PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Ahoj, mám 406ku z roku 02. Sehnal sem si měnič i s kabelem. No a teďka řešim kudy mám ten kabel táhnout? Má s tim někdo zkušenosti kudy to jde nejlíp a tak podobně? Díky za rady. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Měnič je u 406ky pokud se nemýlím v levé kapse v kufru. Kabel se většinou táhne podél prahu pod kobercem s ostatní kabeláží až dozadu. Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 no ono to nebude tak jednoduche, vzhledem k tomu, ze cdchanger je napajen z jednotky BSI, tak nestaci jen kabel do radia, ale draty musi jit i do te jednotky BSI, ten kabel by tam ale teoreticky i mohl byt uz natazen, jako priprava pro montaz. Je natazen k levemu zadnimu svetlu, staci sundat tapecirunk a je tam misto a navrtane diry pro plechovy drzak, ktery se prisroubuje a do nej zasune changer (drzaku je ale vic druhu, lisi se pro sedan, kombi, takze je treba mit spravnej typ) Aby byl pristup k magazinu changeru, bylo by potreba vymenit i tapecirunk, originalne ma totiz vyriznutou diru, ktera ma vyklapeci kryt, aby se na changer neprasilo, pokud ti to nevadi, staci vyriznout diru do stavajiciho tapecirunku. Changer samotny se pak pripojuje do radia modrou mini-ISO koncovkou - staci se teda mrknout za radio, zda tam ta modra kostka je a zda do ni jdou draty, pak budes mit tu kabelaz natazenou az dozadu. Pro to, aby byl changer funkcni je nakonec potreba povolit jeho napajeni v BSI jednotce pres diagnostiku Citovat
PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 No changer mám už s tim plechovym držákem, eště sem ho tam nedával bo zatim nevim jak s tim kabelem. Když vyhodim rádio tak je v tom modrym konektoru jen platová záslepka co se dá vyndat, do ní sem dal kabel a do changeru taky. No a jediný co to dělá, že se dá vyndat zásobník CD a když ho zandám tak si všechny CD projede. Povolení v BSI už mám v servisu domluvený. Jinak v autě nemám přípravu pro CD měnič, to sem už zkoušel hledat ale marně. Jinak do changeru se nedá připojit nic jinýho než ten kabel co k němu mám, a na druhym konci jde zas jen do rádia. No vlevo pod kobercem? Ten se dá nějak vytáhnout z pod těch plastovejch lišt, nebo se musej nějak sundavat i ty lišty?? Myslim si, že si to asi hezky užiju... Citovat
HonzaZ Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 No, pokud vím, tak CD changer je připojen pouze do rádia. Rádio a displej jsou připojeny přes sběrnici do BSI. Sám píšeš, že CD changer je připojen do rádia přes miniISO. Je to 406ka 02, takže myslím, že už MUX. Samozřejmě se musí povolit v BSI přes dia. Citovat
PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 Jo, myslim že to je MUX. Když se to čipovalo tak o tom něco povídal. Jinak v BSI mi to povolej, jen si tam zajet. Nevíte jestli musí bejt ten changer připojenej nebo se to dá povolit i když nebude zapojenej? A k tomu koberci, ten s dírou na changer shánim. Zatim sem neuspěl, auto mám sedan. Kdyby někdo měl, nebo věděl tak děkuji. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Je lepší ty plasty sundat. Samozřejmě je CD changer mrtvý a nekomunikuje, protože není přihlášen. BSI o něm neví. Já jsem si dodělával CD changer na 407mě a byla to celkem brnkačka. Když máš všechny držáky, tak to nebude problém. Jinak koukám, že jsi z Prahy, takže bych ti to mohl povolit klidně já. Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 pardon, s tim pripojovanim do BSI jsem kecal blbosti, omlouvam se, je to samozrejme jen pres to radio, dodelaval jsem to znamemu do C5 uz pred pul rokem, tak se mi to trochu pomotalo v kufru to neni pod kobercem, ale na boku, pod bocnim tapecirunkem, pristup je tam stejne jako kdyz chces vymenit zarovky v levem zadnim svetle, nejlepe je demontovat tu plastovou nakladaci hranu kufru ( dva torx srouby a pak nacvakana na plechovych drzacich), demontovat oko pro upevneni nakladu a asi dva nebo tri plastove cudliky, ktere tapec drzi k bokum a pak uz jde tapec odsunout nastranu a dostanes se k te kapse tapec s dirou na changer by mohl mit Devils-Night tady na klubu, napis mu, bydli v Brezinevsi kousek od Letnan, tak si tam muzes pro nej dojet [upravil dne 5/1/10 Ferry] Citovat
PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 Jo jo, z Prahy. Díky za nabídku, ale stejně musim do servisu. Po bouračce mi zas utekla klima, tam nechali starý ventilky a přes ně to uteklo tak ať to koukaj po sobě opravit. A když tam budu mi to povolej. No držák mám, kabel taky, tak jen určit trasu a začít pracovat... Budu se muset podívat jak tam vůbec držej...jestli sou na šroubky torx nebo jen nacvakaný. Jinak to myslim půjde dobře. Jediný co mě mrzí, že přijdu o ten praktickej kastlíček co je teď na místě changeru. Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 taky jsem do sve 406 dodelaval changer, pro predstavu umisteni changeru a prisroubovani drzaku, natahnuti kabelu [upravil dne 5/1/10 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 tapec, proste jsem vyriznul diru, dodatecne jsem pak sehnal tapec s originalni dirou i s tou priklopkou, tak jsem ho vymenil Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 a jeste tahani kabelu pod plastovym oblozenim prahu a pod volantem Citovat
PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 No tak děkuji za odpovědi a rady, zkusim mu napsat. Na vrakovištích jsem nepochodil, osobně by mi nevadilo udělat díru do původního tapecíru. Jenže v něm je díra na ten plastovej kastlík a myslim, že by tam vznikla díra jako hrom! Jinak by mě zajímalo proč takový obstrukce s BSI? Nemůže to bejt povolený z výroby? Se všim na diag. děsný. Citovat
PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 to Ferry: mohl bys mi říct jak držej ty plasty u podlahy? Někde šroubovaný? A pod zadníma sedačkama se dá protáhnout nebo se musej nějak oddělávat? No a pod volantem ho už nějak někudy protáhnu, což? Díky Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 tak povoleny z vyroby v BSI to nebude, to by ti jinak ten changer zacal hrat, bez povoleni se chova tak jak pises, vysune se, nacte si CD ale radio o nem nevi a nehraje z nej. plasty prahu jsou vepredu prisroubovany jednim nebo dvema torx T20 srouby, vzadu jsou tusim jen nacvakly, z hlavy ted presne nevim, prohlidni to, je to intuitivni Vzadu je treba vyndat spodni cast zadniho sedaku ( vepredu povolis dve maticky kryte gumovou cepickou, vyhaknes kovove pasky z tech sroubu a pak staci jen podebrat rukou sedak zespodu a silnym zatlacenim smerem dozadu ke kufru soucasne s trhnutim smerem nahoru sedak vyhaknes z takovych dvou trnu) Citovat
PanKuko Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 Dave_k: Tak to díky moc, hezky zobrazený. Mám o čem přemejšlet než se do toho pustim. Dikes Citovat
jojo0608 Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Tak to vyzerá, že ja som cd changer v aute mal. V kufry mám to pláto zatváracie a keď ho otvorím sú tam káble s 2-mi konektormi. Asi si ho nechal predchádzajúci majiteľ. Keď mám rádio s cd Clarion, aký changer tam bol? Tiež Clarion? Inak lepšie miesto mu ani nemohli vybrať - ja mám v tej diere cez zimu stále vodu Citovat
Ferry Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 ano pokud je radio clarion tak changer stejna znacka, je jich ale vice typu od stejneho vyrobce, takze se musi vybirat podle typu a cisla radia Jinak pokud tam mas vodu, tak ti netesni zadni svetla, doporucuji demontovat ( drzi na dvou sroubech - matice na 10mm klic) ocistit a prohlednout tesneni a pak vratit zpet a patricne pritahnout ke karoserii Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.