Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Trochu otvorim temu nanovo. Naposledy sa tu diskutovalo o teplote motora v zime. Teraz konci leto a ja mam nieco taketo: Raz mi vyskocila teplota nad 95st (pred cervenym polom) ale nic neblikalo (hnal som hore kopcom so zapnutou klimou). zastavil som na cigaretu a bolo OK. Viac ma znepokojuje ze po nastartovani sa po kratkej jazde zahreje na cca 85-90st.(to je myslim OK) Potom ho ale schladi na cca 75st a nahrieva sa do cca 80 az 85st. Potom zase ide na 75st. Chcem sa spytat ci to je v poriadku. Nie je 75st malo? Zda sa mi ze kedysi sa ten cyklus pohyboval o 10st vyssie. (90 potom chladenie do 80 atd.) Prosim poradte. Dik :papa

• O 2 měsíce později...
Guest gerraldpb
Odesláno

Zdravím všechny, jak rychle se vám ohřeje motor na 80 stupňů? Dnes jsem jel do práce po okresce, 2-3 tisíce otáček, venku 4 stupně. Po 7 kilometrech se začne zvedat ručička teploměru vody, na 8 kilometru je tam 85. Termostat je vyměněný a určitě nepropouští. Četl jsem tu na foru že mají 80 i po třech km. Kde by mohla být chybka? 407 SW HDi 100kw, r.v 2006

Odesláno

Ono taky záleží na stylu jízdy, jak už se tu psalo. Já třeba když je chladné ráno, tak jdu nastartuju auto, zamknu ho druhým klíčem a jdu do koupelny :-) . Takže motor běží cca 5 minut na volnoběh a pak když vyjedu, zhruba po 2-3 km se začne zvedat ručička. Ale takhle po ránu jezdím tak max. 1500 a někdy 2000 otáček, víc ne. Když pak najedu na dálnici ( to tam mám asi 70°C, je to asi 3km), teplota se hodně rychle dostane na 85-90°C. Na dálnici jedu okolo 110km/h.

Když ale auto nepředehřeju, ručička a začne hýbat až na dálnici.

Chápu, že třeba na sídlišti nejde nechat nastartované auto nebo je blbost běhat z 5. patra :-) , ale to předehřátí doporučuju. Kdybych kouřil, je čas jedné cigarety u auta ideál. Já místo toho jdu do koupelny :-).

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Rad bysom oprasil tuto temu, nakolko sa mi stale ten ohrev vody nezda... skusal som hadice a ta do chladica je rovnako tepla ako ta co je pod tou hadicou. Nezda sa mi to a mam podozrenie ze termostat bud skoro otvara, alebo pri spatnom zatvarani sa zasekava. Navyse som si vsimol ze ked stojim na mieste mi zacne teplota klesat, po chvili sa zastavi. Ja ho preventivne vymenim a uvidim ci to zaberie. Takze vyriesit to musim. Na skutocnost som prisiel ked som parkrat umyselene nepouzil predohrev motora. Do prace mam cca 7km a rucicka sa ani nezdvihne, pritom hadice obe rovnako teple.. Neviem ako vyzera termostat tunak. Podla obrazku ktory v inom vlakne Prema zaslal tunak vyssie to u mna vyzera inac a vola sa to ako nejaky domcek ci ako.

Tak poradte prosim ako naozaj v mojom pripade vyzera, ci je to to co prikladam alebo som slabo hladal. ak som slabo hladal tak prosim o vhodne cislo dielu a pripadnu cenu. Vdaka. :myslim

post-31067-1410961402141_thumb.jpg

Odesláno

Do 2,0 idú myslím dva druhy termostatov. U jedného je ovládaný elektricky solenoidom a ten sa mení samostatne, to bude asi ten čo dal Přema. Druhý je klasický parafínový, ten na tvojom obrázku a mení sa to celé.

Odesláno

prave som volal so zhnamym s peugeotu a povedal podla opisu ze je to uplne normalne ako som mu oipisal a ze vobec to nepomoze, nakolko sa jedna o velmi nizky pocet km a krotky styl jazdy...

takze uz len cakat na jaro... :)

Odesláno

este mi to nedalo tak som po ceste domov obcas zastavil a nepaci sa mi ze hadica ktora vstupuje hore do chladica je skoro rovnako tepla ako ta co ide dole odspodu chladica... mate to aj vy tak? vyskusajte to aj vy tak niekto... moze byt ze by termostat mohol prepustat? chladic bol v podstate studeny, len nechapem preco tie hadice si teple

Odesláno

horna hadica ma byt chladna dovtedy ked ti teplota motora ukazuje menej ako 85stupnov,potom sa otvori termostat a horna hadica sa ohreje,prudi chladiaca zmes do chladica,skus rano po 5km ci je horna hadica tepla,ak ano a teplota motora ukazuje menej tak prepusta termostat,moj nazor

Odesláno

tiez si to myslim, ale je proste tepla hned od prvopocitaku ako sa zacne ohrievat vodna sustava... chladic nie, ale hadica ano a vrch chladice (plast) tiez. asi to risknem a kupim novy termoblok. podla mna bude v prdeli ten termostat co je v nom, ale bo sa zasekava a ostava otvoreny.

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak ja to tu ozivim ... dnes pri umyvani auta som par krat nastartoval a pozeram na rucicku teploty vody a tam 100-110 stupnov ... siel som auto prevetrat a teplota vystupila az do cerveneho policka na koniec ... zastal som a zisla dole len na nejakych 100 stupnov ... otvoril som nadrzku ale ziadny dym od varenej vody ani nic podobne ... je v pecku termostat alebo len nejake cidlo teploty ? Kde na 1,6Hdi ho hladat ? dakujem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...