Mišak Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 jezdím denně opava-vyškovsko( nebo prostějovsko, kroměřížsko, brno venkov a každý patek mrknu do koryčan a přilehleho okolí ) vstavam v 02:00 pracovat začínam kolem 2:45 a končím až rozvezu dneska jsem byl doma kolem půl šesté Jako služební vůz Avia 80 r.v.1999. Kolem páté ranní mě mužete potkavat na dalnici v Olomouci jak si to šinu svých 75-80km/h. Jedno foto z naměstí v Prostějově. [upravil dne 14/1/10 Mišak] Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Původně zaslal: Mišak ......vstavam v 02:00 pracovat začínam kolem 2:45 a končím až rozvezu dneska jsem byl doma kolem půl šesté [upravil dne 14/1/10 Mišak] Co na to říká tachograf? Citovat
Kloub Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 tachograf potřebuješ v čr??? myslím že nee Citovat
Mišak Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Co na to říká tachograf? Tachograf drží basu;) upřesním vyjíždím kolem půl 4 nějakou hodinku jedu pak začínám postupně skládat skladky dávám do práce počítám jízdu dodržuju přestávky jak to jen jde. Citovat
Kloub Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 hm... tak asi jo:D vím že kámoš jezdil s ivecem a v čr neměl ale v německu už musel mět Citovat
Mišak Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Původně zaslal: Kloub tachograf potřebuješ v čr??? myslím že nee Ja myslím že tafograf musí mít všechna vozidla nad 3.5t Citovat
marko306 Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 tú pol šestú myslel Mišak asi ráno 5:30 predpokladám. Rozvozy pečiva alebo mlieka tak končia max. tak okolo obeda. A tachograf alebo kartu máte určo aj v ČR;) Pomály píšem:D [upravil dne 14/1/10 marko306] Citovat
navaho Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Původně zaslal: Rejty Já jsem jezdil pred rokem a pul,CZ,DE,SK,Belgie. byl sem i v rusku...ale tam uz nikdy.....pak uz jen ČR a vozil jsem kartonaz pro SCA po cele republice...ale pritelkyni to zacalo vadit,tak sem toho nechal. tak to sem tě možná vykládal na Kladně berem kartonáž od SCA;) Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Původně zaslal: marko306 tú pol šestú myslel Mišak asi ráno 5:30 predpokladám. Rozvozy pečiva alebo mlieka tak končia max. tak okolo obeda. [upravil dne 14/1/10 marko306] Tak to potom jo - já jsem taky zásoboval obchody, ale dodávkou do 3,5 t (bez tachografu) a vyjížděl jsem z Prahy kolem 6 ráno s návratem mezi 18 - 20 hodinou (podle toho, jak jsem se zasekl ve skladu). Mišákovy rozvozy jsem tedy chápal tak, že vyjede ve 2:45 (brrr, děsná hodina) a končí v 17.30. 1) nechápu, jak dlouho by takovou pracovní dobu vydržel (i když je-li člověk sám a jsou-li za to dobré peníze, tak se dá skousnout leccos) 2) tachograf by asi pěkně nadával - mám pocit, že můžeš jet max. 10 hodin v jednom pracovním dnu (kluci od HANZALÍKů by mi to určitě vysvětlili, právě oni prý za volantem tráví i x hodin bez karty, aby si vydělali). kloube - v Čr musí mít tachograf auta přes 3500 kg, v DE musíš u aut přes 2800 kg vést něco jako knihu jízd s přesným vyznačením přestávek - možná že už v DE dali i do aut přes 2800 kg povinně tachograf, museli by to ale udělat v průběhu posledních 2 let, do té doby stačila ta kniha jízd. Citovat
foxo Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 na ja momentalne jezdim vnutrostatnu, CZ, H, PL.... kolem komina foto: na vykladke na poli nekde v severnych cechach - stavali tam hrebcin [upravil dne 14.1.2010 foxo] Citovat
Edison Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Vy máte ale velká auta.. Počítá se i ježdění osobákem, a když je to \"jen\" součást jiné činnosti? Ale strávím za volantem asitak půl pracovní doby, po celé Evropě. Citovat
marko306 Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Medvěd, u nás je myslím povolené 4hod. jazdy, pol hodka prestávka, 4hod. jazdy a nakoniec 11hod. odpočinok ale malo by to byť takto nejak v celej únii myslím. Opravte ma ak som napísal blbosť. Foxo Nad pres dosť často stretávam [upravil dne 14/1/10 marko306] Citovat
zzipCZ Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 no tak jestli se počítá i traktor tak jsem taky řidič s povolání Citovat
Kloub Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 ja jezdím s tímto ale jen v autoškole:aut (bez toho přívěsu) [upravil dne 14/1/10 Kloub] Citovat
foxo Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 marko306: bodajby si nestretaval, ked zasobujeme BILLU mimochodem ty AETR je: maximalne 4,5 hod jazda, a potom min. 45minut prestavka... maximalna denna doba riadenia je 9hod. Minimalny denny odpocinok je 11 hod. Su tam este nejake vynimky, ale kto to potrebuje, ten to vi, kto ne, teho to nezaujima Citovat
Edison Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Vychází to ze zákoníku práce. Přestávka na jídlo nejpozději po 4,5 hod. minimální přestávka mezi směnami 12 hodin. Jsou možné vyjímky. Tolik velmi stručně ze zákoníku práce. Citovat
kaper Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Tak aj ja som patril k Vám šoférom. Už dva roky nejazdím mal som zdravotné problémy, tak som musel dať(dúfam že len dať) prestávku. Inak som brázdil celú európu+ Anglicko , Švedcko, Nórsko. Začínal som na DAF 7,5 tony, Potom som mal Mercedes Actros, Renault Midlum, MAN TGR, TGX, a najkrajšie zážitky mám z Aviou, na ktorej brzdilo jedno koleso a behal som snou po Bielej hore, s nákladom o váhe 4tony. Prajem všetkym štastlivý návrat domou a veľa km bez nehody. ŠTASTLIVO :papa Citovat
Burisek Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 no já též jezdil,foto doložím,celou EU a třeba 10.11 jsem se koupal v moři dole v Itálii moře mělo 17 stupňů a byla to nádhera.....,jinak jsem toho musel nechal kvůli babičce se kterou bydlím,nějak to tu sama nezvládala.....,nejdál jsem byl ve Španělsku ve Valencii pro mandarinky..... [upravil dne 14/1/10 Burisek] Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Může mi tu někdo z pánů kamioňáků vysvětlit, co znamenají symboly v zeleném kolečku?? Na fotce MANa se jedná o L, na červeném Actrosu L a 3, ale viděl jsem i jiná písmena (H, E, ...). Dále netuším, co znamená čtvercová tabulka (30 x 30 cm) s velkým A - původně jsem myslel, že je to nějaké označení náklaďáků majících vyjímku pro vjezd do centra Prahy, když jsem ale viděl se stejnou cedulí náklaďák v Jihlavě, usoudil jsem, že má úvaha byla lichá - podá někdo vysvětlení? [upravil dne 14/1/2010 Medvěd] Citovat
Rejty Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Ačko by melo značit svoz odpadu:). To víč,máš firmu na vyrobu cedulí a máš kamarada na ministerstvu. Tak se s nim domluvis aby se vydala nova vyhlaska..Mno a ty pak vyhrajes vyberove rizeni a jsi solidne naopakovany na tehle akci:) Takhle to tady funguje,coz zrejmne nebude zadna novinka:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.