Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

abys mi rozumněl--vysokotlaké čerpadlo neumí (technicky) nasát kapalinu a zároveň ji stlačit na stovky atmosfér, tu kapalinu k němu k němu musí něco dopravit...,a taky dokonale přefiltrovat...,to čerpadlo je háklivé na čistotu kapaliny...

edit-jedině tak...

[upravil dne 3/2/10 ozzy56]

Odesláno

Jasný souhlas s ozzym,prostě musí být nějaké palivové podávací čerpadlo a je jedno jestli,zubové membránové nebo elektrické a může být i různě umístěno to právě podle daného typu.I blbá stará škoďárna měla membránovou pumpu poháněnou klikovkou.Tolik všeobecně,jinak by musela být nádrž na střeše a nejlépe na kapotě a dopravovat palivo samotíží a takovou hovadinu jsem sériově vyrábět jako auto ještě neviděl. :D

Odesláno

Sak ale OK, musi mat nejake, lenze ho nema v NADRZI ...

ro.bla najlepsie spravis, ked sem das VIN tvojho auta, a mi pozreme v serviceboxe ci ho mas alebo nemas ... A tak uz budes vediet na 100 percent

Odesláno

Peugeoty už pár let dělám a pokaždé jsou při výměně filtru na dně obalu zlaté špony z čerpadla. Jsou z vysokotlakého čerpadla nikoli z podávacího v nádrži.Dá se říct že je to celkem normální jev ne vyjímka.Někdy víc někdy méně.Okruh je postaven tak aby se nafta nejprve ohřála proto koluje dokola v trubkách u motoru pak se teprve vrací zpět do nádrže přes chladič pod podlahou spolujezdce.Tím jak koluje u motoru dostanou se špony z čerpadla rovnou pod filtr.Nesháněj žádné čerpadlo a buď v klidu je to normálka.:papa:papa

Odesláno

trochu mi to nejde do kebule--proč by přefiltrovaná nafta šla zpátky z vysokotlakého čerpadla znovu přes filtr zpátky do nádrže ???

trochu fantasmagorie...:myslim, šupiny jsou z dopravního čerpadla určitě :papa

Odesláno

Ac jsem sam mel spony ve filtru (2.0 HDi, 80 kW, cca. 150 tkm), tak komutator podavaciho cerpadla v nadrzi byl jeste OK a podavacka by urcite jeste nejakou dobu vydrzela. Takze bych zbytecne nepanikaril.

Muze mi nekdo vysvetlit, zdali se muze nejaky oter z vysokotlakeho cerpadla dostat pres injektory vraceckou zpet do nadrze?

Kaja

Odesláno

AnotherOne :Tak dlouho jsem se nepobavil.Ty jsi to tu všechno splantal dohromady jakože je cituji:dopravné čerpadlo spolu s vysokotlakým a takové voloviny a přitom skopíruješ schéma 307 kde je jasně rozkreslené čerpadlo nafty z nádrže (neboli palivová pumpa elektrická v nádrži se sacím košem = rovná se totéž ) nad otvorem do nádrže a že si vravel,že tam není a přitom tam je na tom obrázku co jsi poslal.Proč by zrovna u 307 všechno dělali jinak,když to má tak dneska každé auto to má včetně benzínových i stará felda a vymýšleli zbrusu nový koncept na jednu řadu pažouta. Kdysi dávno na klasikách dieselech byla i ruční pumpička,ale to je minulost.

[upravil dne 6.2.2010 bara]

Odesláno

tak teda nevím když jsem vydělaval motor s 307 hdi tak na motoře je ruční pumpička a v nadrži jen plovak a motory 1.4 hdi a 1.6hdi mají taky na motoře pumpičku.Líbí se mi jak si někdo stojí za svym nazorem přitom ten motor nikdy neviděly osazený v autě.

Odesláno
Původně zaslal: jara1

tak teda nevím když jsem vydělaval motor s 307 hdi tak na motoře je ruční pumpička a v nadrži jen plovak a motory 1.4 hdi a 1.6hdi mají taky na motoře pumpičku.Líbí se mi jak si někdo stojí za svym nazorem přitom ten motor nikdy neviděly osazený v autě.

celkem jsem už pochopil,že některé modely pežo mají místo čerpadla v nádrži jen plovák s měrkou :roll, už jsem dal dotaz na umístnění dopravního čerpadla a odezva žádná :(,takže jinak: můžeš napsat,jak se dostane nafta z nádrže k vysokotlakému čerpadlu ??? Tou ruční pumpičkou že néé?? ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...