Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte mam staly problem stym autom na volnobeh,vcera som menil snimac otaciek cize je novy,ale nebol som na diagnostike,a palivovy filter menim v piatok.moj problem je ze na volnobez za studena neexistuje aby motor bezal bez dotyku plynu,ked sa uz zohreje nad 80*c uz je to lepsie pekne drzi otazky,lambda sondu som uz menil nova original,skrtiacu klapku som celu rozobral a vycistil.prosim pomozte mi to dat do poriadku,fakt sa stym neda jazdit

[upravil dne 8/1/10 martis]

[upravil dne 8/1/10 martis]

Odesláno

taky je tam cidlo rozliseni prvniho valce, je pod krytem zapalovaci rampy, v pravem zadnim rohu hlavy motoru (nebo spis vika vackoveho hridele)

resil jsem ted volnobeh na stejnem motoru u C5 a po jeho vymene se trochu zlepsil (navic u te C5 zpusobovalo chybu ESP systemu pri vytoceni motoru nad 5300 otacek)

vypada takhle zde

[upravil dne 6/1/10 Ferry]

Odesláno

nooo asi viem ocom hovoris,vcera som to musel odpojit,ked som menil ten snimac,mozem mat v tom chybu?? esp nemam :( ked vytocim motor taha jak sialeny,ziadne cukanie akurat ten volnobeh,myslis ze tam je chyba?staci to vybrat a vycistit? alebo ako si to opravil ty? :)

Odesláno

chyba v nem muze byt a taky nemusi, nevim presne, jakou hodnotu ma mit ( mozna odpor 400 Ohmu, ale nevim mezi kterymi vyvody z tech 3) nemeril jsem ho, ja si pujcil na vyzkouseni jine cidlo z jineho motoru. Jinak ten motor chodil ve vysokych otackach taky dobre, akorat vzdycky vyskocila chyba ESP a na volnobeh mel takovej nepravidelnej chod

Dalsi vec co muze mit za studena vliv je zapalovaci rampa (taky dost casto odchazi)

vetsinou v ni popraska izolacni hmota, v prasklinach zkondenzuje vodni para a za studena to pak probiji a je nedostatecna jiskra, kdyz se to pak prohreje, voda se vypari a tolik to neblbne

[upravil dne 6/1/10 Ferry]

Odesláno

hmm zapalovaciu rampu som tiez rozmyslal aj som nasiel navod ako ju opravit,ale zial mam inu a tam sa fakt neda nic robit len kupit novu je to taka uzka nie siroka ako v starsich 406,ake ma priznaky vadna zapalovacia rampa,inak som uz rozmyslal ci nemam vadne striky,lebo ked nastartujem za studena tak by som povedal ze dost skace motor az velmi.nema pravidelny chod a za tepla ide pekne.

Odesláno

ono tenhle motor neni na volnobeh za studena moc kultivovanej ani kdyz je v poradku :D

ta rampa se projevuje ruzne, nekdy to auto nechce jet vubec, nekdy jen skube za studena, pripadne vynechava nejaky valec, ale je to vcelku casta zavada u tehle motoru 1.8 a 2.0 16V i starsich 1.8 a 2.0 16V a 3.0V6

Odesláno

co tak citam forum cca od roku 2006 tak maju viac 406 stym problem volnobeh,myslis ze mozem mat tam problem ze som menil lambda sondu,odpojenu skrtiacu klapku,menil snimac otaciek,vackovu hriadel odpojenu a nebol som na diagnostike myslis ze to moze robit to ze ma zapisane rj zle udaje?porazi ma stoho to sa neda jazdit a to moze byt fakt vselico!asi bude rozumne vymenit zapalovaciu rampu ze?

Odesláno

no hodnoty z novych cidel by si jednotak mela nacist sama, nebo by ji mohlo pomoci odpojeni baterie na cca pul hodky, rampu zkus nekde pujcit na vyzkouseni, jestli nemas nekoho znameho se stejnym motorem

Odesláno

rampu nemam od nikoho vyskusat,to ma uz napadlo davno,jedine viem z vrakovska stary model 1.8 a to mi nesedi moj pripad je ze musim kupovat nove veci a skusat inak som zistil ze niesom jediny co ma problem z volnobehom

tu je link co sa niekedy riesilo ale nedoriesilo :( skusim odpojit baterku a uvidime.

Odesláno

A co ten krokový motorek volnoběhu? Bráchovi na starém modelu odešel a taky vůbec nedržely otáčky, bez plynu to chcíplo. Ale chtělo by to vyzkoušet i tu rampu, mě konkrétně taky pěkně pozlobila.

Odesláno

dnes som mal odpojenu baterku na cca 30minut a sa mi zda ze volnobeh sa umudryl aspon dnes pekne drzali otazky za studena aj za tepla,akurat mam taku cudnu skusenost na rovine som mal zarazenu 5 asi 80kmh rychlost a som pridal plny plyn a auto zacalo cukat a ked som pordradil do 4 tak motor krasne tahal robi to iba na 5 medzi 2300 az 3000otaciek,toto dufam ze bude ten palivovy filter nemam sajnu v akom stave je a aky je stary ja som ho nemenil :(

Odesláno

ahojte tak palivovy filter vymeneny,baterka zase odpojena na cca 30minut,ale ked ide auto na volnobeh otazky sa drzia medzi 900-1000 a ked trosku otocim volantom vyskocia na 1500,zase klesnu dole.a tak to robi dookola ale nezdochnina.toto co by mohlo sposobovat?ten krokovy motorcek?diki

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...