Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

mám P-407 benzin, 2.0.

Počítač mi ukazoval zbývající počet km do servisní prohlídky 30.000km, který souhlasil s ujetými km.

Asi před 19.000km však začal ukazovat minus 100km.

Setkal jste se někdo prosím s tímto problémem?

Díky a přeji vše dobré do Nového roku 2010.

A.

Odesláno
Původně zaslal: Arna

Dobrý den,

mám P-407 benzin, 2.0.

Počítač mi ukazoval zbývající počet km do servisní prohlídky 30.000km, který souhlasil s ujetými km.

Asi před 19.000km však začal ukazovat minus 100km.

Setkal jste se někdo prosím s tímto problémem?

Díky a přeji vše dobré do Nového roku 2010.

A.

Sorry za :xvul ale rozmyslam nad kupou 407kya rozmyslam medzi benzinom 2.0 a 2.2, a nikoho ineho som tu nevidel co by mal 2.0, tak sa chcem spytat ci ta 2.0 staci, ci to auto neni lenive ked tolko vazi. Keby si si mal vybrat medzi 2.0 a 2.2 tak co by si si vybral? A este sa spytam na priemernu spotrebu. Diky moc.

Odesláno

Děkuji za informace,

něco na tom čase od výroby bude, těch 19 tisíc km jsem najel za 1,5 roku, ale v tu dobu mělo auto skoro 3 a půl roku.

Co se týká \"lenivosti\", tak pokud chci rychlý rozjezd musím více namáčknout pedál plynu, to není problém, při pozvolném přidávání je tam jakási prodleva (není to jako např. u Mazdy CX9 nebo Hundaje - akamžitě reagují a docela ostře). Potom ještě někdy na táhlých kopcích při plném autě musím podřadit abych udržel původní rychlost. Nemám zkušenost s 2.2kovým motorem. Jinak jsem spokojen. Spotřeba se pohybovala na 9L na dálnici (130km), po cca 12tisících slezla na 8-8,5L. Na normálních silnicích jezdím za 8L. Město bylo i za 13L, po záběhu dělám i 9L, ale to záleží na provozu.

Mějte se.

A.

Odesláno

Inac mam podobny problem predtym mi to fungovalo no teraz zresetujem pocitac, prejdem 300 Km, vypnem motor na pumpe napriklad idem startovat a uz rata minus. Je to divne :-(

Odesláno

v origo servise som bol naposledy zaciatkom minuleho roku, niekedy koncom januara, potom ked mi zacal svietit servis tak som vsetko pomenil, ale uz len u mechanika a vyresetovali sme pocitadlo no odvtedy blbne, uz ma to serie no neriesim to, neviem co s tym asi jedine diagnostika :-(. jazdim trasu zapad-vychod Slovenska. Napriklad naposledy v Trnave som vyresetoval a v Martine na cerpacke mi uz blikalo -100 :-(. Neviem neviem ci to neblbne kvoli pretocenym kilometrom si myslim.

Odesláno

Já jsem měl podobný prblém ale spíše opačně. Při koupi ukazoval počítač asi 11000km zbývajících do servisní prohlídky. No jo jenže jak jsem později zjistil - ten udaj se neměnil, kilometry se neodečítaly.Po nějaké době jsem PC vynuloval a už to funguje. Zůstává stejná otázka - Nehrál si někdo s KILOMETRAMA??????:bojim:bojim:bojim:bojim:bojim:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

Pokud jezdíš hodně po městě, tak se ten interval zkracuje.

80% jsem najel po dálnici, od 2500 do 19000km

Odesláno
Původně zaslal: Kawa

Já jsem měl podobný prblém ale spíše opačně. Při koupi ukazoval počítač asi 11000km zbývajících do servisní prohlídky. No jo jenže jak jsem později zjistil - ten udaj se neměnil, kilometry se neodečítaly.Po nějaké době jsem PC vynuloval a už to funguje. Zůstává stejná otázka - Nehrál si někdo s KILOMETRAMA??????:bojim:bojim:bojim:bojim:bojim:bojim

když jsem auto kupoval mělo najeto 2500km (taky jsem si nebyl jistý jestli nekdo nepretačel tachometr), do prohlídky ukazoval PC 26000km, byl jsem v non stop servise před Mělníkem a na I-netu jsme žádný záznam o nějaké prohlídce nebo opravě u auta nenašli. Uvidíme co bude dál.

Odesláno
Původně zaslal: Kawa

Také mi to při koupi neodečítalo kilometry...nikdo mi nebyl schopen říct, zda to může být přetočením tachometru...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Kľúč je v polohe 0, pridrž nulovacie tlačítko a zapni zapaľovanie, ak skončí odpočítavanie na 0 pusť tlačítko, kľúč vypni a zapni a tak Ti naskočí 30 000 km.

[upravil dne 20/1/10 stefano]

Odesláno

Když jsi najel tolik km po dálnici, servisní interval se snižuje - už podle vyjádření technika ze servisu, že pokud jezdí auto dálnice / město, servisní interval se snižuje na 20tis místo 30tis

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: stefano

Kľúč je v polohe 0, pridrž nulovacie tlačítko a zapni zapaľovanie, ak skončí odpočítavanie na 0 pusť tlačítko, kľúč vypni a zapni a tak Ti naskočí 30 000 km.

[upravil dne 20/1/10 stefano]

Díky za popis.

Mylsel jsem si, že se na zkrácení proběhu projeví více ježdění po městě než po dálnici. Asi ve 20 tisících vyměním olej a filtr a ve 30 tisících půjdu na prohlídku.

Víte někdo jestli se také mění olej v automatické převodovce?

Díky a šťastnou cestu zvláště v tomto současném počasí.

arna

Odesláno

Dle serv. knihy, jsou intervaly kratší u častého rozjíždění a popojíždění - tedy po městě.

U cesty po dálnici, jsou intervaly výměn delší - méně časté zastavování a popojíždění.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Mozno odveci dotaz, ale je mozne servisny interval skratit na 15.000km? mne sa zda na prevazne mestsku prevadzku aj tych PC skratenych 20tis km vela. Ja hodlam menit olej kazdy 15tis km. Alebo ma ten servisny interval aj iny vyznam ako len upozornit uzivatela na vymenu naplni a filtrov?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...