Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nebo to taky, stejně jako u mě, můžou být jen zaseklé ručičky u budíků. Zkuz vyndat budíky z přístrojovky a vycvaknout krycí plexi, je dost možný že se ti pak ukáže správná teplota. Mě to dělalo jak u oleje tak u vody a v obou případech se mi to zastavilo cca na 75 stupních. :super stačí jen plexi vypodložit aby se už nedotýkalo ručiček a je po problému.

Odesláno

Co vadný termostat? Pouští vodu do chladiče rovnou i za studena a při těchto venkovních teplotách se to na kratší cestě nezahřeje. Jinak to topí?

Odesláno

Sáhni na chladič jestli se nezahřívá. Při této teplotě by ještě termostat neměl propouštět a chladič by měl zůstat studený..

Odesláno

Pokud je venku brutální zima, je možné, že se to neohřeje na více než 70°C - já měl teplotu při -20°C také nižší

Odesláno

Mno nevím, ale od té doby co je pod nulou se mě auto také víc neohřeje... , že by nám všem najednou odešli termostaty se mě teda nezdá :aut

Odesláno

neříkám,že hned termostat,dost často u pežotů je teplota vody třeba 85,ale v zimě ukazuje budík třeba 70--proto píšu nahoře at zkusí nezávislý teploměr (na zavařování např.) a je doma...,je jasné,že se ta voda nezahřeje na pěti kilometrech...

[upravil dne 2/1/10 ozzy56]

Odesláno

píšu to proto,že spíše je problém v elektronice,v přenosu skutečné teploty do budíku--nebo taky co píše nahoře Brizan--než hned řešit termostat atd.,je lepší změřit hned po jízdě teplotu jiným teploměrem v expanzce--nádobce (POZOR při otevírání !!!) :)

Odesláno

ono dělá dost v jakých otáčkách se jede (pokud mrzne) když auto ženu pořád přes 90 třeba tak teplota pořád drží cca 85, ale jak se jede volně, menší otáčky, tak teplota klidně kolem 70-75 a termostat mam OK

Odesláno

Tak ted sem jel v -5°C docela hodně pomalu a při cca jen 2000 až 2500 ot. bo na cestě břečka a teploměr se mi v klidu dostal na 85°C....takže asi 70°C bude asi fakt málo........

Odesláno

Termostaty se ukážou právě v zimě nebo v parném létě :papa..........to je klasika. Buď se teplota nevyšplhá tam kam má nebo přeleze kam nemá!

Ten tvůj zřejmě trošku propouští a ředí vodu, která se udrží v okruhu mimo chladič. Kdyby nepropouštěl, vyjede teplota na provozních cca 85 a pak se teprve otevře termostat a pustí vnější okruh. Těch 70 stupňů bohatě stačí na to, aby to topilo, ale motor to neprohřeje a může to ohrozit i spouštění regenerace. Ta právě začíná při těch 70-ti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...