Tommy306 Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 teď jsem ale do 306ky strčil přímo xenony a všechny \"super\" žárovky se můžou zahrabat... Citovat
uulik Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 Z jiného fóra. kup si piaa zarovky - zarovky jezdcu rallye - teda pokud ti jde o dosvit - jejich svetelny tok pri napeti 60/55 W je srovnatelny s 135W zarovkami. Ten xenon efekt tady uz neni xenon efekt ale je to dano tepelnou hodnotou barvy svetla ktera dosahuje cca 4000-5000K. Srace typu osram apod pouze pridavaji urcity plyn do banky a tim dostane svetlo namodralou barvu. Pro oko je stejne nejlepsi svetlo bile, popr. ve zhorsenych podminkach zlute svetlo. Ani xenony nemaji modre svetlo - to se zda pouze lidem, kteri na svetlo koukaji z mirne bocniho uhlu - pro ridice je svetlo bile. Cena piaa zarovek je ale nekde jinde - zatimco osram a jim podobni stoji cca 150 kc kus, piaa stojii cca 1300Kc kus pokud je objednas hromadne z USA (jinak prodejce v CR je ma za 4300 za sadu (2). vydrz cca 1,5 az 2 roky - Ale kdo je zkusil tak uz nechce jiny. Budu je hromadne objednavat asi za tyden - v pripade zajmu se ozvete na mail - ceny a podrobne informace jsou na www.piaa.com - informace nebo na www.autosupermart.com - ceny. :o:o Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. říjen 2005 Odesláno 29. říjen 2005 Původně zaslal: Peta Ahoj mini. A co ty Silverstar? Ani Ti nebudu psat, za kolik jsem je kupovalminuly tyden v Hornbachu :grr Peto, žárovka Osram Silverstar má jednu hlavní vlastnost, kvůli které je vyráběna a tou je stříbrná špička žárovky. A jak sám výrobce uvádí, je určena do čirých světlometů kde je na ni vidět a běžná černá špička by kazila vzhled. Co se týká označování žárovek +30%, +50% svítivosti navíc, je na dlouhé diskuze. Vesměs se ale jedná jen o reklamní blábol. Pokud má žárovka 55/60W může se její svítivost lišit podle typu plnění vzácnými plyny (halogenovými, xenonovými - odtud také její název) max o +/- 10%! A co se týká životnosti, jedná se hlavně! o kvalitu a způsob uložení vlákna v baňce žárovky. Kdo z vás ví, že se dají koupit řárovky s vertikálním či horizontálním uložením vlákna? (to už ale nemluvím o autožárovkách) Záleží také na tom, jak se k nim chováme. Kolikrát nám žárovka při montáži spadne na zem, jak moc s ní svítíme, když auto stojí na místě a reflektor není chlazen, atd atd. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. říjen 2005 Odesláno 29. říjen 2005 A pokud má někdo o Osramky zájem, není problém Citovat
mk405 Odesláno 29. říjen 2005 Odesláno 29. říjen 2005 tak mě už svítí třetím rokem a noproblemo a svítím furt léto i zima mám H4 + H1 silverstár ještě bych doplnil že žárovce nesvědčí blikání (ale dálkové přepínejte ) a otisky prstů na všech halogenkách (prý pak rychle odejde) zaleží asi i na modelu auta na 406kaři si dost stěžují a v práci máme 307 kde odejde 1žárovka každej měsíc a v servisu neví proč Citovat
Ferry Odesláno 30. říjen 2005 Odesláno 30. říjen 2005 Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: Peta Ahoj mini. A co ty Silverstar? Ani Ti nebudu psat, za kolik jsem je kupovalminuly tyden v Hornbachu :grr Peto, žárovka Osram Silverstar má jednu hlavní vlastnost, kvůli které je vyráběna a tou je stříbrná špička žárovky. A jak sám výrobce uvádí, je určena do čirých světlometů kde je na ni vidět a běžná černá špička by kazila vzhled. Co se týká označování žárovek +30%, +50% svítivosti navíc, je na dlouhé diskuze. Vesměs se ale jedná jen o reklamní blábol. Pokud má žárovka 55/60W může se její svítivost lišit podle typu plnění vzácnými plyny (halogenovými, xenonovými - odtud také její název) max o +/- 10%! A co se týká životnosti, jedná se hlavně! o kvalitu a způsob uložení vlákna v baňce žárovky. Kdo z vás ví, že se dají koupit řárovky s vertikálním či horizontálním uložením vlákna? (to už ale nemluvím o autožárovkách) Záleží také na tom, jak se k nim chováme. Kolikrát nám žárovka při montáži spadne na zem, jak moc s ní svítíme, když auto stojí na místě a reflektor není chlazen, atd atd. Jeste k te zivotnosti, neni nahodou ovlinena taky tim kolik te zarovce dodavame voltu ? zarovky maji psano 12V, ale alternator dodava do palubni site 14 nebo temer az 15V, coz zpusobuje prezhaveni vlakna a zkracuje jeho zivotnost, schvalne zkusim zmerit kolik jde na zarovku pri provozu voltu a mozna by stalo za uvazeni zapojit nejaky predradny odpor, ktery by srazil napeti na hodnotu blizkou 12V [upravil dne 30/10/05 Ferry] Citovat
-=Michal=- Odesláno 31. říjen 2005 Odesláno 31. říjen 2005 Původně zaslal: lampa nebo ta firma zkrachuje :super To mě taky napadlo. V ČR dost obvyklé Citovat
-=Michal=- Odesláno 31. říjen 2005 Odesláno 31. říjen 2005 Původně zaslal: mk405 tak mě už svítí třetím rokem a noproblemo a svítím furt léto i zima mám H4 + H1 silverstár ještě bych doplnil že žárovce nesvědčí blikání (ale dálkové přepínejte ) a otisky prstů na všech halogenkách (prý pak rychle odejde) zaleží asi i na modelu auta na 406kaři si dost stěžují a v práci máme 307 kde odejde 1žárovka každej měsíc a v servisu neví proč Já mám v P406 Silvrstáry od Osramu už 1,5 roku a zatím svítěj jak rybí voko :D Jinak v rádiu mám dig. voltmetr a ten ukazuje při běhu motoru standardně 14,3 V. Citovat
-=Michal=- Odesláno 31. říjen 2005 Odesláno 31. říjen 2005 Původně zaslal: mk405 14,3 V tak to ti už asi moc nedobíjí No údajně by to mělo být v cajku. Alespoň dnes to zrovna při prohlídce měřili v Peugeotu a taky s tím byli cool, tak nevim Citovat
Guest minimaxa Odesláno 31. říjen 2005 Odesláno 31. říjen 2005 Teda pokud mě pamě? neklame, Baterie je dobíjena napětím okolo 13,8-14,5V což je normální, ovšem do sítě automobilu by mělo přes stabilizátor jít jen něco kolem 11,8-12,8V. Pokud nejde a jde tam víc, tak bude asi něco špatně Citovat
-=Michal=- Odesláno 31. říjen 2005 Odesláno 31. říjen 2005 Původně zaslal: minimaxa Teda pokud mě pamě? neklame, Baterie je dobíjena napětím okolo 13,8-14,5V což je normální, ovšem do sítě automobilu by mělo přes stabilizátor jít jen něco kolem 11,8-12,8V. Pokud nejde a jde tam víc, tak bude asi něco špatně Olalaaaa, tak to není 14,3 ale 13,4. Teď jsem se byl na to hodit očko Citovat
mk405 Odesláno 31. říjen 2005 Odesláno 31. říjen 2005 baterka má při maximu 12,6V takže pokud jí chceš dobíjet musíš mít alespon 12,8V aby to dobíjelo a to musíš naměřit na baterce s nastartovaným motorem. takže nějspíš ti kecá voltmetr rádia Citovat
ObcanX Odesláno 1. listopad 2005 Odesláno 1. listopad 2005 Původně zaslal: minimaxa A pokud má někdo o Osramky zájem, není problém zdar,zajem by byl.potreboval bych 4ks OSRAM COOL BLUE H7 a 2ks OSRAM ALLSEASON SUPER H1.dej vedet,diky [upravil dne 1/11/05 ObcanX] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. listopad 2005 Odesláno 2. listopad 2005 Kdo se ozval, tomu jsem je poslal. Ještě maličkost, co se týká ceny. Vzhledem k tomu, že nově od 1.10. spadly halogenové žárovky plněné vzácnýmy plyny do kategorie, na kterou se vztahuje povinnost prodejce tyto ekologicky likvidovat, je v ceně zahrnutý tzv. poplatek na ekologockou likvidaci. No a za to poděkujme naší milé EU, aneb, kdo chce kam, pomožme mu tam:P buďme rádi, že je to jen korunová záležitost. Kdyby to bylo 350,- jako za lednici, nebo TV přijímač, bylo by to horší. co by mě ale zajímalo je, že všechny tyto poplatky doputují k jedné jediné firmě EKO - KOM. Není to podivné? Proč takový monopol? Citovat
benos Odesláno 3. listopad 2005 Odesláno 3. listopad 2005 Protože je to chudáky stálo moc a moc peněz na lobbisty, úplatky a dárečky pro spoustu našich politiků A jen na okraj, poplatek za ekologickou likvidaci lednice je 420,-Kč - to náhodou vím, páč jsem minulej tejden musel novou lednici pořídit a se skřípáním zubů zaplatit i tohle :grr Citovat
Bohumil Odesláno 3. listopad 2005 Odesláno 3. listopad 2005 Dal jsem do obou světel \"Narva power blue\", protože mi jedna žárovka prdla:(. Sice se mi začoudilo ze šrajtofle, , ale je to rozdíl oproti tomu, co tam bylo. Citovat
AKCZ Odesláno 4. listopad 2005 Odesláno 4. listopad 2005 Nevite podle ceho se urcuje vyse recyklacniho polatku? Je tam nejaka minimalni vyse? Na tech zarovkach mi to vychazi cca 14% z ceny.. coz neni zrovna malo.. Citovat
benos Odesláno 4. listopad 2005 Odesláno 4. listopad 2005 Výše recyklačního poplatku je daná zákonem a to novelou zákona o odpadech č. 185/2001 Sb. Podle něj tak od 1.9.2005 díky našim státotvůrcům zaplatíme navíc tento poplatek za všechno co má něco společného s elektrikou. Výše se pohybuje od 4,-Kč za el.budík nebo kalkulačku až po 420,-Kč právě za chladničky. Např. při koupi televizoru dáme 60,-Kč pokud má úhlopříčku do 55cm a nad tuto velikost už zaplatíme 200,-Kč navíc. Hezký co? Víc o téhle prasárně např. na http://www.elektro-kuchyne.cz/cz/1/recyklacni-poplatek/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.