Iceman1980 Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Prosím jaký by jste doporučili olej Do teď jsem dával Castrol Magnatec diesel B4 5W40 a rohoduji se jestli nemám začít dávat Total Quartz 9000 5W40 Je o něco levnější ( sice ne o moc to ani nerozhoduje) ale hlavně je předepsám (po opravě DOPORUČEN)Peugeotem ( i když to může být pouze dohoda firem) mám 1.6 HDI 80 kw FAP Díky [upravil dne 28/1/10 Iceman1980] Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Je to v podstate jedno. Treba hlavne dodržať napr.. 5W40 a potom ešte interval výmeny. Citovat
pastorek Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Nemýľ si pojmy. Total nieje predpísaný výrobcom ale odporúčaný. Predpísaná je špecifikácia a viskozita. Ja osobne by som zostal pri tom Castrole, je to značka ktorej verím a mám s ňou dobré skúsenosti. Citovat
robozv Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 ak tam mas jednu znacku oleja uz dlksie uz by som ju ja osobne nemenil. Osobne ja davam MOBIL1 5W 50 Citovat
dalibor307 Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 povodny majitel mojej 307 mal polosyntetiku ja som dal TOTAL QUARTZ 9000 5w-40 moze to byt problem? Citovat
MatrixChose Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Když koupím auto tak si tam leju to co dám chci a ne to co lil ten předemnou, dělá se to odjakživa ničemu to nevadí přece Citovat
pastorek Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: dalibor307 povodny majitel mojej 307 mal polosyntetiku ja som dal TOTAL QUARTZ 9000 5w-40 moze to byt problem? Nie. Citovat
AKCZ Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Dodrzovat znacku je spis doporuceni.. u kvalitnich resp. osvedcenych znacek bych s enebal prejit z jednoho na druhe.. ja davam Total protoze s nim mam take dobre zkusenosti.. dulezita je jak se tu psalo hlavne specifikace a viskozita.. Citovat
Martinsk Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: pastorek Nemýľ si pojmy. Total nieje predpísaný výrobcom ale odporúčaný. Predpísaná je špecifikácia a viskozita. Ja osobne by som zostal pri tom Castrole, je to značka ktorej verím a mám s ňou dobré skúsenosti. Po mojich skúsenostiach Castrol nikdy. Len reklama a \"skutek utek\" Ja používam asi cca 500 000 km total ... [upravil dne 28/1/10 Martinsk] Citovat
brando3 Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: Iceman1980 Prosím jaký by jste doporučili olej Do teď jsem dával Castrol Magnatec diesel B4 5W40 a rohoduji se jestli nemám začít dávat Total Quartz 9000 5W40 Je o něco levnější ( sice ne o moc to ani nerozhoduje) ale hlavně je předepsám (po opravě DOPORUČEN)Peugeotem ( i když to může být pouze dohoda firem) mám 1.6 HDI 80 kw FAP Díky [upravil dne 28/1/10 Iceman1980] ja pouzivam stale iba Total Quartz 9000 5W40 a som spokojny Citovat
stvrto.14 Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Ja som vcera menil olej predtym som mal Shell a nic moc motor dost hlucny teraz som dal Total 7000 a o poznatie klesol hluk:super Citovat
pastorek Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: Martinsk Původně zaslal: pastorek ...Ja osobne by som zostal pri tom Castrole, je to značka ktorej verím a mám s ňou dobré skúsenosti. Po mojich skúsenostiach Castrol nikdy. Len reklama a \"skutek utek\" Ja používam asi cca 500 000 km total ... Podeľ sa o svoje zlé skúsenosti. Celkom ma to zaujíma. Citovat
Ferry Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 castrol dle chemickych analyz drive podleha oxidativni a nitracni degradaci, takze ja liju Total 7000 Citovat
bara Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 To už tady bylo tolikrát,že až hrůza.Divím se,že už to tu už nikdo nehlídá,poslední dobou jsou tu jakože nové články podobné si obsahem jako vejce vejci jen si je projít,ale to né.to když jsem kdysi chtěl otevřít nové téma tak jsem hned dostal po ,,šlapkách\",že má lépe číst ,že to tu už bylo a je a došlo k výmazu.Ale k věci:co se týká olejů jsem psal o tom 1.5.2009 ve vlákně na toto téma asi cituji toto: Vidím,že je to věčná,neustálá a dobrá komedie téma oleje.Ale k věci,je ůpně jedno jak se ten,či který olej jmenuje,důležité je to jestli spňuje určitá kritéria.Jsou na to mezinárodní dohody a tabulky (ACEA,API a pod.) i když i zde došlo k tomu,že si výrobci protlačily po určitém boji posun některých polosyntetik do syntetik.Nicméně tabulky a kritéria jsou dány a pokud je ten daný olej má je už jenom věcí marketinku jak se s tím popasuje na trhu a vychválí do nebe.Jinak některé uvádějí méně síry nebo tamtoho atd ale stejně jsou řazeny kolikrát do stejné kolonky jako ty co to neuvádějí tak si vyber.Jako spotřebitel stejně poznáš prd.A frantíci na rozdíl od nás si jako národ nahrávají navzájem do karet,výrobci motorú s výr.olejů.Jen my furt pošilháváme po západu i když naše rafinerka vyrábí komponenty (aditiva) se kterýma se ty oleje zušlechťují i pro západ na zakázku.Takový Castrol nevyrábí vůbec nic,nemá výzkum jen si dá požadavek a jak se dobře a draho prodává.V podstatě je to tak,že všechny moderní oleje jsou plně aditivované a dobré.Už si málokdo může dovolit tam nedát to co po něm vyžaduje norma když ji má uvedenou na obalu a průvodních listech daného typu oleje.Možná nějací asiati .Pro ty co mají turbo s toho vyplývá,že stačí polosyntetika pravidelně měněná a je konec dohadům. Citovat
pastorek Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: Ferry castrol dle chemickych analyz drive podleha oxidativni a nitracni degradaci.. Castrol je značka a nie výrobok. Ak napríklad uvedieš že castrol magnatec podlieha skorej..... v porovnaní s total 9000 tak tvoja informácia má vypovedaciu hodnotu. To je to isté akoby niekto tvrdil že pneumatiky pireli vydržia menej ako michelin. Citovat
kozma307 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Podla mojich skusenosti Castrol uz nikdy viac. Tam len zaplatis znacku a nic viac nedostanes. Pri rocnej prehliadke 307 v autorizovanom Peugeot servise mi vymenili olej, ale dali tam Castrol Magnetec 5w30 lebo prave vtedy nemali Total 5w30. Predtym s olejom Total ked som siel na dialnici do tych 160km/h som mal teplotu oleja v norme, teda 100 stupnov C. S tymto novym zazracnym olejom Castrol uz pri rychlosti 140-145km/h mi vystupila teplota oleja 110 stupnov C. Pri vyssich rychlostiach i na 120 stupnoc C. Po najazdeni 20000km som vymenil olej na Total 5w30 aky aj vyrobca odporuca, a na dialnici uz nemam problemy s teplotou oleja. Takisto ako predtym, 110 stupnov C mam len od rychlosti 160km/h a viac ako 110 nikdy nemam. A nehovoriac o tom, ked som menil ten Castrol tak smrdil ten olej ako keby to bolo z kuchyne po vyprazani masa. Mal som moznost vyskusat oleje Castrol aj na motorke Yamaha Fazer 1000, a mozem povedat ze oleje Castrol ovela castejsie treba dolievat pri tych vysokootackovych motoroch ako napr. repsol. Cize moje skusenosti su take, ze radsej ruky prec od olejov Castrol. Zbytocne drahe a platis len za znacku a nie za kvalitu. Citovat
Martinsk Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Martinsk Původně zaslal: pastorek ...Ja osobne by som zostal pri tom Castrole, je to značka ktorej verím a mám s ňou dobré skúsenosti. Po mojich skúsenostiach Castrol nikdy. Len reklama a \"skutek utek\" Ja používam asi cca 500 000 km total ... Podeľ sa o svoje zlé skúsenosti. Celkom ma to zaujíma. Po 1. výmene oleja za Castrol TXT 5w40 spotreba narástla o cca 1l a auto prestalo ťahať. Po rozobratí motora sa zistilo, že jeden valec je vydratý. Oprava 70 000 Sk. Celú výmenu robili v autorizovanom servise. Cena za 1l oleja vtedy cca 500,- SK. Na druhom motore tiež 2,0 HDi, ktorý používa len total 5w30 sa toto nikdy nestalo. Vydratie valca mohla byť aj výrobná vada, ale vydratie a strata výkonu by sa prejavovalo postupne. Tu bola náhla strata výkonu. Teraz mi tiež v jednom autorizovanom servise ponúkali Castrol a ja som povedal NIE. Citovat
bara Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Ač osobně vůbec nemám rád neodůvodněně předražený olej zn.Castrol viz.můj článek o nich nahoře,tak nevěřím tomu,že by si lajsli ti prodat olej abys na něm zadřel válec,to ani náhodou.Určitě néjakou výst.kontrolu mají a navíc se musejí držet garantované normy to není jen tak na jejich místo na trhu číhají supy.Olejů je jak sraček,ale kupců už méně . Mě by,ale zajímala jedna věc co tu psal kozma 307 a to je tá teplota.Nikdy se mě to nevyškrábalo na 110 nebo 120 C.Nevím jaký máš chladič a termostat,ale podle mě asi nějaký vysoký,dej si na míń stupňů a máš klídek.Totiž u každého typu motoru výrobce udává,při jakých teplotách motor optimálně pracuje a tudíš i kdy otvírá termostat. Já ti už teďka z hlavy neřeknu (abych nekecal) kolik to je,ale jde to zjistit celkem bez problémů. Citovat
pastorek Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 bara, kozma307 písal o teplote oleja a nie vody. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.