Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

budem opravovať zadné brzdy,ale chcem vymeniť

aj brzdovú kvapalinu komplet.

Neviete koľko jej potrebujem 1-2Litre?

Brzdy bez ABS

[upravil dne 4.2.2010 asis7]

• O 1 rok později...
Odesláno

K tomu nastavení ruční brzdy bych měl několik možná dobrejch rad jak jsem to dělal já na svým autě.

Když jsem ho koupil tak ručka nešla vůbec..(a celkově auto brzdilo dost mizerně) .Rozdělal jsem zadní bubny Tak jsem zjistil že ty samostavy byli komplet rozsypaný:

-dal jsem je dokopy a ručně za pomocí šroubováčku jsem je nastavil,nasadil buben a skusil otáčet a syn zatahoval ručku až do úplnýho zabrždění a to jsem opakoval tak dlouho až ručka brzdila na požadovaným počtu 4- 6 zubu .

A musím říci že se celkově účinnost brzd zlepšila a mám najeto několik tisíc kiláků a brzdy jsou v poho i ručka funguje supr.

Doufám že Vám to pomůže.:roker:roker:roker::myslim

Odesláno

Hi. mam ten samy problem jako M@chy. Udelal sem to samy, vymenil vse za nove od lanovodu po pruziny, krome bubnu nastavoval tak i onak a nic. uz 5 let rucni brzda jen mirne pribrzduje. A proste nevim co s tim. 3 technici v peugeotu na to koukali a jediny co rekli bylo \" nevim, nesetkal sem se s tim ze by peugeotu nesla rucni brzda. :myslim

Odesláno

já bych to viděl na ty bubny:myslim někdo říkal že jak jsou sjeté tak nefunguje ručka...ale nevím:roll

já když parkuju tak tam šupnu rychlost a je to,a pokud je to v kopci tak ještě trošku pomožu ručkou:mad:

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Taky mám ten samostav v poruše. Před čtyřmi měsíci jsem byl na STK. Specializovaná autoopravna Peugeot mi to auto připravila. Na STK brzdy OK, avšak teď za 4 měsíce už ruční brzda zas nebrzdí. Myslím že příčinou je samostav, co jiného by to mohlo být? Jenže v opravně vám to neřeknou. Tam by byli rádi, kdybych každou chvíli jezdil seřizovat ruční brzdu. Ne že by to byl pro ně nějaký super dobrý kšeft, ale mohou mne tam zpracovávat, abych koupil u nic nějaké to nové auto. Posledně mi jejich dealer říkal že mají nejlepší ceny ze všech pežoťáckých prodejen okolo. Taky se vždycky najde něco dalšího na starém autě, tak mi mohli dobře a pořádně spravit spojku že by jako udělali generálku, když stačilo namazat čep spojkového pedálu a spojka funguje jak po generálce.

Tak to zkusím opravit sám, ale mám dotaz. Myslíte že mám šanci rozhýbat samostav olejem, prohrábnout tenkým šroubovákem aby se to rozhýbalo a pak namazat 10W40? Samozřejmě tak abych nenamazal taky bubny brzdy a brzdové obložení. Já bych to chtěl tak zkusit, ale napřed se zkouším poradit s Vámi, jestli je to dobrý nápad, tak dík Vám za Vaše názory.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

zdarec sem stejného názoru pořádně rozhýbat a promazat závit a nastavit to ručně tak aby buden jen lehounce škrtal při pootáčení rukou. předtim ale povolit lanko a tím to pak kdyštak doštelovat a mělo by to chodit :cool:

a s tím namazáním to jde vetšinou ale radši bych to celé rozdělal a udělal to mimo auto.

[upravil dne 4/10/11 14:07 od Vokurka]

Odesláno

Souhlasim s Vokurkou a ma pravdu ten chlapec, ručka mi nebrzdila na jedno kolo , stačí to rozebrat promazat a hlavne to ručně seřídit a doladit lankem ;) ted sem to mel nedavno rozdělaný a trochu sem to pošťoural a opet mi to kolo huř brzdí , ale jinak je to jednoduchý :))

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak se mi utrhla brzdná vrstva na pakně a patrně mi asi utrhla kus plíšku ze samostavu.

Ten plíšek šteluje samostav a pružinka ho vrací zpět.

Pakny mam nový, ale ten plíšek mi jaksi chybí. Dokáže mi někdo udělat radost a poradit kde sehnat ten plíšek?

mam tyhle pakny na mojí p405

http://imgshack.cz/?di=913280484345

a tenhle plíšek mi tam chybí i s tou pružinkou.

http://imgshack.cz/?dm=1313280484346

Máte to někdo navíc?

[upravil dne 4/2/12 23:14 od antik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...