Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Otočím klíčkem - nažhavím - otičím do posledni startovací pozice - cvak- a nic... nevite? kontakt u starteru? Spinacka? Je rozebiratelna na dve casti a jde pripadne spodek vymenit? nebo je zrada nekde u starteru? je to vylozene kontakt, naponekolikaty to sepne ale ne hned je tam tak vterina prodleva... Jsem celkem zoufalej...

:bojim

Odesláno

Měl jsem stejny problém.Jeto na startéru cívka.Vyjede ti jenom pastorek do zaběrového kola(to je to cvaknutí) a potom musí dojít teprve k roztočení startéru.To se u tebe asi neděje.Řešení je čelo cívky stočit na soustruhu asi tak o 0,4 mm a problém je vyřešen,nebo sehnat novou.Já s touto úpravou už jezdím rok.

Odesláno

Mám to samé, jenom s tím rozdílem, že se to stává jenom někdy. Už jsem koupil náhradní startér a až se bude závada objevovat pořád, tak ho přehodím.

To Zbyněk: mohl by jsi tu úpravu podrobněji popsat? A co to bylo za startér, já mám oba Valeo. Protože já jsem si myslel, že se dostanu ke kontaktům přímo a mechanicky je očistím, ale bez roztemování obalu cívky to, zdá se, nejde. A mám strach, že bych to potom už nevrátil zpět v původní kvalitě. A to je dost riziko.

Odesláno

Pokusím se stručně popsat moji story se startérem.Nejdříve tak před 3 roky jsem měl už krátké uhlíky.Na to stačilo třeba jednou za tři měsíce klepnout kladívkem.Pak už jednou týdně.Takže jsem startér vyndal,uhlíky jsem si vysmirkoval z hranatých(mercedes).Rok jsem jezdil bez problému a najednou to zase nestartovalo.Uhlíky byli OK,ale v cívce kontakty zlobily.Druhý den jsem potřeboval jet,takže jsem čudlík v cívce pootočil o 90° a jezdil jsem další rok.A před rokem se to stalo znova a vyřešil jsem to odsoustružením z čela cívky 0,4mm.Samozřejmě v cívce nikdo spínací kontakty neuvidí a ani jejich funkci na baterii neodzkouší.ale to ubrání z čela je 100%,protože,když se páka s pastorkem vysune ,tak začne tlačit na ten zmíněný čudlík v cívce a ten zase začne spínat,tak jak má.

Cívku jsem upnul do čtyřčelis?ovky a čelo jsem vzal levým uběrákem.

Odesláno

Já měl podobný problém, jen s tím že mi to ani necvakalo.Stačilo startér rozebrat, vyčistit drážky rotoru (tam co dolehaj uhlíky) a pokud jsou uhlíky krátké tak je vyměnit.Já je měl dost krátké a asi se zasekávali.Za nové jsem dal 500.-kč, ale nejsou to originál, ty stojej nejmíň 1000,-kč

Odesláno

Ja mam nieco podobne (asi maju Peugeoty zakliate stratovanie:o)) Avsak deje sa to malokedy, len ked je vonku teplo (>28C) ak po dlhsej jazde urobim kratku prestavku (napr na benzinke) a po zaplateni nic ...

Prvykrat som bol riadne hin... no a teraz uz viem ako na to. Otvorim motor a priamo na starteri prepojim maly kontakt (od spinacky) s velkym (stale + od baterky) Cuduj sa svete, takto to ide vzdy.... aj ked som natiahol novy kabel od spinacky a vymenil spinaciu skrinku, stale neviem kde je zrada. Obcas to zblbne.

Je pravda ze 4-5 za leto to zvladnem ale keby mal niekto napad kde je chyba....

Odesláno

Tyto problémy mám nyní také.100 x to naskočí a pak ne.Mě to dělá někdy,že to jen cvakne a někdy úplné ticho.Parkrát sepnu a naskočí.Taky pomohlo klasicky poklepat startér.Koukám ve stejném období stejné závady.Ale jinak paráda.

309 D.

Odesláno

Na startér Valeo jsem kupoval uhlíky u f.VACHTA s.r.o. Weitlova 2.,Praha 10.

tel. 267215531-3.Před dvěma roky jsem za ně platil /kpl.sada/ 326,-Kč.Samozřejmě to nejsou origoš,ale pasovaly tam perfektně a do dnes mi starter dobře funguje.Mají i jiný ND k těmto startérům.

Odesláno

Tak tenhle problém znám. To samý to dělá známýmu. Občas když je větší teplo v zimě má klid. Jestli ho nastartuješ natvrdo(klema cívka na přívod plus od baterky) a chytne, tak je to elektronika. Je to relátko žhavení. Soudruzi z francie narvali do krabičky k relátku i elektroniku. Znamej tam měl vypálenej plošnak.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...