dolcett Odesláno 25. srpen 2004 Odesláno 25. srpen 2004 Otočím klíčkem - nažhavím - otičím do posledni startovací pozice - cvak- a nic... nevite? kontakt u starteru? Spinacka? Je rozebiratelna na dve casti a jde pripadne spodek vymenit? nebo je zrada nekde u starteru? je to vylozene kontakt, naponekolikaty to sepne ale ne hned je tam tak vterina prodleva... Jsem celkem zoufalej... Citovat
Zbyněk306 Odesláno 25. srpen 2004 Odesláno 25. srpen 2004 Měl jsem stejny problém.Jeto na startéru cívka.Vyjede ti jenom pastorek do zaběrového kola(to je to cvaknutí) a potom musí dojít teprve k roztočení startéru.To se u tebe asi neděje.Řešení je čelo cívky stočit na soustruhu asi tak o 0,4 mm a problém je vyřešen,nebo sehnat novou.Já s touto úpravou už jezdím rok. Citovat
Petr605 Odesláno 25. srpen 2004 Odesláno 25. srpen 2004 Mám to samé, jenom s tím rozdílem, že se to stává jenom někdy. Už jsem koupil náhradní startér a až se bude závada objevovat pořád, tak ho přehodím. To Zbyněk: mohl by jsi tu úpravu podrobněji popsat? A co to bylo za startér, já mám oba Valeo. Protože já jsem si myslel, že se dostanu ke kontaktům přímo a mechanicky je očistím, ale bez roztemování obalu cívky to, zdá se, nejde. A mám strach, že bych to potom už nevrátil zpět v původní kvalitě. A to je dost riziko. Citovat
Jardaned Odesláno 25. srpen 2004 Odesláno 25. srpen 2004 zkus sehnat na vrakáči jenom cívku.Jestli funguje můžeš vyzkoušet pomocí autobaterie.A hlavně to vyjde podstatně levnějc,než celý startér. Citovat
Zbyněk306 Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Pokusím se stručně popsat moji story se startérem.Nejdříve tak před 3 roky jsem měl už krátké uhlíky.Na to stačilo třeba jednou za tři měsíce klepnout kladívkem.Pak už jednou týdně.Takže jsem startér vyndal,uhlíky jsem si vysmirkoval z hranatých(mercedes).Rok jsem jezdil bez problému a najednou to zase nestartovalo.Uhlíky byli OK,ale v cívce kontakty zlobily.Druhý den jsem potřeboval jet,takže jsem čudlík v cívce pootočil o 90° a jezdil jsem další rok.A před rokem se to stalo znova a vyřešil jsem to odsoustružením z čela cívky 0,4mm.Samozřejmě v cívce nikdo spínací kontakty neuvidí a ani jejich funkci na baterii neodzkouší.ale to ubrání z čela je 100%,protože,když se páka s pastorkem vysune ,tak začne tlačit na ten zmíněný čudlík v cívce a ten zase začne spínat,tak jak má. Cívku jsem upnul do čtyřčelis?ovky a čelo jsem vzal levým uběrákem. Citovat
Zbyněk306 Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 To:Petr 605 Jo startár je samozřejmně Valeo. Citovat
Uďa Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Já měl podobný problém, jen s tím že mi to ani necvakalo.Stačilo startér rozebrat, vyčistit drážky rotoru (tam co dolehaj uhlíky) a pokud jsou uhlíky krátké tak je vyměnit.Já je měl dost krátké a asi se zasekávali.Za nové jsem dal 500.-kč, ale nejsou to originál, ty stojej nejmíň 1000,-kč Citovat
Marton Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Ja mam nieco podobne (asi maju Peugeoty zakliate stratovanie:o)) Avsak deje sa to malokedy, len ked je vonku teplo (>28C) ak po dlhsej jazde urobim kratku prestavku (napr na benzinke) a po zaplateni nic ... Prvykrat som bol riadne hin... no a teraz uz viem ako na to. Otvorim motor a priamo na starteri prepojim maly kontakt (od spinacky) s velkym (stale + od baterky) Cuduj sa svete, takto to ide vzdy.... aj ked som natiahol novy kabel od spinacky a vymenil spinaciu skrinku, stale neviem kde je zrada. Obcas to zblbne. Je pravda ze 4-5 za leto to zvladnem ale keby mal niekto napad kde je chyba.... Citovat
gvg Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Já na 309 to měl tak a mně stačilo odpojit dráty, pořádně pročistit kontakty a už se to točilo... Citovat
buki Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Tyto problémy mám nyní také.100 x to naskočí a pak ne.Mě to dělá někdy,že to jen cvakne a někdy úplné ticho.Parkrát sepnu a naskočí.Taky pomohlo klasicky poklepat startér.Koukám ve stejném období stejné závady.Ale jinak paráda. 309 D. Citovat
Jardaned Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Na startér Valeo jsem kupoval uhlíky u f.VACHTA s.r.o. Weitlova 2.,Praha 10. tel. 267215531-3.Před dvěma roky jsem za ně platil /kpl.sada/ 326,-Kč.Samozřejmě to nejsou origoš,ale pasovaly tam perfektně a do dnes mi starter dobře funguje.Mají i jiný ND k těmto startérům. Citovat
kovi Odesláno 27. srpen 2004 Odesláno 27. srpen 2004 Tak tenhle problém znám. To samý to dělá známýmu. Občas když je větší teplo v zimě má klid. Jestli ho nastartuješ natvrdo(klema cívka na přívod plus od baterky) a chytne, tak je to elektronika. Je to relátko žhavení. Soudruzi z francie narvali do krabičky k relátku i elektroniku. Znamej tam měl vypálenej plošnak. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.