Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Toho může bejt hodně např. kabely, svíčky, filtry,lambda a jiné různé věci přímo ve spalovacím prostoru. Chtělo by to přesně napsat které hodnoty jsou špatné popřípadě jestli to kouří cuká atd. Snad jsem ti alospoň trochu pomohl.

Odesláno

Zalezi ako ti ukazuje zle emisie, kto ti to meria...ak tam niesu prilis velke odchylky, staci mat riadne zahriaty katalyzator na prevadzkovu teplotu (na emisnej to vedia turovat do mrtvolnych otacok, lepsia je dlha jazda, tak 50 km sviznou jazdou a kat je rozpaleny)...

...ak ti zle ukazuje hodnoty kysliku, alebo ineho plynu, mozno mas len dierku vo vyfukovom potrubi, skus nastartovat a pritlacit dlan na vyfuk, ci ti bude dusit motor...

...taktiez platia vsetky varianty ktore mas napisane tu aj vo svojom vlakne:nevim

Odesláno

nom CO ma byť maximlane 0,3 a ja som mal 0,53...potom lambda bola celkom v norme a ta dalšia hodnota enviem čo to bolo mala byť maximalne 100 a ja som mal 109.......a pred emisnov som nemal moc svižnu jazdu teplota vody bola 80°C a šiel som cely čas na 5 80km/h pretože sa nedalo isť rýchlejšie...a šiel som asi tak 20km možno menej

a inak motor necuka ani nič ine akurat že som mal chvilku predtým ten problem že mi motor nechcel držať na volnohe otačky ale ten sa neako zahadne vyriešil počas jazdy za mechanikom

[upravil dne 5/1/10 winco]

Odesláno

pokud je moc CO a HC, tak je to bohata smes, spatna lambda, cidlo teploty motoru, pripadne jeste netesnost vyfukoveho potrubi, nekde to prisava vzduch (kyslik a lambda sonda to pak vyhodnoti jako chudou smes a RJ zvysi bohatost smesi)

katalyzator tohle moc neovlivni

[upravil dne 5/1/10 Ferry]

Odesláno

no pokud lambda hlasi chudou smes a RJ podle ni pridava na bohatosti, ale ve skutecnosti je smes uz dostatecne bohata, jen to ta lambda spatne vyhodnocuje, pak se zvysi CO a HC

jinak udavana zivotnost lambda sondy je cca 100 tis km

Odesláno

tak to asi ta chybna lambda nebude...neviem sice ako tam je dlho ale myslim si že to seriovky neni určite......ale keby nahodou tak čo asi tak stoji nova??

Odesláno

inak mám ešte taku otazku....že ta lambda sonda vlastne funguje na principe takom že ked ma chudobnu zmes tak posiela do RJ signal o hodnote menej ako 450mV (čim chudobnejšia zmes tak tým menej mV) a ked je bohata zmes tak pridava viac ako 450mV......... a ja mám spravene zariadenie ktore dokaže lambde pridať napätie...takže RJ si bude myslieť že ma bohatu zmes takže ubere palivo ale mám tam prepinač ktorm vlastne prepínam medzi tým či jej chcem pridať alebo chcem aby fungovala normálne a mám kable vlastne natiahnute od lambdy do kabiny a späť....a moja otazka myslite si že ten kabel ma taky velky odpor aby dokazal lambde ubrať samotny kabel napätie takže ona by si vlastne furt vyhodnocovala dobre ale ten kabel by tomu uberal a RJ potom by to vnimala ako chudobnu zmes...ked som emral odpor kabla tak mal zanedbatelny odpor mal tak 0,7ohmu čo je vlasnte normálny odpor kablov, prepojov a podobne

Odesláno

no jeji vystup by mel rychle oscilovat mezi 0,1 - 0,7mV

odpor tech prodlouzenych vodicu by asi nemel mit vliv, mozna nejaky prechodovy odpor na spatnem spoji

Odesláno

to ja všetko viem:D ale maximum je 1V to je že tam je len samy vzduch teda kyslik alebo niečo take nom ale otazka znie to že či ten odpor kabla može mať za nasledok pokles vystupneho napätia

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

no jeji vystup by mel rychle oscilovat mezi 0,1 - 0,7mV

odpor tech prodlouzenych vodicu by asi nemel mit vliv, mozna nejaky prechodovy odpor na spatnem spoji

dakuejms kusim to premerať ešte raz ale spoj medzi kablami mám cez čokoladky a na prepinači to mám prispajkovane tak si mylsim že tam by problem nemal byť.....ale dakujem.....to ako dufam že nebude ozaj ta lambda odpalena ja nemám čul tolko aby som kupoval novu...asi jej budem umelo pridavať napätie a uvidim čo to spravi:D ale kedže som už na emisnej bol a mám ju aj ked som prejsť nemal tak nemám čul kde premerať to že či sa ozaj emisie zmenia ked budem prydavať tej lambde napätie:D

Odesláno

jj taky jsem mel vyssi emise CO a HC, emise jsem taky nejak prosel ;) vymenil jsem zatim lambdu, ale uz jsem nemel moznost zmerit jak to pomohlo, tak preju uspech ;)

Odesláno

Pri najlepsom si ju este do... a bude ty to zrat ako tank, popripade bude skapinat motor a podobne :)

Ako som pisal, uni magnety mareli sa daju kupit do 50 Eciek :)

Odesláno

ja mám 4 kablovu a ta bola nad 50€ a ja nemá čuleky tolko :D idem akurat kupovať olej aj filter olejovy a to ma vydel len na 35€ a meniť to budem asi sam

Odesláno
Původně zaslal: jofo

Winco a nerozhasil si si nieco ked s minulke experimentoval s tou lambdou a inymi cidlami?

s inymi čidla som neexperimentoval a s lambdou som nemal čo rozhasiť pretože tam jej len normálne pridavaš napätie a aj to sa da maximlane pridať len asi 400mV takže som bol furt v norme takže som nemal čo odpaliť

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...