korous Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Problém - při jízdě (spíš rychlejší) a při boční nerovnosti se při přejetí nerovnosti ozve zvuk jako když se něco zvedne, narazí tlumeně do nečeho a pak se to vrátí zpět a narazí to do něčeho. Je to slyšet víc u řidiče. Jeden mechanik říká, že je to začínající vada na levém stabilizatoru a že se to bude zhoršovat, druhý mechanik říká, že je to závada na zadní nápravě na torzní tyči a že se to taky bude zhoršovat. O téhle konstrukční vadě zadní nápravy vím ještě z naší staré 205 GRD. Ale tam si nejsem těchhle pazvuků, i když už jsme zadní kola měli do A, vůbec vědom. Napadlo mně ještě jestli to nemůže souviset s uložením motoru, nebo něco s řízením. Poraďťe. Díky. [upravil dne 15/1/10 korous] [upravil dne 15/1/10 korous] Citovat
Ferry Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 a co ze to mas za auto, porad tu starou 205 nebo neco jineho ? Citovat
korous Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 Mám Peguot 306 XR, r.v. 1998 1,6 benzín. Citovat
Ferry Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 jestli se to ozyva zepredu, tipoval bych predevsim na tu spojovaci tycku stabilizatoru na predku. Pokud nejsou zadni kola nejak do \"A\" pripadne naprava pri propruzeni nevrze, tak tou to nebude doporucil bych se emailem zeptat zde www.mjauto.cz na tycku od firmy Meyle v provedeni HD http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=hvSxVzPWF& [upravil dne 15/1/10 Ferry] Citovat
korous Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 Vzadu nic nevrze, Acko to nemá. Oprava té tycky se dá udělat, nemáš nějaký zevrubný plán 306tky ? Citovat
Ferry Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 oprava tycky spociva v jeji vymene, vzhledem k tomu, ze matice byvaji vetsinou zarezle, nejlepe je uriznout je rovnou flexou. katalog ND s rozkreslenim dilu je volne pristupny po registraci zdarma na http://public.servicebox.peugeot.com Citovat
korous Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 Díky. Kouknu na to na jámě a pak to asi objednám a vyměním. Citovat
jojtik Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 korous\" To snad pocujes, ci to ide zo zadu alebo predu. Tycky stabilizatoru sa prejavuju najmä pri drobnejsich, po sebe nasledujucich nerovnostiach, zvuk je slabsi, trkotavy (rychle buchanie). Casto a to neda zistit rukou ani pacenim (vlastna skusenost). Spodny gulovy cap su rany ako svina pri hlbsich dierach (chytis kolo na 9 a 6 hodinach trasie a kukaš na vôlu). Silentbloky na ramenach su rany pri rozbiehani, brzdeni. Tak si vyber Citovat
Qcko Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 korous: jamu nepotrebujes, tam toho moc neuvidis, zhod koleso a tycka stabilizatora je priskrutkovana priamo o tlmic, tu najdes, vacsinou je plastova, ale moze byt aj kovova, vymena je trivialna, 2x matica, vybuchnut kladivom, nasunut novu a hotovo:papa Citovat
limar Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Mne sa silentbloky na ramenách prejavujú pri plnom natočení kolies a prejdení nerovnosti - šupa do podlahy a volantu. Citovat
jojtik Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Poskodene silentbloky (v pokrocilom stadiu) vidno volnym okom, prip. pod svetlom z baterky (popraskana, zpuchrena, deformovana guma), zato vymena tycky stabilizatora teda v mnohych pripadoch brnkacka nie je a vsetko vyriesi az flexa. Ako spomenul Ferry. Kazdopadne sa pri vymene treba na tuto moznost pripravit (vlastna skusenost). Citovat
Qcko Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 No to hej, pri kazdej demontazi niecoho hrdzaveho sa treba na to pripravit... mne sa nastastie podarilo tie matice uvolnit:) Citovat
cipsnaj Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Kdo ma pneu sroubovak, tak muze ty srouby servat... Citovat
korous Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 Nejspíš to vypadá na ty stabilizátory, podle mně to jde zepředu. \"Odborníci\" říkali že zezadu . Že budou zarezlé to vím, frantíci sníh a sůl moc neřeší. Díky. :-) Citovat
markus1974 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 daj si plastové také ako su originál. ja som mal jednu kovovu a ta mi vydržala iba rok. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.