Pe.Tr Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 ja bych rad kliniku kde by me sundali to co mi behem tri mesicu nabylo , zadnej z doktoru nevi co stim , proste se mi zcvoknul metabolismus a nabral jsem 55kilo a nejdou dolu, bohuzel me to zneprijemnuje zivot jak zdravi tak v soukromi a kdyz bych chtel pomoc na stole tak kazdej ze at radeji zacnu sportovat, idioti , cekam kdy me odejdou kolena ,zada a buhvi co .nejhorsi je ze to je masova hmota a ne tuk , teda z vetsi casti . kurva to sem se zas nasral Citovat
Medvěd Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: Aluška Tuším, že Jirkap má po nedávné operaci očí( asi rok??), tak určitě podá podrobné info . Taky bych ráda tento zákrok podstoupila, ale bojím se těch rizik.... . [upravil dne 26/12/09 Aluška] Pár měsíců, rok ani čtyři roky není období, které je pro mé rozhodování zda operace nebo rozhodující. Až budou operovaní mít za sebou třeba 10 a více let života, pak se ukáže - jestli se jim zrak zhoršil ještě za úroveň původní vady nebo zda jejich oči budou i nadále v pohodě. To už ale já budu ve věku, kdy se mi taková operace určitě nebude rentovat - proto je můj vztah k operaci očí tak konzistentní. To Harley - pokud se nepovede ortopedická operace, dá se většinou reoperovat (nic příjemného, ale ta možnost tu je). Když mi někdo zmrví oko, tak je téměř 100% jistota, že na něj vidět nebudu - a já se na svět (byť přes brýle) dívám rád. Citovat
Harlley Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 No jenže i při ortopedické operaci je risk v podobě horší než nepovedeno,ale je to samozřejmě extrém ale bohužel je jako při každém zákroku.Myslím že operace očí už se vážně dělaj dost dlouho aby se bylo čeho bát v takové míře,nicméně je to samozřejmě tvé přesvědčení a nikdo ti ho brát nebude. Citovat
Harlley Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 To pe.tr já bych si klidně kousek vzal od tebe:D Citovat
Jirkap Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Jsem po operaci (v dubnu 2010 to budou dva roky) na klinice v HP. Žádný problém nemám, ale můžeme dát osobně řeč. Operace nelituji a jsem maximálně spokojen a hlavně technologie jde pořád stále dopředu. Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 tak co se tyka operaci a optiky - bryle mi na baseballe zachranily zivot, dostal jsem mickem primo do oblceje a lekari rikali, ze bryle stlumily část nárazu, nedivím se, byly na kaši, naštěstí plast. Každopádně i tak byly následky dost děsivé - rozdrcená očnice (kost pod okem), rozdrcená lícní kost, naprasklá spánková kost a zlomená horní čelist = 2 operacem, při první vkládání titanu a slepování kostí a mimochodem vyndání oka , takže si myslím, že když nemám poškozené oko z tohoto, tak snad laser nic nepokazí :-) kazdopadne diky za rady a nazory, rizik jsem si vedom, spise mi slo o prubeh pooperacnich nasledku, jake jsou, jestli jsou v prumeru takove, jak se pise na strankach klinik. Mám 4,5 do dálky, jen me porad stve, ze musim porad cistit bryle a kazdy rok kupovat nova skla, protoze je mam od sportu a pohybu dost poskrabany (tim myslim, ze to obcas pri sportu spadne, nebo je musim odlozit apod....) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Medved nase podnajomnice mala 13 a 11 dioptrie, po operaci ma na jednom oku 0,75 a na dalsim 1,25 ... Okuliare este sem tam nosi, v kazdom pripade uz nie take obrovske, a moze kludne fungovat aj bez nich ... Riziko u oci samozrejme je, ale v dnesnich pristrojich uz ani ne ... Kazdy ma na operaci jine duvody, treba napriklad kamarad byl kvuli tomu, ze je vasnivy motorkar, a to vis, nasadit helmu, otvorit sklo, nasadit brejle a i to velmi natesno, a pak zas brejle ven, prilbu dole ... Bolo to o drzku stale nasadzovat hore dole ... Riziko u operace je, ale taky je riziko ci budes zit kazdy krat, ked odchadzas trebars s domu ... V mem okoli je uz vela ludi, ktory to maju za sebou, a vsetci do jedneho su spokojny. Co sa tyka ceny, neviem o tom, ze by to stalo 30 tis KC, u nas ked si vyberala polovicka, tak to mala za 28 tis este SK, tj menej CZK, a to v tom boli zahrnute aj vsetky pooperacne kontroli bez cakania v cakarni, a aj pripadne dolaserovanie oka keby sa to nahodou neustalilo na 0 ke .... Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 u nas 28 tis plus 1500 vysetreni... hlavne ze na fetacky srace penize mame..... Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 mam kamaráda, co je už 7 let po operaci (dělali mu to někde v Holešovičkách, ten barák je vidět z tý hlavní silnice myslím kousek pod Heidrichyádou). Měl 7,5 a 5 dioptrie, dnes je normálně bez brýlí a vidí normálně, žádné zhoršení nepozoruje, po operaci byl vždy týden na tramalu, dělali mu nejdřív jedno oko, pak asi měsíc pauza a druhé, tenkrát cena něco přes 30 tisíc Kč jinak to s těma smažkama, taky je nemusím a \"laicky\" se mi nelíbí, proč je mám podporovat svejma daněma, když oni nic společnosti nepřináší, ale je pro společnost (těch co platí daně a živí i jiný pobudy) levnější smažky podpořit metadonem nebo jinejma odvykacíma programama, než se na ně vykašlat a řešit následné problémy, závislost je taky nemoc, nevím jestli psychycká nebo fyzická. Může se to stát každému z nás, nikdo nikdy neví, do jaké situace (problému) se dostane a jak ho vyřeší Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 hledat reseni problemu v drogach... k tomu nevim co bych napsal nejlevnejsi je jim nic neprodat a distribuci a vyrobu tvrde trestat jako v cine nebo thajsku, jinak je to o nicem... s ocni vadou jsem se narodil, ale fetakem, kurakem, alkoholikem, smazkou se clovek v 99,9% stane pak je tak vypatlanej, ze tu pomoc nijak neoceni, krade, vrazdi, fsechno kvuli prachum na fet.... kolik takovych babicek a dedecku mohlo zit :-( Ne, s temi lidmi nemam slitovani, vzdy si muzes vybrat co si das. Mam zkusenosti zaplat panbuh jenom s travou (mimochodem príííma) ale proc to hulit furt? Kamarad huli asi 8 let a ma mozek jako houbu....., ale to jsme nekde jinde... Citovat
pagot Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 vidim hure na prave oko asi tak 3-4 dioptrie , na leve vidim perfektne nenamerena strata , po novem roce se jdu zeptat jestli mam operovatelnou vadu -pokud to pujde operaci zlepsit bez vahani bych dal i 100tis a jeste doktorce pusu:D Citovat
Durko Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 a to potom videu si to mam dat robiť Citovat
TomThom Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Teď v listopadu to bylo 10 let, co jsem byl na operaci krátkozrakosti (-1,5 D obě oči) a jsem spokojený. Zpočátku jsem měl problémy s pocitem suchých očí, což už naštěstí zmizelo - musel jsem kapat umělé slzy. Vidím dobře, ale trochu mi vadí šero v podvečer, kdy klesá ostrost vidění, ale ve tmě je to pak zase OK. Operován jsem byl na klinice LEXUM. Jinak ten pocit vidět z moře na břeh ostře a nebo jet na lyžích bez zamlžených brýlí je k nezaplacení... Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 no a o to mi jde, kdyz jsem v mori, a je proud, tak uz se mi dvakrat stalo, ze me to nekam zaneslo a ja byl bez bryli a totalne v pr.... lidi mi museli pomoci, protoze ja nebyl schopny najit sve pribuzne, kteri mimochodem mezitim odesli do vody a ja poznaval ¨veci podle barvy rucniku.... Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Scratchi - jaký je problém plavat normálně v brýlích? Myslím si, že mám mnohem silnější skla než Ty a jezdil jsem v nich i divokou vodu (to jsem si mezi nožičkama za hlavou natáhl provázek), plaval jsem v nich velice často (i v moři) a nikdy žádný problém. Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 no plavat jde v pohode, ale ja se spis potapim :-) ted teda uz jezdime tam kde nikdo na plazich neni, ale driv to byl problem. I ted je to trosku problem, protoze more je slane a uz se mi nekolikrat stalo, ze mi pri vyplachovani potapecskych bryli vzala vlna cocku Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Když často plaveš, nejsou od věci dioptrické plavecké brýle. Citovat
Pinďa Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Manželka byla na této operaci očí asi před 7 roky. Měla 6,5 a 7,5 dioprie do dálky. Jeden den dělali jedno oko a druhý den druhé oko. Cca dva dny viděla rozmazaně, po tom začala vidět dobře na dálku a cca po měsíci i na blízku (na blízku zezačátku viděla jemně rozmazaně, ale pak se to zlepšovalo). Nyní po 7 letech (zatím bez brýlí) bude muset na kontrolu, začíná hůře vidět (asi si bude muset pro brýle) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Původně zaslal: Pinďa Manželka byla na této operaci očí asi před 7 roky. Měla 6,5 a 7,5 dioprie do dálky. Jeden den dělali jedno oko a druhý den druhé oko. Cca dva dny viděla rozmazaně, po tom začala vidět dobře na dálku a cca po měsíci i na blízku (na blízku zezačátku viděla jemně rozmazaně, ale pak se to zlepšovalo). Nyní po 7 letech (zatím bez brýlí) bude muset na kontrolu, začíná hůře vidět (asi si bude muset pro brýle) Tak moze sa stat Ale tak urco nedostane 6,5 a 7,5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.