaji urcity plyn do banky a tim dostane svetlo namodralou barvu. Pro oko je stejne nejlepsi svetlo bile, popr. ve zhorsenych podminkach zlute svetlo. Ani xenony nemaji modre svetlo - to se zda pouze lidem, kteri na svetlo koukaji z mirne bocniho uhlu - pro ridice je svetlo bile. Cena piaa zarovek je ale nekde jinde - zatimco osram a jim podobni stoji cca 150 kc kus, piaa stojii cca 1300Kc kus pokud je objednas hromadne z USA (jinak prodejce v CR je ma za 4300 za sadu (2). vydrz cca 1,5 az 2 roky - Ale kdo je zkusil tak uz nechce jiny. Budu je hromadne objednavat asi za tyden - v pripade zajmu se ozvete na mail - ceny a podrobne informace jsou na www.piaa.com - informace nebo na www.autosupermart.com - ceny. :o:o:o

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Ahoj mini. A co ty Silverstar? Ani Ti nebudu psat, za kolik jsem je kupovalminuly tyden v Hornbachu :grr:grr

Peto, žárovka Osram Silverstar má jednu hlavní vlastnost, kvůli které je vyráběna a tou je stříbrná špička žárovky. A jak sám výrobce uvádí, je určena do čirých světlometů kde je na ni vidět a běžná černá špička by kazila vzhled.

Co se týká označování žárovek +30%, +50% svítivosti navíc, je na dlouhé diskuze. Vesměs se ale jedná jen o reklamní blábol. Pokud má žárovka 55/60W může se její svítivost lišit podle typu plnění vzácnými plyny (halogenovými, xenonovými - odtud také její název) max o +/- 10%!

A co se týká životnosti, jedná se hlavně! o kvalitu a způsob uložení vlákna v baňce žárovky. Kdo z vás ví, že se dají koupit řárovky s vertikálním či horizontálním uložením vlákna? (to už ale nemluvím o autožárovkách) Záleží také na tom, jak se k nim chováme. Kolikrát nám žárovka při montáži spadne na zem, jak moc s ní svítíme, když auto stojí na místě a reflektor není chlazen, atd atd.

Odesláno

tak mě už svítí třetím rokem a noproblemo a svítím furt léto i zima :mrk mám H4 + H1 silverstár

ještě bych doplnil že žárovce nesvědčí blikání (ale dálkové přepínejte :aut) a otisky prstů na všech halogenkách (prý pak rychle odejde)

zaleží asi i na modelu auta na 406kaři si dost stěžují a v práci máme 307 kde odejde 1žárovka každej měsíc a v servisu neví proč:aut

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

Původně zaslal: Peta

Ahoj mini. A co ty Silverstar? Ani Ti nebudu psat, za kolik jsem je kupovalminuly tyden v Hornbachu :grr:grr

Peto, žárovka Osram Silverstar má jednu hlavní vlastnost, kvůli které je vyráběna a tou je stříbrná špička žárovky. A jak sám výrobce uvádí, je určena do čirých světlometů kde je na ni vidět a běžná černá špička by kazila vzhled.

Co se týká označování žárovek +30%, +50% svítivosti navíc, je na dlouhé diskuze. Vesměs se ale jedná jen o reklamní blábol. Pokud má žárovka 55/60W může se její svítivost lišit podle typu plnění vzácnými plyny (halogenovými, xenonovými - odtud také její název) max o +/- 10%!

A co se týká životnosti, jedná se hlavně! o kvalitu a způsob uložení vlákna v baňce žárovky. Kdo z vás ví, že se dají koupit řárovky s vertikálním či horizontálním uložením vlákna? (to už ale nemluvím o autožárovkách) Záleží také na tom, jak se k nim chováme. Kolikrát nám žárovka při montáži spadne na zem, jak moc s ní svítíme, když auto stojí na místě a reflektor není chlazen, atd atd.

Jeste k te zivotnosti, neni nahodou ovlinena taky tim kolik te zarovce dodavame voltu ? zarovky maji psano 12V, ale alternator dodava do palubni site 14 nebo temer az 15V, coz zpusobuje prezhaveni vlakna a zkracuje jeho zivotnost, schvalne zkusim zmerit kolik jde na zarovku pri provozu voltu a mozna by stalo za uvazeni zapojit nejaky predradny odpor, ktery by srazil napeti na hodnotu blizkou 12V

[upravil dne 30/10/05 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: mk405

tak mě už svítí třetím rokem a noproblemo a svítím furt léto i zima :mrk mám H4 + H1 silverstár

ještě bych doplnil že žárovce nesvědčí blikání (ale dálkové přepínejte :aut) a otisky prstů na všech halogenkách (prý pak rychle odejde)

zaleží asi i na modelu auta na 406kaři si dost stěžují a v práci máme 307 kde odejde 1žárovka každej měsíc a v servisu neví proč:aut

Já mám v P406 Silvrstáry od Osramu už 1,5 roku a zatím svítěj jak rybí voko :D:D

Jinak v rádiu mám dig. voltmetr a ten ukazuje při běhu motoru standardně 14,3 V.

Odesláno

Teda pokud mě pamě? neklame, Baterie je dobíjena napětím okolo 13,8-14,5V což je normální, ovšem do sítě automobilu by mělo přes stabilizátor jít jen něco kolem 11,8-12,8V. Pokud nejde a jde tam víc, tak bude asi něco špatně :myslim

Odesláno

Teda pokud mě pamě? neklame, Baterie je dobíjena napětím okolo 13,8-14,5V což je normální, ovšem do sítě automobilu by mělo přes stabilizátor jít jen něco kolem 11,8-12,8V. Pokud nejde a jde tam víc, tak bude asi něco špatně :myslim

Olalaaaa, tak to není 14,3 ale 13,4. Teď jsem se byl na to hodit očko :o

Odesláno

baterka má při maximu 12,6V takže pokud jí chceš dobíjet musíš mít alespon 12,8V aby to dobíjelo a to musíš naměřit na baterce s nastartovaným motorem.

takže nějspíš ti kecá voltmetr rádia :aut

Odesláno

A pokud má někdo o Osramky zájem, není problém ;)

zdar,zajem by byl.potreboval bych 4ks OSRAM COOL BLUE H7 a 2ks OSRAM ALLSEASON SUPER H1.dej vedet,diky

[upravil dne 1/11/05 ObcanX]

Odesláno

Kdo se ozval, tomu jsem je poslal. Ještě maličkost, co se týká ceny. Vzhledem k tomu, že nově od 1.10. spadly halogenové žárovky plněné vzácnýmy plyny do kategorie, na kterou se vztahuje povinnost prodejce tyto ekologicky likvidovat, je v ceně zahrnutý tzv. poplatek na ekologockou likvidaci. No a za to poděkujme naší milé EU, aneb, kdo chce kam, pomožme mu tam:P

buďme rádi, že je to jen korunová záležitost. Kdyby to bylo 350,- jako za lednici, nebo TV přijímač, bylo by to horší.:mrk

co by mě ale zajímalo je, že všechny tyto poplatky doputují k jedné jediné firmě EKO - KOM. Není to podivné? Proč takový monopol?:myslim

Odesláno

Protože je to chudáky stálo moc a moc peněz na lobbisty, úplatky a dárečky pro spoustu našich politiků :roll

A jen na okraj, poplatek za ekologickou likvidaci lednice je 420,-Kč - to náhodou vím, páč jsem minulej tejden musel novou lednici pořídit a se skřípáním zubů zaplatit i tohle :grr:grr

Odesláno

Dal jsem do obou světel \"Narva power blue\", protože mi jedna žárovka prdla:(. Sice se mi začoudilo ze šrajtofle, :mad:, ale je to rozdíl oproti tomu, co tam bylo.:super

Odesláno

Nevite podle ceho se urcuje vyse recyklacniho polatku? Je tam nejaka minimalni vyse? Na tech zarovkach mi to vychazi cca 14% z ceny.. coz neni zrovna malo..

Odesláno

Výše recyklačního poplatku je daná zákonem a to novelou zákona o odpadech č. 185/2001 Sb.

Podle něj tak od 1.9.2005 díky našim státotvůrcům zaplatíme navíc tento poplatek za všechno co má něco společného s elektrikou. Výše se pohybuje od 4,-Kč za el.budík nebo kalkulačku až po 420,-Kč právě za chladničky. Např. při koupi televizoru dáme 60,-Kč pokud má úhlopříčku do 55cm a nad tuto velikost už zaplatíme 200,-Kč navíc. Hezký co? :grr

Víc o téhle prasárně např. na http://www.elektro-kuchyne.cz/cz/1/recyklacni-poplatek/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...