Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak zjistím špatné silenbloky? vibruje, rezonuje

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

dalo by se nějak zjistit jestli mám špatné silenbloky?

Auto mi tak nějak rezonuje(mezi motorem a palubkou)venku nejde slyšet jen uvnitř a když mám otáčky kolem 2000 tak je to takový nepříjemný zvuk, jako by v motoru by nějaký utržený plast ,který o něco vibruje. po 2500ot je zvuk krásnej.

Nevím co s tím, normálně to slyšet moc nejde, ale občas se stane, že se někdo ptá co to je :myslim

[upravil dne 8/1/10 r.kill]

Odesláno

Ahoj,

mi to dělá něco podobného, ale pouze jen při rozjezdu (když dám málo plynu). Nakonec to byl kryt baterie u kterého byl ulomený jeden držák. Ale v současné době slyším něco od pravého podběhu - nevím zatím jsem to nějak neřešil co by to mohlo být - asi podběh, fakt nevím.

Odesláno

Taky mi před rokem něco drnčelo v motorovém prostoru. U mě to byla nakonec volná hubice sání v držáku (hned za chladičem).

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Brandy20

Tak už aj mne nieco rezonuje, presne ako uvadzate, pri 2000 otackach a potom je ticho

r.kill. Ako si to vyriesil???

[upravil dne 22/1/10 Brandy20]

up

Odesláno

Teď při poslední jízdě jsem spozoraval sice né přímo drnčení ale spíše mírné dunění od motoru při cca 2300.Po dobu asi 30km.Při cestě zpět už to asi nědělalo. napadl mě buď silent blok,dírka ve vejfuku (ale před půl rokem vypadal zánovně) a nebo regenerace FAP.

Odesláno

pokud není silentblok viditelně odlepený,urvaný atd.,tak se jeho vada zjistit nedá :myslim, jedině demontovat ...,i když je pak silentblok viditelně nepoškozený,doporučuju u silentbloků držících celý agregát jejich výměnu--ono po takových deseti letech to už není pružný element,ale ku.evsky tvrdá guma...:super

• O 3 měsíce později...
Odesláno

tak zatím nevyřešeno a teď se mi zdá, že je to horší a horší, kolem 2000ot. to drnčí a kolem 3000 čistý zvuk, jakoby tam fakt bylo něco ulomený, nějakej plast, nebo něco podobného :( asi se na to budu muset kouknout:myslim

Odesláno
Původně zaslal: r.kill

tak zatím nevyřešeno a teď se mi zdá, že je to horší a horší, kolem 2000ot. to drnčí a kolem 3000 čistý zvuk, jakoby tam fakt bylo něco ulomený, nějakej plast, nebo něco podobného :( asi se na to budu muset kouknout:myslim

Skús pozrieť plastový kryt na motore, nedával si ho náhodou dolu z nejakého dôvodu. Mne sa stalo že keď som dával naspäť ten plastový kryt tak som ho tam nenacvakol poriadne na tie kĺby a bolo počuť také mierne drnčanie v kabíne. Skús za pokus to stojí.

• O 1 rok později...
Odesláno

Mohl by prosim nekdo napsat jake silentbloky lze vymenit?

V peu servisu mi nabidli toto:

0000012750 TESNĚNÍ

0000180933 KLOUB HŘÍD

Pak sem se chtel zeptat na kryt baterie, nacvakly sice je, ale vepredu ma uchyceni znacnou vuli. Takze sice drzi nacvakly, ale lita do stran +- 1cm. Ma ho nekdo opravdu napevno?

Odesláno

Jestli máš ten kryt dobře nasazený, tak by lítat neměl. Alespoň mně se u 2,0 HDi ani nehne. Vpředu je zaháknutý za hranu akumulátoru a vzadu je zacvaknutý do držáků na boku řídící jednotky, takže se do stran hýbat nemůže. Leda, že bys už neměl originální aku a ta nová by měla trochu jiný tvar a kryt na ni dobře nesedl. :myslim

Odesláno

Zdarec, taky jsem slysel podobny rezonance pri techto otackach z pravy strany. Hledal jsem to asi 14 dni a byl to povolenej vymezovaci stelovak na kapote. Zkus ji pomackat nad svetlama, jestli je nemas volny.

Jeste me napadlo par veci. Volna trubka od klimatizace, ta je taky na prave strane a nebo plasty pod blatnikem.

Prinejhorsim si dej nahlas radio.

[upravil dne 30/10/11 11:51 od Lada78]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...