Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

podla mna su vibracie sposobene uplne niecim inym pretoze po vcerajsich ujetych 500km som zistil ze niekedy mi to vibruje a niekedy vobec nie takze to musi byt nemam potuchy co:(

mam obute plechace origo od novoty

Odesláno

To, že to někdy vibruje a někdy ne je tím, jak projíždíš zatáčky, tak se mění pro rotace pro levá a pravá kola. To znamená, že pokud se sejdou v nějaké poloze vůči sobě, ve které to nevibruje a t jedeš po rovině, tak je to O.K. do doby, než dojedeš k první zatáčce. Tam se vždy jedna strana kol pohybuje po delší dráze a vůči sobě se pak kola rozhodí a začne to vibrovat.

Měl jsem stejnou zkušenost s ALU kolama co jsem měl. Byly jedno trochu křivé a pneu byly obrzděné. Takže když jsem jel tak v některých polohách se kola sešla tak, že to skoro nevibrovalo vůbec a volant byl v klidu. pak ale jsem projel pár zatáček, kola se rozhdila a volant měl výchylku centimentr dostran. To bylo hrozné. Pak jsem ale koupil jiné plneu, elektron jsem nechal narovnat a bylo to v klidu.

Odesláno

Já teda už vůbec nevím, kam na ty \"vibrace\" chodíte. Pokud to vibruje po nějakém prudkém brždění z vyšší rychlosti, tak by se měla kola nechat vyvážit. Pokud se vymete ďoura v silnici, zkřiví se ráfek a pak to vibruje, pak ho nechat vyrovnat. Pak už to sakra chlapi přece nemůže vibrovat.

Pokud vymeteš jinou \"ďouru\", tak se s tím musíš vyrovnat sám.:o:o:o:D:D:D:D:D

Odesláno

tak pánové, opět další příspěvek. Včera jsem zjistil, že mi ta nová kola nejdou nandat na auto :( Špatně jsem si ohlídal ET. Když se pokusím kolo nandat, tak se mi paprsky opřou zadní stranou o brzdové pakny. Takže jediné řešení jsou podložky. No, ale Hics mi pomáhá udělat podložky přesně na míru a na tyhle konkrétné kola, takže budou na tom autě sedět jak prdel na hrnci! :D

Odesláno

Ja jsem jezdil na orig. plecháčích a žádné vibrace mezi 120-130 km/h . Poté jsem koupil starší orig.Peugeot alu kola 16\" i s pneu.Myslím že jse jmenujou Ariane.Když jsem je nasadil tak jsem si všiml oněch vibrací při 120-130.Kola jsem chtěl nechat vyvážit a když jsem je sundal tak jsem si všimnul ,že pneu /DUNLOP sp2000 205/55/R16/ jsou po obvodu nestejně sjeté.Myslím si že je původní majitel párkrát pořádně probrzdil.Letos budu kupovat nové Dunlop SP9000 a tak uvidím .

Odesláno

to Bohumil

ale my vazne niesme posahany ono to naozaj vibruje a ver nam ze sme s tym robili co sme vedeli proste si to vibruje a vibruje jedinu vyhodu co mam ze som mal stareho peugeota 309 a to to bolo 100x krat horsie takze tera je to parada:D

Odesláno

K vibracim: Take sem s tim zapasil. Mel sem origos Peugeot litaky a GY pneu. Cim vice sem mel najeto(asi po 10.000km), tim se mi zacaly vibrace objevovat. Pote sem mel vibrace porad a to jen pri rychlosti 130km/h. Kdyz sem jel nad 150km/h vibrace byly tytam. Vyvazovano asi 5x - zadne zlepseni. Dovibroval sem se az do 45.000 a menil sem. On te doby co my na ty same rafky dali nove pneu Mich.,tak vse vyreseno. Probiral sem to v servisu a rekli mi, ze ten problem je velmi casty a je to vadou pneu.

Jako perlicku mi jen prodejce rekl, ze na jeho 307 mu to taky vibruje ;)

Jen dodam, ze vzdy kdyz sem prehodil na zimaky s plechacema, zadne vibrace se nekonaly. Takze bych doporucil jine pneu.

Odesláno

FOR DESTINY:

To je pěkná volovina, že se kola při zatáčení rozhodí a že to proto vibruje. Jo ale pokud máš bouchly kola, nebo i některy pneu dokážou dobře házet, tak to je jiná. Ale asi všichni, co se s tím setkali, vzali kola na vyvažovačku.

Odesláno

Volovina to rozhodně není. Jestliže máš třeba obržděné plošky na pneu nebo třeba bouli od obrubníku nebo prostě nějak zdeformovanou pneu, tak Ti to pochopitelně začne vibrovat. Pokud jedeš po rovině (myšleno ideální rovinu z fyzikálního hlediska) tak jsou vibrace stále stejné. Kola se točí stejnou rychlostí.

Pokud však ale zatočíš volantem, tak se vnitřní kolo točí pomaleji než kolo venkovní, nebo? venkovní kolo opisuje oblouk s větším rádiusem a kola (plošky nebo deformace pneu) se vůči sobě rozhodí a vibrace se změní. Třeba zesílí nebo také je možné, že zeslábnou. To že kola vibrují jen v určitém rychlostním rozmezí je také v závislosti na tlumičích.

Při rychlosti 130km/h jsou vibrace v takové frekvenci, že pro tlumiče jsou vertikální kmity už těžko odbouratelné, ale při rychlosti 150km/h se vibrace zmírní protože se kola točí rychleji a nemají takový výkmit ve vertikálním směru od osy a tlumiče jsou schopny toto odstranit.

Veř mi, že něco o těchto fyzikálních zákonech vím. :cool:

Odesláno

Ano, teorie je mi jasná, tos nemusel tak rozepisovat. Ale nechceš mi doufám tvrdit, že tolik třistasedmičkářů, co s tím má problém, jezdí na zničených discích nebo pneu. To je snad první věc, co by měli zkontrolovat.

Odesláno

To samozřejmě. Disky kontrolovat neobuté, následně s pneu a pak ještě pohlídat aby kolo správně sedlo na střed. Už jsem viděl mnoho borců, co si montovali kola na auto a hlídali jen rozteč děr na šrouby a střed je vůbec nezajímal. Na otázku \"máš tam vystřeďovací kroužky?\" odpovídali většinou slovy \"co jestli tam mám???\" :D Je spousta lidí, co si myslí, že kolo stačí vystředit jen dotažením šroubů. Specielně u Peugeotů. kteří mají šrouby jen 4 toto v žádném případě neplatí!!! 3rouby jsou tam jen proto, aby kolo neupadlo, nikoliv k vystředění kola samotného. Pak se diví, že jim to vibruje a mají kola několikrát vyvážená. Proro jsem si nechal dělat podložky pod kola na míru na moje auto a na moje kola. Mají přesný střed na Peginu a přesnou \"redukci\" na nasazení tohoto modelu kola. Slouží tedy i jako vystřeďovací kroužek.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...