Vlado-77 Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Zdravim. Trochu otvorim temu nanovo. Naposledy sa tu diskutovalo o teplote motora v zime. Teraz konci leto a ja mam nieco taketo: Raz mi vyskocila teplota nad 95st (pred cervenym polom) ale nic neblikalo (hnal som hore kopcom so zapnutou klimou). zastavil som na cigaretu a bolo OK. Viac ma znepokojuje ze po nastartovani sa po kratkej jazde zahreje na cca 85-90st.(to je myslim OK) Potom ho ale schladi na cca 75st a nahrieva sa do cca 80 az 85st. Potom zase ide na 75st. Chcem sa spytat ci to je v poriadku. Nie je 75st malo? Zda sa mi ze kedysi sa ten cyklus pohyboval o 10st vyssie. (90 potom chladenie do 80 atd.) Prosim poradte. Dik Citovat
Guest gerraldpb Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Zdravím všechny, jak rychle se vám ohřeje motor na 80 stupňů? Dnes jsem jel do práce po okresce, 2-3 tisíce otáček, venku 4 stupně. Po 7 kilometrech se začne zvedat ručička teploměru vody, na 8 kilometru je tam 85. Termostat je vyměněný a určitě nepropouští. Četl jsem tu na foru že mají 80 i po třech km. Kde by mohla být chybka? 407 SW HDi 100kw, r.v 2006 Citovat
Brizan Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Mám stejnej motor jako ty akorát o rok starší a zahřívat se mi to začíná někde mezi 3 - 5 kilometrem, záleží na stylu jízdy. Citovat
skorpion Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Ono taky záleží na stylu jízdy, jak už se tu psalo. Já třeba když je chladné ráno, tak jdu nastartuju auto, zamknu ho druhým klíčem a jdu do koupelny :-) . Takže motor běží cca 5 minut na volnoběh a pak když vyjedu, zhruba po 2-3 km se začne zvedat ručička. Ale takhle po ránu jezdím tak max. 1500 a někdy 2000 otáček, víc ne. Když pak najedu na dálnici ( to tam mám asi 70°C, je to asi 3km), teplota se hodně rychle dostane na 85-90°C. Na dálnici jedu okolo 110km/h. Když ale auto nepředehřeju, ručička a začne hýbat až na dálnici. Chápu, že třeba na sídlišti nejde nechat nastartované auto nebo je blbost běhat z 5. patra :-) , ale to předehřátí doporučuju. Kdybych kouřil, je čas jedné cigarety u auta ideál. Já místo toho jdu do koupelny :-). Citovat
Marcel00 Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 Rad bysom oprasil tuto temu, nakolko sa mi stale ten ohrev vody nezda... skusal som hadice a ta do chladica je rovnako tepla ako ta co je pod tou hadicou. Nezda sa mi to a mam podozrenie ze termostat bud skoro otvara, alebo pri spatnom zatvarani sa zasekava. Navyse som si vsimol ze ked stojim na mieste mi zacne teplota klesat, po chvili sa zastavi. Ja ho preventivne vymenim a uvidim ci to zaberie. Takze vyriesit to musim. Na skutocnost som prisiel ked som parkrat umyselene nepouzil predohrev motora. Do prace mam cca 7km a rucicka sa ani nezdvihne, pritom hadice obe rovnako teple.. Neviem ako vyzera termostat tunak. Podla obrazku ktory v inom vlakne Prema zaslal tunak vyssie to u mna vyzera inac a vola sa to ako nejaky domcek ci ako. Tak poradte prosim ako naozaj v mojom pripade vyzera, ci je to to co prikladam alebo som slabo hladal. ak som slabo hladal tak prosim o vhodne cislo dielu a pripadnu cenu. Vdaka. Citovat
AnotherOne Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 Do 2,0 idú myslím dva druhy termostatov. U jedného je ovládaný elektricky solenoidom a ten sa mení samostatne, to bude asi ten čo dal Přema. Druhý je klasický parafínový, ten na tvojom obrázku a mení sa to celé. Citovat
Marcel00 Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 Diky... myslel som si... neni to az tak drahe... cca 60e no neni jak neni... je to dost ale co uz za pokus to stoji... Citovat
Marcel00 Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 prave som volal so zhnamym s peugeotu a povedal podla opisu ze je to uplne normalne ako som mu oipisal a ze vobec to nepomoze, nakolko sa jedna o velmi nizky pocet km a krotky styl jazdy... takze uz len cakat na jaro... Citovat
Marcel00 Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 este mi to nedalo tak som po ceste domov obcas zastavil a nepaci sa mi ze hadica ktora vstupuje hore do chladica je skoro rovnako tepla ako ta co ide dole odspodu chladica... mate to aj vy tak? vyskusajte to aj vy tak niekto... moze byt ze by termostat mohol prepustat? chladic bol v podstate studeny, len nechapem preco tie hadice si teple Citovat
MINI Odesláno 14. prosinec 2010 Autor Odesláno 14. prosinec 2010 horna hadica ma byt chladna dovtedy ked ti teplota motora ukazuje menej ako 85stupnov,potom sa otvori termostat a horna hadica sa ohreje,prudi chladiaca zmes do chladica,skus rano po 5km ci je horna hadica tepla,ak ano a teplota motora ukazuje menej tak prepusta termostat,moj nazor Citovat
Marcel00 Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 tiez si to myslim, ale je proste tepla hned od prvopocitaku ako sa zacne ohrievat vodna sustava... chladic nie, ale hadica ano a vrch chladice (plast) tiez. asi to risknem a kupim novy termoblok. podla mna bude v prdeli ten termostat co je v nom, ale bo sa zasekava a ostava otvoreny. Citovat
MINI Odesláno 14. prosinec 2010 Autor Odesláno 14. prosinec 2010 teplotu te kolko ukazuje po dlhej jazde normalne Citovat
Marcel00 Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 medzi 70 a 90 myslim ze su tam 3 palicky tak na tej strednej... to je stav po cca 10km jazdy, po dlhsej jazde tesne pod 90 Citovat
MINI Odesláno 16. prosinec 2010 Autor Odesláno 16. prosinec 2010 podla toho ako pises,ta teplota je ok,keby bol ko termostat motor by sa ti tak nezohrial ja by som to neriesil Citovat
Marcel00 Odesláno 16. prosinec 2010 Odesláno 16. prosinec 2010 hej uz som to odpozoroval na druhom P407hdi a je to take iste... ja som zohriaty dokonca rychlejsie, nakolko mam zakrytu prednu masku... tak je to moj prvy diesel, takze si zvykam Citovat
DERT123 Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 Tak ja to tu ozivim ... dnes pri umyvani auta som par krat nastartoval a pozeram na rucicku teploty vody a tam 100-110 stupnov ... siel som auto prevetrat a teplota vystupila az do cerveneho policka na koniec ... zastal som a zisla dole len na nejakych 100 stupnov ... otvoril som nadrzku ale ziadny dym od varenej vody ani nic podobne ... je v pecku termostat alebo len nejake cidlo teploty ? Kde na 1,6Hdi ho hladat ? dakujem Citovat
bart.lbc Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 bude to asi toto a na partneru to taky přesně takhle zlobilo, mělo by být zelené to čidlo. Citovat
DERT123 Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 tiez si myslim ze to bude ono ... ukazuje to riadne hluposti vonku 8 stupnov auto stalo hodku vonku a ukazovalo teplotu vody cca 100 stupnov Citovat
bart.lbc Odesláno 21. říjen 2012 Odesláno 21. říjen 2012 Náhradu toho čidla koupíš v Autokelly cca 20 euro. Citovat
DERT123 Odesláno 21. říjen 2012 Odesláno 21. říjen 2012 je toto ten snimac ? ches sa ujistit len http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;4246625;4246690;4247280;4390690;4390730;4390731|CT=5|PCT=4|CUR=2|PDID=1883271 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.