ozzy56 Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 abys mi rozumněl--vysokotlaké čerpadlo neumí (technicky) nasát kapalinu a zároveň ji stlačit na stovky atmosfér, tu kapalinu k němu k němu musí něco dopravit...,a taky dokonale přefiltrovat...,to čerpadlo je háklivé na čistotu kapaliny... edit-jedině tak... [upravil dne 3/2/10 ozzy56] Citovat
ro.bla Odesláno 4. únor 2010 Autor Odesláno 4. únor 2010 No, tak to auto je opravdu 100KW, je to 2.0 HDI, 6 rychlostí. [upravil dne 4/2/10 ro.bla] Citovat
bara Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Jasný souhlas s ozzym,prostě musí být nějaké palivové podávací čerpadlo a je jedno jestli,zubové membránové nebo elektrické a může být i různě umístěno to právě podle daného typu.I blbá stará škoďárna měla membránovou pumpu poháněnou klikovkou.Tolik všeobecně,jinak by musela být nádrž na střeše a nejlépe na kapotě a dopravovat palivo samotíží a takovou hovadinu jsem sériově vyrábět jako auto ještě neviděl. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Sak ale OK, musi mat nejake, lenze ho nema v NADRZI ... ro.bla najlepsie spravis, ked sem das VIN tvojho auta, a mi pozreme v serviceboxe ci ho mas alebo nemas ... A tak uz budes vediet na 100 percent Citovat
ro.bla Odesláno 4. únor 2010 Autor Odesláno 4. únor 2010 Tak VIn číslo je [upravil dne 4/2/10 ro.bla] Citovat
ro.bla Odesláno 4. únor 2010 Autor Odesláno 4. únor 2010 Tak děkuji, takže čerpadlo tam není, ale kde se mi tam mohla vzít tedy ta špona? Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Už som ti písal, že mohla byť vo filtri od výroby. Citovat
ro.bla Odesláno 4. únor 2010 Autor Odesláno 4. únor 2010 Tak děkuji, snad je všechno v pořádku. Už jsem se hrozil. No možné to je. Dík. Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Aká je veľká tá špona? Prešla by vôbec trubkou? Citovat
Smarty Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Peugeoty už pár let dělám a pokaždé jsou při výměně filtru na dně obalu zlaté špony z čerpadla. Jsou z vysokotlakého čerpadla nikoli z podávacího v nádrži.Dá se říct že je to celkem normální jev ne vyjímka.Někdy víc někdy méně.Okruh je postaven tak aby se nafta nejprve ohřála proto koluje dokola v trubkách u motoru pak se teprve vrací zpět do nádrže přes chladič pod podlahou spolujezdce.Tím jak koluje u motoru dostanou se špony z čerpadla rovnou pod filtr.Nesháněj žádné čerpadlo a buď v klidu je to normálka.:papa Citovat
ozzy56 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 trochu mi to nejde do kebule--proč by přefiltrovaná nafta šla zpátky z vysokotlakého čerpadla znovu přes filtr zpátky do nádrže ??? trochu fantasmagorie..., šupiny jsou z dopravního čerpadla určitě Citovat
AnotherOne Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 A keď je dopravné čerpadlo spolu s vysokotlakým ako by sa špona z čerpadla dostala naspäť do filtra? Citovat
marsalek Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Ac jsem sam mel spony ve filtru (2.0 HDi, 80 kW, cca. 150 tkm), tak komutator podavaciho cerpadla v nadrzi byl jeste OK a podavacka by urcite jeste nejakou dobu vydrzela. Takze bych zbytecne nepanikaril. Muze mi nekdo vysvetlit, zdali se muze nejaky oter z vysokotlakeho cerpadla dostat pres injektory vraceckou zpet do nadrze? Kaja Citovat
bara Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 AnotherOne :Tak dlouho jsem se nepobavil.Ty jsi to tu všechno splantal dohromady jakože je cituji:dopravné čerpadlo spolu s vysokotlakým a takové voloviny a přitom skopíruješ schéma 307 kde je jasně rozkreslené čerpadlo nafty z nádrže (neboli palivová pumpa elektrická v nádrži se sacím košem = rovná se totéž ) nad otvorem do nádrže a že si vravel,že tam není a přitom tam je na tom obrázku co jsi poslal.Proč by zrovna u 307 všechno dělali jinak,když to má tak dneska každé auto to má včetně benzínových i stará felda a vymýšleli zbrusu nový koncept na jednu řadu pažouta. Kdysi dávno na klasikách dieselech byla i ruční pumpička,ale to je minulost. [upravil dne 6.2.2010 bara] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Tak ja som sa zas pobavil na tebe, čo tak nabudúce poriadne otvoriť oči? Nájdi 10 rozdielov oproti predošlému obrázku. Ha že vraj zbrusu nový koncept. Citovat
jara1 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 tak teda nevím když jsem vydělaval motor s 307 hdi tak na motoře je ruční pumpička a v nadrži jen plovak a motory 1.4 hdi a 1.6hdi mají taky na motoře pumpičku.Líbí se mi jak si někdo stojí za svym nazorem přitom ten motor nikdy neviděly osazený v autě. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: jara1 tak teda nevím když jsem vydělaval motor s 307 hdi tak na motoře je ruční pumpička a v nadrži jen plovak a motory 1.4 hdi a 1.6hdi mají taky na motoře pumpičku.Líbí se mi jak si někdo stojí za svym nazorem přitom ten motor nikdy neviděly osazený v autě. celkem jsem už pochopil,že některé modely pežo mají místo čerpadla v nádrži jen plovák s měrkou , už jsem dal dotaz na umístnění dopravního čerpadla a odezva žádná ,takže jinak: můžeš napsat,jak se dostane nafta z nádrže k vysokotlakému čerpadlu ??? Tou ruční pumpičkou že néé?? Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Čo je na tom stále k nepochopeniu? Súčasťou vysokotlakového je aj čsť ktorá ŤAHÁ naftu z nádže na rozdiel od podávacieho, ktoré naftu z nádrže TLAČÍ. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 to jsem napsal už na začátku linku jako domněnku, chtěl jsem ji jen potvrdit...,dík Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.