Medvěd Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Ještě ne, ale už vím, kde je Buď to vyzkouším o víkendu nebo až bude Helča s prckem ve špitále - každopádně už se na to psychicky připravuju Citovat
aka Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Medvede, ja bych nepekla nic, protoze Ti na rohu v nonstopu pecou tak dobry celozrnny bagety, ze bych se po nich utloukla Citovat
Otan Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Původně zaslal: aka Medvede, ja bych nepekla nic, protoze Ti na rohu v nonstopu pecou tak dobry celozrnny bagety, ze bych se po nich utloukla Tímto?:bacha Citovat
Medvěd Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Tak právě proběhl první pokus o domácí chleba - aktéři: Pekárna Moulinex Home Bread OV 2000 (http://www.zbozi.cz/p299387-moulinex-ow2000-home-bread-bila/?q=pek%C3%A1rna+moulinex&sId=1JX3bfcYwDjt7TLTKXHj&prevItemType=new&maxStockAvailability=-1&atDepotOnlyFlag=0&paymentType=&r=tab&order=cheap&oldShire=&shire=) Bramborový chléb NATURA (http://dumpotravin.cz/inshop/potraviny/koreni-a-peceni/peceni/smesi-na-chleba/%5Bid-2413033%5D-natura-smes-na-bramborovy-chleb-560g.html) Medvědí ruce [upravil dne 7/3/2010 Medvěd] Citovat
Medvěd Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: aka Medvede, ja bych nepekla nic, protoze Ti na rohu v nonstopu pecou tak dobry celozrnny bagety, ze bych se po nich utloukla Na růžek chodím na chilli nebo barbecue kuře, celozrnné pečivo beru jako módní vlnu, na které se nevezu (proč dávat za rohlík násobek toho co za obyčejný, když ten \"zdravý\" není ani zdaleka tak dobrý?) Citovat
vendelinek Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 No a jak dopadl ten první pokus?Pochutnali jste si trochu na tom domácím ještě teplým chlebíčku? Takovej je nejlepší Citovat
.mycTD Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: aka Medvede, ja bych nepekla nic, protoze Ti na rohu v nonstopu pecou tak dobry celozrnny bagety, ze bych se po nich utloukla Na růžek chodím na chilli nebo barbecue kuře, celozrnné pečivo beru jako módní vlnu, na které se nevezu (proč dávat za rohlík násobek toho co za obyčejný, když ten \"zdravý\" není ani zdaleka tak dobrý?) barbecue kure doporucuju taky jsem ho parkrat daval, kdyz jsem se zdrzel naproti v tulipanu Citovat
Medvěd Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Vzhledem k tomu, že jsem \"dopekl\" kolem 2 hodiny ranní už byl chleba k snídani chladný, ale i tak byl fakt dobrý. Citovat
zaxon Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Mám pekárnu z Tesca za 999Kč.Koupil jsem ji před 2 roky na zkoušku a do dnes funguje bez poruchy.Používam ji dost často z počátku i 2x denně,teď asi 3x týdně.Dělám v ní těsto na buchty a chleba ze směsí z Lídlu.Rozhodně koupě pekárny nejsou vyhozené peníze.Nejlepší recepty jsou na DAMA.cz. Citovat
aka Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 taky jsem celozrnny nezobala- nejsem slipka, ale tam je maj fakt dobry - chutove ty vobycejny proste predci Citovat
Aluška Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Po dlouhé vybírání a přemýšlení, když už to vypadalo, že se na nějakou pekárnu vykašlem, se objevil super kup a nešlo odolat , takže máme doma další krám moulinex Včera večer jsme se dali do pečení prvního chleba a jak to dopadlo? Spokojenost s pekárnou výborná, ale s chlebíkem to bylo horší , pěkně vykynul, ale po chvíli pečení se propadl . Už jsem se dočetla, že je to buď větším množstvím vody nebo droždí, ale těsto jsem dělala úplně přesně podle návodu na krabici, tak nevím, kde je chyba, těsto se nelepilo, žádné příznaky, že by bylo něco špatně . Na chuť chleba to naštěstí nemělo vliv, ale podle mě, by přece jenom ta horní kůrka měla být propečenější. Taky mě mrzí, že je ten chleba hrozně měkkej, že se skoro nedá nakrájet. Večer po upečení jsem ho sice nejedla, ale Dave říkal, že byl výbornej, krásně křupavej, já si ho dala k snídani a o křupavosti se nedá mluvit a fakt se hodně rozpadá. Tak kde je chyba, zkušení pekaři?? Na pár diskuzích na netu jsem se dočetla, že k těm hotovým směsím je lepší dávat méně vody, než je v návodu, je to tak? Psali to např. o směsích prodávaných v Lídlu. Tak ještě fotka prvního chlebíku, snad ty další budou lepší Citovat
abio Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Původně zaslal: Aluška Po dlouhé vybírání a přemýšlení, když už to vypadalo, že se na nějakou pekárnu vykašlem, se objevil super kup a nešlo odolat , takže máme doma další krám moulinex Včera večer jsme se dali do pečení prvního chleba a jak to dopadlo? Spokojenost s pekárnou výborná, ale s chlebíkem to bylo horší , pěkně vykynul, ale po chvíli pečení se propadl . Už jsem se dočetla, že je to buď větším množstvím vody nebo droždí, ale těsto jsem dělala úplně přesně podle návodu na krabici, tak nevím, kde je chyba, těsto se nelepilo, žádné příznaky, že by bylo něco špatně . Na chuť chleba to naštěstí nemělo vliv, ale podle mě, by přece jenom ta horní kůrka měla být propečenější. Taky mě mrzí, že je ten chleba hrozně měkkej, že se skoro nedá nakrájet. Večer po upečení jsem ho sice nejedla, ale Dave říkal, že byl výbornej, krásně křupavej, já si ho dala k snídani a o křupavosti se nedá mluvit a fakt se hodně rozpadá. Tak kde je chyba, zkušení pekaři?? Na pár diskuzích na netu jsem se dočetla, že k těm hotovým směsím je lepší dávat méně vody, než je v návodu, je to tak? Psali to např. o směsích prodávaných v Lídlu. Tak ještě fotka prvního chlebíku, snad ty další budou lepší jo taky pecu... a vody do smesich davat mene ja zrovna ted delam slunecnicovy ze smesi a misto 380ml vody davam jen asik 310ml a je to good Citovat
Aluška Odesláno 22. březen 2010 Autor Odesláno 22. březen 2010 To fakt už nikdo nemá k tomu, co říct?? Citovat
P607Olda Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/ceska-kuchyne/13016-tuhle-domaci-pekarnu-musite-mit Citovat
CelticGirl Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Aluška: S pekárnou jsem max.spokojená. Dávám tam míň vody, přesně jak říkali v těch diskusí . Ono to chce i vybrat správnej druh chleba, jestli můžu doporučit, výbornej je s takovými semínky, je křupavej, výbornej.. Ze začátku s tím měla máma problém, ten samý chleba jsme dokázaly udělat vždy jinak, ale postupem času to vychytáš a nebudeš mít nouzi :-) Citovat
Berkoff Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Tak pridam neco od nas, mame moulinex home breed, 2 haky. Klasicky chleba jsme jeste nezkouseli, aale toustovy nema chybu, biskupsky chlebicek s rozinkami, kandovanym ovocem atp je vyborny. K tomu mit a nemit domaci pekarnu dopisu tohle: pokud dostanu v patek vecer chut na domaci houskovy knedlik v sobotu, tak si ho behem sobotniho dopoledne necham umichat v pekarne, stejne tak testo na pizzu, nebo proste testo na cokoli. Neboli od toho ruce . Takze pokud pro / proti, tak ja pro, je to dobry pomocnik nejen na chleba, ale i na bolest svalu rukou u knedliku ke kachne edit: tak opet jsem to docet dokonce, mame stejnou alusko prikladam funkcni recept na babovku: 1 šlehačka 250 ml 3 vejce 1 hrnek cukru 2 hrnky polohrube mouky 1/2 prasku do peciva A pak jestli chces svetlou nebo tmavou, do svetle davam 1 vanilkovy cukr, do tmave vanilkovy cukr + kakao, 2 CL Takze do pekarny postupne ingredience ak jsou na seznamu, nastavit na 750 g, a nejslabsi peceni, a peceme s cislem 10. Pozor az to dopece, hned to vyndavam aby neztamvla na povrchu. Pocukrovat, kavicka, a nedelni svacinka je hotova Prikladam foto z prvniho nebo druheho peceni [upravil dne 8/4/10 Berkoff] [upravil dne 8/4/10 Berkoff] Citovat
Aluška Odesláno 9. duben 2010 Autor Odesláno 9. duben 2010 Naposledy jsem pekla bagetky, byly výborný, zaprášilo se po nich, že jsem nestihla ani udělat foto. Ale brzo budou další, tak to napravím . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.