Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Plyn je jenom pro zlost, ať už výměny nádrže po 10 letech tak hlavně i každodenně pro pumpaře, který musej věčně vylejzat ven tankovat a přitom druhej prodavač se v shopu může zbláznit. (Pumpaře jsem zkoušel jenom dva dny) :D

:xvul

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Já souhlasím s edisonem. Přestavby se mi nějak prostě nelíběj. Až výrobce postaví motor a řekne, že to jezdí na LPG, CNG nebo třeba BFLMPSVZ :) tak jdu do toho.

S tímhle souhlasím. A v Praze s tím musí být cesta na nákup docela omezující (zákaz vjezdu do podzemních garáží)... Jinak každýho věc, dokud s tím neohrožuje ostatní. Vím, že je to asi relativně bezpečný způsob, ale objektivně za určitých specifických okolností asi míň bezpečný než klasický pohon, proto mají IMHO zákazy vjezdu na určitá místa svá opodstatnění.

Odesláno

v CR jsme papeztejsti nez papez, v normalnich civilizovanych zapadnich zemich je vjezd do podzemnich garazi naprosto bez problemu, pac na rozdil od plastove benzinove nadrze, ktera se behem par minut roztece a bouchne, ta plynova vydrzi bez uhony cely pozar a plyn z ni kontrolovane odhoriva po malych castech, tak jak ho vzdycky odpusti bezpecnostni ventil

Odesláno

ta nebezpečnost tkví v tom, že lpg je těžší než vzduch, takže existuje nebezpečí, že při úniku v podzemní garáži se můžou ti v nejnižších místech otrávit.. u nás vě kupodivu vjezd s lpg zakázán i do nadzemních garážích a to mi už hlava moc nebere :-)

Odesláno
Původně zaslal: MaPiv

Ahoj,

je pro představu.

V pondělí jdu na přestavbu svého Jaguara 4.0 V8 - italský systém Tartarini.

Cena přestavby 44.500,-Kč a 1700 Flash lube.

V ceně je kompletní kit, nádrž toroid 70 l, montáž a nádrž plynu.

Na motor 3.0 V6 mi bylo řečeno, že by cena byla o cca. 8.000,-Kč nižší.

můžeš mi prosím tě udat firmu, která ti to dělá? Předpokládám, že jde o prahu.. potřeboval bych v brzký době trochu servis, nějak se mi zanášejí vstřiky nebo co

Odesláno

no v tomhle hledisku je daleko nebezpecnejsi CO, kterej je jedovatej a neni citit, LPG je pouze nedychatelne a smrdi uz v male koncentraci, takze to je opet pouze argument uredniku, navic kdyz uz jsou v podzemnich garazich detektory CO, tak by nebyl problem dat tam par detektoru LPG, ktere by v pripade potreby pustily odvetravani, stejne jako to delaji detektory CO

Ale to uz je tak nejak normalni, ze se u nas delaji narizeni, ktere pomahaji vice systemu samotnemu, nez aby pomahaly lidem, pro ktery by tady mely byt :(

[upravil dne 26/1/10 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

můžeš mi prosím tě udat firmu, která ti to dělá? Předpokládám, že jde o prahu.. potřeboval bych v brzký době trochu servis, nějak se mi zanášejí vstřiky nebo co

Je to společnost Autotechnik Unger - pobočka Chodov www.autotechnikunger.cz

Odesláno

teď mě asi někdo odsoudí, ale já na ty zákazy prdim, často prostě neni kam zaparkovat jinam, samolepky jsem stejně všechny sundal a tak si tý černý zátky na černym autě nikdo jen tak nevšimne. největší bobky jsem měl v amsterodamu, kde jsem parkoval celej den v podzemce, nakonec tam stejně žádnej zákaz neplatil, ale jistej jsem si nebyl a při představě, jakou by mi dali případně pokutu, mi nebylo zrovna nejlíp

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

teď mě asi někdo odsoudí, ale já na ty zákazy prdim, často prostě neni kam zaparkovat jinam, samolepky jsem stejně všechny sundal a tak si tý černý zátky na černym autě nikdo jen tak nevšimne. největší bobky jsem měl v amsterodamu, kde jsem parkoval celej den v podzemce, nakonec tam stejně žádnej zákaz neplatil, ale jistej jsem si nebyl a při představě, jakou by mi dali případně pokutu, mi nebylo zrovna nejlíp

nejsi sam ;)

jinak napriklad v Monacu jsem parkoval v -3. podlazi podmorskych garazi a zadnej zakaz tam nebyl, vlastne byla tam jen cedulka, ze auta na LPG bez bezpecnostniho ventilu tam nesmi, ale takovy auto uz snad dneska ani neexistuje, doby kdy v kufru nasi Lady 1500 byly dve 10kg bomby a tankovalo se tak, ze se zastavilo u lesa a bomby se prehodily, jsou davno pryc :D

Odesláno

Dolezite faktory pri prestavbe na LPG su:

- ako dlho chces auto pouzivat

- rocny pocet najazdenych km

- menej dolezity faktor je aj priemerna dlzka trasy, moderne systemy LPG sa automaticky prepnu z BA95 na LPG po zahriati motora na urcitu teplotu (myslim ze okolo 30-40 st.C.). Cize ak casto pouzivas auto na na priblizenie iba do 1-2 km moze sa ti stat ze budes jazdit iba na BA95.

Ja v kazdom pripade hodnotim pohon LPG kladne. Pri sekvencnom vstrekovani rozdiel spotreby ani nespoznas. Dalsie pozitivum je dlhsi dojazd a rychlejsia diagnostika vstrekovacich systemu, popripade vylucenie inej zavady (napr. LPG ide BA95 nie - zla dodavka BA95....atd )

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj ja osobně vlastním peugeot 406 combi 3.0 V6 a přestavbu na lpg budu dělat do roka nechal jsem si vše vypočítat a odpovědět na milion otazek od jedné celoevropské firmy přestavba na můj vůz činí 35 000 kč a návratnost do roka je 27 500 kč co se týká bezpečnosti přestavby za jedna a druhá věc bezpečnost a výdržnost motoru taktéž jde pouze o jedno aby to provedal kvalifikovaná a certifikovaná firma a né někdo kdo to udělá na koleni. Více info pište na icq 285 684 345 budu rád když napíšete rád sepodělím o zkušenosti ohledně 3.0 V6 406 :super

Odesláno

jarajarda: nevim jak trpí V6, ale asi to bude obdobný jako u jinejch motorů - nechtěl jsem to dávat do žádných souvislostí, protože mám na svým autě najeto kolem 220.000 z toho tak 120.000 na LPG. Ale na podzim se mi stala nepříjemná věc a to prasklá vložka válce - normálně ten plášť puknul. Kdyby byl zájem, tak dám fotku, ale budu to muset trochu očistit. Těžko říct, jestli je to tim LPG nebo nějaká vada v materiálu, ale stalo se.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Tak trochu opráším vlákno.

1)jak to dopadlo jarajarda ?

2)všude se dočtu kolik jsou pořizovací náklady a kolik ušetří člověk,ale to je prostě,že se nic neposírá a nikam člověk na servis nejezdí,ale mě by zajímalo co ještě člověk musí absolovovat,aby mohl jezdit a kolik platí než to vše bude mít v techničáku a co potom ještě následuje,jestli opravdu už jen jezdí a chodí se na STK,,jenom,,..

Když vemu,že auto nebude poruchové...u benzínu po určité době vyměnit olej,filtry,svíčky.-STK+emise cca 1800kč

u LPG asi taky,ale jak často a jestli se musí chodit na nějaké servisy,aby se do TP dal štempl(někde to někdo psal,že každej rok či co),nejaká pravidelná údržba a jestli LPG systém je náchylnější na neduhy.(když vemu Sekvenční vstřikování LPG).

[upravil dne 3.11.2010 15:12 John_Ice]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...