Radomirek Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Zdravím, mám dotaz na denní svícení. Existuje ňákej fígl, jak obejít svícení s potkávačkama, místo toho svítit např. mlhovkama, chtěl bych využívat žárovky s 90% navíc (např Nightbreaker), ale ty by asi při denním svícením brzo odešly. Dík Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 potkat te, jak svitis ve dne mlhovkama, tak vyndavam kliku od heveru pro sviceni ve dne jedine pridavna LED svetla s homologaci RL, napr. zde http://www.dolej-olej.cz/0/denni-sviceni.html musi byt zapojeny tak, aby se automaticky rozsvitily pri nastartovani a pri zapnuti potkavacich svetel packou pod volantem automaticky zhasnuly ( potkavam i koumaky, co jezdi v noci s rozsvicenyma dennima svetlama spolu s potkavacima, na ty opet vzit tu kliku od heveru .. ) jinak dlouha diskuze na tema dennich svetel uz tu je, zkus hledani [upravil dne 5/1/10 Ferry] Citovat
Wensdy Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Ferry : Jojo. Těch inteligentů co sednou do auta a pozapínají všechna světla co jdou je opravdu dost a jsou zralý přesně jak píšeš na tu kliku od heveru. Citovat
Radomirek Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 Dík za radu Ferry, a ode dneška vím, proč denodenně potkávám hromadu lidí s jizvou ve tvaru kliky od heveru, těch, co svítí vším možným, je opravdu hodně. Citovat
MotoMoto Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Právě jsem koupil dvouřadé diodové světla a tak snad do konce týdne to budu mít namontované. A doufám, že to náš servis na montáže HF zvládne správně zapojit aby se to správně vypínalo když čidlo zapne světla. Nemáte někdo nějaké schéma kam to zapojit? Citovat
Opl405 Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 To: MotoMoto: Záleží jaky sou to denni světla. Já sem si zapojoval sám ty co dal Ferry ve svém odkazu. A tam na připojení je akorát krabička ze které je + a - na baterku, a kablik s nápisem lamp (kterej se zapojí k parkovačče). Takže po nastartovaní svíti denni světla, a jakmile se otočí páčkou na parkovačky, a dal na tlumeny. Tak denní zhasnou a svítí normální světla. Takže žádná složitá montáž Citovat
MotoMoto Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Původně zaslal: Opl405 To: MotoMoto: Záleží jaky sou to denni světla. Já sem si zapojoval sám ty co dal Ferry ve svém odkazu. A tam na připojení je akorát krabička ze které je + a - na baterku, a kablik s nápisem lamp (kterej se zapojí k parkovačče). Takže po nastartovaní svíti denni světla, a jakmile se otočí páčkou na parkovačky, a dal na tlumeny. Tak denní zhasnou a svítí normální světla. Takže žádná složitá montáž No jsou to velmi podobná světla bez spínacího relé, ale protože používám automatické rozsvědcení tak nevím zda to může fungovat tak jak popisuješ. Ani nesvítí parkovačky když se rozsvítí potkávací? Citovat
MotoMoto Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Jo už mi to je jasné, je tam relé co v případě když dostane proud z parkovaček tak odpojí napájení denních světel. A nebylo by lepší tam nějaký zpoždění v rozsvícení deních a ještě bych tam chtěl nějaký vypínač, třeba zkrytý aby to člověk mohl vypnout když někde čeká třeba na milenku a chce si topit a přitom nebýt viděn. Citovat
MotoMoto Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Diodová světla se dají koupit od 150 (bez homologace) až asi do nekonečna, ale homologované bez elektroniky tedy jen samotna světla kolem 500. Třeba na Aukro.cz Citovat
MotoMoto Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Tak dneska namontovali LED světlam zapojené přes relátko tak aby se vyply když se automaticky nebo ručně zapnou hlavní světla a vypadá to velni dobře a hlavně je to funkční. Celkově to přišlo i s montáží na 1700 a tak jsme rád, že nemusím něco zapínat a vypínat. Citovat
Martinsk Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Původně zaslal: MotoMoto Tak dneska namontovali LED světlam zapojené přes relátko tak aby se vyply když se automaticky nebo ručně zapnou hlavní světla a vypadá to velni dobře a hlavně je to funkční. Celkově to přišlo i s montáží na 1700 a tak jsme rád, že nemusím něco zapínat a vypínat. Pošli foto, ako to vypadá. Citovat
MotoMoto Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Dnes jsem to nestihl vyfotit ale zítra to udělám. Jen nevím jak se sem dají vložit fotky. Citovat
MotoMoto Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Teda nevím zda to sem patří, ale chci se zeptat zda senzor světel má nějaké dvě úrovně. Protože se mi dneska brzy ráno stalo že se rozsvítila kontrolka světel, normální světla, ale budíky zůstaly zhasnuté. Bylo už dost světla a teprve po chvíli se světla vypnula a přešlo na dení svícení. Je to možné a nebo někde je chyba? Citovat
martas76 Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Zdravím všechny pežoťáky, již jsem si zakoupil denní světla včetně relátek a po zapojení k parkovačce se snížením výkonu. Potřebuji poradit, zda je někde v motorové části 12V po otočení klíče do poslední polohy, pokud máte někdo i fotky tak budu rád. Nechce se mi tahat 12V od baterie!!! Poradíte mi někdo. Díky moc Martin z Ostravy:) Citovat
btl.a Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 Tak já zapojil denní světla následovně. Minusový klasicky na kostru, další na parkovačku a třetí jsem napojil do pojistkové skříňky vlevo při pohledu do motorového prostoru. Zde jsou dva nad sebou konektory a napojení je do toho spodního a na oranžový vodič( je čtvrtý z leva v horní řadě( lépe to je vidět na přiloženém obrázku. http://btla.rajce.idnes.cz/Pripojeni_denniho_sviceni/ Citovat
martas76 Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 Díky moc za odpověď, zítra budu montovat světla tak hned přiložím fotečky a ještě jednou díky. Martin:) Citovat
martas76 Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 Zdravím všechny tak mám namontovaný denní světla, výsledek skvělý. Zapojení taky šlo - dobrá rada od kolegy (btl.a) akorát já tam něměl nic připojené takže jsem provizorně zapojil a dnes se zastavil v pežotu v ostravě pro pin. Tam mi řekli že je cca 10 druhů pinů a musí se na to podívat technik ( hod práce 600 ) anebo si koupit z každého druhu jeden konektor ( fakt skvělá rada ) prostě super !!!!!! Nevíte někdo jaké tam jsou ? Při příležitosti montáže DS jsem si integroval LED pásek do parkovaček - koupil jsem vodotěsný v Globusu ( stál sice 900 za 3m ) ale super vzhled ( vyšlo 16 led do jedné parkovačky ). Jelikož mám xenony tak auto vypadá velmi dobře. Dík za odpovědi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.