Ducatista Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 Oddie: no takhle mi to máti říkala taky (byla tam se mnou jako doprovod kdybych nebyl schopen nazpátek řídit), že se brýlím na čtení na stáří stejně nevyhnu. Na čtení má máti brýle od cca 45 let, otec od 50ti. Doktorka to ale říkala tak (nebo jsem ji tak alespon pochopil), že díky operaci na čtení časem brýle budu muset mít, i kdybych bez operace je mít třeba až do smrti nemusel. Proto mě zaskočilo to "něco za něco". Citovat
Guest Scratch Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 JA jsem treti rok po operaci a uplne super, kor na motorce se ti netresou obroucky.... na druhou stranu obcas trosku slzim, ale to mam uz po jine chirurgicke operaci..... kazdopadne jdi do te drazsi, rozhodne.... napis co to je za metodu.... moje zkusenost je takova, ze prvni dve hodiny po operaci jsem videl rozmazane a tata me odvezl k nim domu, tam jsme dali kafe a pak uz jsem musel domu. Mel jsem velkou svetloplachost, prasky na extremni bolest jsem si nebral, ibalgin jsem bral a cely den spal. Druhy den na kontrolu - opet s otcem autem....... byl jsem v klidu, oci trosku bolely ale nic zasadniho. Kapal jsem dle instrukci..... Porad svetloplachost. Treti den dalsi kontrola a uz si dokazu precist na monitoru email, telefon je jeste takovej divnej...... drobna bolest. Lidi v ordinaci skucici, obkladky, rev, brekot, rudy oci..... a ja v klidku cumim do mobilu a snazim se rozlustit zpravy 5. den jsem prijel se slunecnima brejlema pod helmou na kontrolu na motorce a doktor malem omdlel. O skucicich lidech v cekarne a jejichy vyrazech kdyz jsem vesel v kozenejch a s helmou, ani nemluve..... nevim kde udelali chybu. Ja vse poctive dodrzoval.........ale asi je to hodne individualni. Citovat
elton Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 oddie: asi jsi mě špatně pochopil, jasně že oko časem slábne a zhorší se, doktorka ale říkala, že díky té operaci a opravě vady na dálku, se v přímé souvislosti s operací za cca 10 let (cca v 45ti) zhorší vidění na blízko. Proto mě zajímají zkušenosti lidí, kteří už zákrok absolvovali... Říká se tomu presbyopie a je to přirozený proces stárnutí oka: http://cs.wikipedia.org/wiki/Presbyopie Citovat
Ducatista Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 Scratch: byl jsem v Gemini Zlín. - Femto Lasik, 32 000 Kč 2 roky záruka - Crystal Lasik, 40 000 Kč doživotní záruka - 6D Diamant Lasik, 48 000 Kč doživotní záruka Ted mají nějakou vánoční akci -10 000 Kč, takže 22, 30, 38 tis Kč. Vidím to na tu prostřední Crystal, ale nechám si poradit... Citovat
xpetrix Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 Som rok a 2 mesiace po femtolasiku,u nas to volaju Z-Lasik s dozivotnou zarukou.Tu som bol: http://oftum.sk/sk/laserova-operacia/z-lasik-femtosekundovy-laser/z-lasik Opat je tam akcia,o 40€ menej ako som dal ja Napriek vsetkym chvalam musim konstatovat,ze "halo" efekt mi zostal.Inaksie vsetky ostatne chvaly potvrdzujem.S ostatnymi vymenovanymi metodami nemam skusenosti ani vedomosti o nich. Citovat
Guest Scratch Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 (upraveno) ja mel tenkrat asi taky femto lasik u Dr. Rau (najdes ve vyhledavaci) a mam taky dozivotku a vyslo to na 40k pred slevou Upraveno 29. prosinec 2014 uživatelem Scratch Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 30. prosinec 2014 Odesláno 30. prosinec 2014 (upraveno) Jedine co můžu doporučit tak je gemini byl jsem tam před pul rokem měl jsem 3,5 dioptrie viděl jsem blbe na dálku a i na pc a ted je to luxus a 0 dioptrii cena 30tisic maji často akce crystal lasik jsem byl doživotni záruka maximalně doporučuju super přistup.Vyšetřeni zdarma. V Lexum po mě chtěli 3000kč což jsem blbec zaplatil a po vyšetřeni jsem zjistil že ti šmejdi dávaji 2 roky záruku s doživotní po mě chteli 45 tisic tak sem je poslal do ..... a 3000kč už nevrátili. Upraveno 30. prosinec 2014 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. prosinec 2014 Odesláno 30. prosinec 2014 zkuste taky ocni centrum v Praze v Hornich Pocernicich, byt to mas daleko... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 31. prosinec 2014 Odesláno 31. prosinec 2014 Na ty horni počernice jsem se dival taky když si vybíral a bylo dost negativnich recenzi jestli to je pravda nevím, na gemini neni ani jedna špatná recenze ani zkušenost ted tam de známa na operaci ale maji ty ceny každa klinika jinou ve zlině to je nedražší kvuli panu Stodulkovi je to expert i v zahraničí Citovat
Ducatista Odesláno 31. prosinec 2014 Odesláno 31. prosinec 2014 no kolegyně z práce byla u nějakýho olomouckýho doktora a dobrý, už krásně bez brýlí, i když ze začátku ji to docela dlouho bolelo a musela kapat. Ale ono ceny mají to kliniky vesměs podobný a ten Zlín (Gemini) beru jako sázku na jistotu, přece jen jsou kapacity v oboru a mluví pro ně už tisíce lidí kterým odstranili nutnost nošení brýlí. Citovat
Guest Scratch Odesláno 1. leden 2015 Odesláno 1. leden 2015 No ono to je taky tim ze trma pocernicema prosla pulka republiky...takze chapu ze ne vsude se vse musi povest. Citovat
oddie Odesláno 1. leden 2015 Odesláno 1. leden 2015 Mě by docela zajímalo, v čem spočívá ta "doživotní záruka". Citovat
Ducatista Odesláno 1. leden 2015 Odesláno 1. leden 2015 oddie: Doživotní záruka Doživotní záruka po laserové oční operaci metodou LASIK femtosekundovým laserem Crystal Line a laserem 6D je uplatňována jako součást standardní péče klientům oční kliniky GEMINI. Velmi si vážíme důvěry, se kterou k nám klienti přicházejí na operaci, a považujeme za samozřejmou naši povinnost být jim kdykoliv v budoucnu nápomocni radou i následnou péčí. Ve většině případů je možno očekávat korekci zrakové vady v takovém rozsahu, že klient/ka již brýle nebo kontaktní čočky dále nepotřebuje. Výjimečně u případů se složitějšími vadami zraku, tenčí rohovkou, některých očních nemocí, při sušším oku nebo u starších osob toho dosáhnout nelze. Pak lze po konzultaci s lékařem navrhnout řešení, které zbaví klienta brýlí jen částečně. Pokud lékař kliniky Gemini kdykoliv po operaci doporučí její opakování stejným způsobem a vybavením, bude klientovi nabídnuto bezplatně. Vždy bude brán prvořadý ohled na zdraví klienta a bezpečnost každého opakovaného zákroku. Je nezbytné, aby prvotní operace, jakož i další zákroky byly prováděny výhradně na pracovištích oční kliniky Gemini. V případě, že klient podstoupí operaci na jiném očním pracovišti, nelze již další bezplatnou péči v Gemini uplatňovat. Toto se nevztahuje na případy akutní péče. Zároveň je nutné, aby klient zodpovědně dodržoval pooperační režim, který mu určili a vysvětlili odborníci na klinice Gemini. Velmi záleží na přesném dodržování medikace a termínů vyšetření, jakož i na striktním dodržování všech pooperačních omezení. Jejich porušování vede nejenom ke ztrátě záruky, ale především může vést k nevratnému poškození zraku. V rámci doživotní záruky jsou zdarma poskytována veškerá vyšetření zraku související s provedenou laserovou operací. Na co se doživotní záruka nevztahuje nebo co vede k jejímu zániku: Jakýkoliv úraz oka, vedoucí ke ztrátě, či zhoršení vidění nebo změně stavu rohovky. Jakékoliv onemocnění zraku, které se projevilo v době až po prvotní laserové operaci a nebylo při předoperačním vyšetření zjištěno (šedý nebo zelený zákal, presbyopie, zánět...) Jakákoliv další celková onemocnění, prodělaná až po prvotní laserové operaci (např. cukrovka, epilepsie, revmatoidní artritida nebo jiná autoimunitní onemocnění), která se mohou projevit na očích. Stavy rohovky (např. tloušťka nebo zakřivení, suchost), které již další bezpečnou laserovou operaci neumožňují. Zjevné porušení pooperačního režimu či vynechání předepsaných kontrol. Pooperační zásahy do oka provedené jinde, než na klinikách Gemini. Doživotní záruku může klient/ka bezplatně uplatnit kdykoli v budoucnu jako následnou péči po laserové operaci metodou LASIK femtosekundovým laserem Crystal Line nebo 6D laserem za předpokladu, že bude tato metoda i nadále na oční klinice Gemini využívána. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. leden 2015 Odesláno 1. leden 2015 V Počernicích dělali oči vícero známým a kolegům a nikdo si nestěžuje. A asi to bude to co píše Schratch v Počernicích operovali kvanta lidí z celé republiky a když jsem si přečetl ty podmínky doživotní záruky tak bych se ani nedivil tomu že spousty lidí kteří si to nechali udělat v Počernicích nedodrželi některou z pooperačních podmínek. A druhá věc je že pokud se nemýlím tak Počernická klinika byla jednou z prvních ne-li první v republice která začala takhle masově provádět tyto zákroky. A asi jako v každém odvětví je i zde jisté % nezdaru nebo jen částečné spokojenosti. Citovat
HonzaRez Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Zdar, jsem rok po femtolasiku v hradecké Fakultní nemocnici. Měl jsem cca 5 dioptrií a na brýle jsem byl zvyklý, ale přesto mě hodně sralo zamlžování při běhu a na kole... Přesvědčilo mě fórum bajkerů, kde na to pěli ódy. No operace nebyla tak těžká, i když jsem to seříznutí rohovky pociťoval dost nepříjemně. Problém byl v tom, když pak po mě chtěli, abych vstal, přešel k lehátku a na něm zůstal v polosedě, tak jsem samozřejmě zkápnul a měl jsem štěstí (a oni taky), že jsem se nesesul na zem. Kdyby mě to jenom napadlo, že ihned po takovém zákroku po mě budou chtít chůzi, místo abych zůstal ve vodorovné poloze, abych nastartoval mozek, tak bych se tomu vehementně bránil, tohle jim fakt vyčítám jako neprofesionalitu, jestli jste se někdo probírali z bezvědomí, asi víte... Ovšem pak jen samá pozitiva a jistoty. Po převozu domů jsem pořád slzel, ale necítil jsem bolest, tak jsem seděl před televizí, bral prášky a sfinstvo na spaní jsem nechtěl vůbec. Druhý den jsem přišel na vyšetření namachrovaně v zrcadlovkách stylu terminátor a odpoledne jsem strávil krásnou procházkou, na kterou dlouho nezapomenu, měl jsem pocit jakési lehkosti... Jo a hned třetí den jsem si na gauči četl... No a teď se mi prostě krásně jezdí na kole atd a dalekozrakosti se neobávám, očaři to říkají z alibismu, ale opravdu to zhoršení akomodace nastává s věkem, takže kolem 45-50 let to přijde na každého bez ohladu na operaci. A ještě k tomu naše (de)generace, která furt čumí do displejů... Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 jeste podotknu, ze to hrozne smrdi, jak ten laser upravuje tu rohovku...proste spalovac mrtvol Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Máte niekto skúsenosti s laserovou operáciou očí aj pri slabších dioptriách (-1,5 do diaľky)? Má to vôbec nejaký význam, nevráti sa táto dioptria po nejakom čase znovu? Citovat
xpetrix Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 jeste podotknu, ze to hrozne smrdi, jak ten laser upravuje tu rohovku...proste spalovac mrtvol Presne tak Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) cca 6 měsicu mam po operaci 3,5dioptrie na dálku a vše ok 0 dioptrii,známi maji po operaci 1,5 a 2 dioptrie už 3 roky a pořad vidi stejně dobře Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.