Ladis Odesláno 1. září 2004 Odesláno 1. září 2004 Měl jsem možnost se projed pár autama po Brněnským okruhu. Jednak to byla zajímavá akce pro srovnání aut i pneumatik. Pár postřehů: 307 1,6 SW - Ze začátku jsem ho hodně šetřil. Pak se jelo na krev. Vrní moje auto na kruhu, tak než jsem se zahřál i já. Drželo velice solidně, gumy 205 tuším Dunlopy. V zatáčkách velice neutrální a čitelná stopa a chování na okruhu. Na rodinné auto, velice dobrý podvozek, čitelnost auta. Odhlučněno tak, že někteří startovaly na nastartovaný motor. ... Přesto že jsem nakloněn Peugeototvi, tak nepovažuju pomlouvání konkurence za korektní ze strany prodejce. 407 2,2 - Sportovní svezení, podvozek fakt super. Ovšev posez byl jak na piknik, pomalu jsem z každé zatáčky vypadl ze sedačky. Auto už jelo do zatáčky dveřma a přesto se auto chovalo velice excelentně. Brzdy výrazné a s velkou ochotou se kousnout do asfaltu aniž by uhýbalo do stran. Jedno z vůbec nejlepších svcezení (až na to slabý vedení v sedačkách). Interier velice krásně odhlučněný. Velká důvěra v auto, když se jelo do zatáčky dveřma napřed. SEAT Altea 2,0 TDI - Příjemný interier rodinného auta na volný čas. Dobře odhlučněný, dobré boční vedení. Akorád plynový pedál je zpracován do jakéhosi kusu železa, na který se dupe. V zatáčkách se držel docela dobře, malinko mi přišel nedotáčivý. Turbonafta ale dokáže v zatáčce velice pěkně zabrat a táhnout auto ve stopě. Pneumatiky už si nepamatuju, ale zdálo se mi jako by měly snahu trošku uhýbat v bocích. Možná tím, že je to vyžší auto. Při brždění auto bylo nestabilní a knitalo sebou do stran. Brzdy, pneumatiky??? TOYOTA Verso NG Sol Technical 1,7 - rodinné auto pro volný čas. Posaz odpovídá rodinnému křeslu, řadička urputně vysoko. Motor měl jít trochu dopředu, vshledem k rozměrům. Jízdní vlastnosti vccelku dobré, ale nějak sem v něm neměl ten 100% pocit když se auto hrnulo zatáčkou s pištícími gumami. tento styl jízdy není pro něj, ale všechno zvládnul jako jinačí auta. Spíš musím ocenit vnitřní prostor a zpracování. BMW 120 - Tadle krásná dvoulitrová nafta, je to nejlepší co si může člověk koupit. Zadokolka, brzdy jako břitva. Motor s velice zajímavým zvukem. Jízda s otevřenýma očiskama jako tenisáky. Akcelerace absolutně perfektní, reakce auta jako na PS2. Otázka zacházení se zadokolou. Doporučuji, pokud je člověk ochotem dát tolik peněz za auto, kde se dozadu leze jako do tanku a kufr má svoje limity. Škoda že nedošlo ještě na 320D MERCEDES C 220 CDI - Ta hromada německýho plechu kolem . Dobrej motor, odhlučnění a pocit že silnice (okruh) patří jenom mě. Dobré brzdy, akcelerace ale osobně mi tam něco trošku scházelo do toho úplného sportovníhjo pocitu. OPEL Astra 1,8 16V (DSG podvozek) - Na todle auto jsem se těšil, ale bohužel jsem neměl možnost na vlastní kůži vyzkoušet. Ale jak jsem ho viděl kroužit předemnou, tak si vedl velice zdatně. ŠKODA Octavia 2,0 TDI - Velice pěkný interiér, dobré vedení sedaček, zátah motoru. Svezení velice pohodové a vytvářející pocit jistoty. Neutrální chování + síla dieselu která tíhne auto ze zatáčky. Velice dobře odhlučněno. Auto, které si své zákazníky jistě najde a nejen proto, že je to \"domácí\" produkce. VOLVO S60, S80, V50 - Nafta, automat. Nezkoušel jsem, automaty nejspou moji kamarádi. Podle reakcí kolegi jim to na okruhu šlo dobře, takže to nebudou špatná auta. Prostorné, bezpečné, ale na můj vkus ale dražší auto a dražší provoz. VW Touran 2,0 TDI - Automat, takže jsem neabsoloval .... Auto jako takové je žhavým kandidátem na to správné rodinné auto. AUDI A8 4,0 TDI - Automat. Obrovká hromada plechu a elektroniky. Zrychlení a reakce motoru na plyn jsou velice než krásné. Svezení ovšem s podporou všech systémů, co kecají do řízení. Nic nejde slyšet, jen rádio a chlad na nohy. No, jako okružní jízda po Brněnským okruhu dobrý CITROEN 5 2,2 HDI - Velice perfektní podvozek, i když na krásném a rovném okruhu ještě neukáže své přednosti. Odhlučněný interiér, motor s chutí jít dopředu. Velice krásné svezení na hranici adheze. Tady ještě poznámka - brzdy co brzdí jako čert a není třeba se zapřít o volant CITROEN 8 3,0i V6 BVA - Velké auto, svezení ovšem hodně z jiného soudku a musím říct že mně to i trošku zklamalo. Možná je to přehnaným očekáváním. Na piknik s rodinou určitě jo, svižnější jízda taky, ale možná to je asi všechno. Pak tam bylo ještě pár aut, co by se dala projed, ale čas byl omezený a tak si to musím nechat najindy. Je to jenom ryze subjektivní názor na pár aut, co jsem otestoval. Ale musím říct, že by bylo vůbec nejlepší si kupovat auto na okruhu. Protože na okruhu si člověk sáhne na dno svých možností a umu a pak s auta vyždímá co de. Pak ho taky líp pozná a nepřekvapí ho. Citovat
Operator Odesláno 2. září 2004 Odesláno 2. září 2004 To se hold někdo umí narodit. Taky bych se provezl. Už jsem se dlouho nesvezl nějakym novym vozem! Citovat
Ladis Odesláno 2. září 2004 Autor Odesláno 2. září 2004 Nezaručím, ale šance tu je, že by se pár lidí mohlo taky svést .... Nevím, kdy se bude konat další jízdy. Pokud budu vědět dopředu a bude volno, tak hodím info na zdejší web. Včera jsem měl možnost vzít ještě 2 lidi. Citovat
Operator Odesláno 2. září 2004 Odesláno 2. září 2004 ehm, ehm, ..... určíme pořadí zájemců: PRVÝ!!!! Citovat
lexa Odesláno 3. září 2004 Odesláno 3. září 2004 Kam se cpete? Já budu nultý, nula je taky číslo.:D:D:D;):o:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.