Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Laserova operace oci - vase zkusenosti?

Recommended Posts

Odesláno

ja bych rad kliniku kde by me sundali to co mi behem tri mesicu nabylo , zadnej z doktoru nevi co stim , proste se mi zcvoknul metabolismus a nabral jsem 55kilo a nejdou dolu, bohuzel me to zneprijemnuje zivot jak zdravi tak v soukromi a kdyz bych chtel pomoc na stole tak kazdej ze at radeji zacnu sportovat, idioti , cekam kdy me odejdou kolena ,zada a buhvi co .nejhorsi je ze to je masova hmota a ne tuk , teda z vetsi casti .

kurva to sem se zas nasral

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

Tuším, že Jirkap má po nedávné operaci očí( asi rok??), tak určitě podá podrobné info ;).

Taky bych ráda tento zákrok podstoupila, ale bojím se těch rizik....:nevim .

[upravil dne 26/12/09 Aluška]

Pár měsíců, rok ani čtyři roky není období, které je pro mé rozhodování zda operace :super nebo :blicismajlik rozhodující. Až budou operovaní mít za sebou třeba 10 a více let života, pak se ukáže - jestli se jim zrak zhoršil ještě za úroveň původní vady nebo zda jejich oči budou i nadále v pohodě. To už ale já budu ve věku, kdy se mi taková operace určitě nebude rentovat - proto je můj vztah k operaci očí tak konzistentní.

To Harley - pokud se nepovede ortopedická operace, dá se většinou reoperovat (nic příjemného, ale ta možnost tu je). Když mi někdo zmrví oko, tak je téměř 100% jistota, že na něj vidět nebudu - a já se na svět (byť přes brýle) dívám rád.

Odesláno

No jenže i při ortopedické operaci je risk v podobě horší než nepovedeno,ale je to samozřejmě extrém ale bohužel je jako při každém zákroku.Myslím že operace očí už se vážně dělaj dost dlouho aby se bylo čeho bát v takové míře,nicméně je to samozřejmě tvé přesvědčení a nikdo ti ho brát nebude.;)

Odesláno

Jsem po operaci (v dubnu 2010 to budou dva roky) na klinice v HP.

Žádný problém nemám, ale můžeme dát osobně řeč. Operace nelituji a jsem maximálně spokojen a hlavně technologie jde pořád stále dopředu.

Odesláno

tak co se tyka operaci a optiky - bryle mi na baseballe zachranily zivot, dostal jsem mickem primo do oblceje a lekari rikali, ze bryle stlumily část nárazu, nedivím se, byly na kaši, naštěstí plast. Každopádně i tak byly následky dost děsivé - rozdrcená očnice (kost pod okem), rozdrcená lícní kost, naprasklá spánková kost a zlomená horní čelist = 2 operacem, při první vkládání titanu a slepování kostí a mimochodem vyndání oka :D, takže si myslím, že když nemám poškozené oko z tohoto, tak snad laser nic nepokazí :-)

kazdopadne diky za rady a nazory, rizik jsem si vedom, spise mi slo o prubeh pooperacnich nasledku, jake jsou, jestli jsou v prumeru takove, jak se pise na strankach klinik.

Mám 4,5 do dálky, jen me porad stve, ze musim porad cistit bryle a kazdy rok kupovat nova skla, protoze je mam od sportu a pohybu dost poskrabany (tim myslim, ze to obcas pri sportu spadne, nebo je musim odlozit apod....)

Odesláno

Medved nase podnajomnice mala 13 a 11 dioptrie, po operaci ma na jednom oku 0,75 a na dalsim 1,25 ...

Okuliare este sem tam nosi, v kazdom pripade uz nie take obrovske, a moze kludne fungovat aj bez nich ...

Riziko u oci samozrejme je, ale v dnesnich pristrojich uz ani ne ...

Kazdy ma na operaci jine duvody, treba napriklad kamarad byl kvuli tomu, ze je vasnivy motorkar, a to vis, nasadit helmu, otvorit sklo, nasadit brejle a i to velmi natesno, a pak zas brejle ven, prilbu dole ... Bolo to o drzku stale nasadzovat hore dole ...

Riziko u operace je, ale taky je riziko ci budes zit kazdy krat, ked odchadzas trebars s domu ...

V mem okoli je uz vela ludi, ktory to maju za sebou, a vsetci do jedneho su spokojny.

Co sa tyka ceny, neviem o tom, ze by to stalo 30 tis KC, u nas ked si vyberala polovicka, tak to mala za 28 tis este SK, tj menej CZK, a to v tom boli zahrnute aj vsetky pooperacne kontroli bez cakania v cakarni, a aj pripadne dolaserovanie oka keby sa to nahodou neustalilo na 0 ke ....

Odesláno

u nas 28 tis plus 1500 vysetreni... :(

hlavne ze na fetacky srace penize mame.....

Odesláno

mam kamaráda, co je už 7 let po operaci (dělali mu to někde v Holešovičkách, ten barák je vidět z tý hlavní silnice myslím kousek pod Heidrichyádou). Měl 7,5 a 5 dioptrie, dnes je normálně bez brýlí a vidí normálně, žádné zhoršení nepozoruje, po operaci

byl vždy týden na tramalu, dělali mu nejdřív jedno oko, pak asi měsíc pauza a druhé, tenkrát cena něco přes 30 tisíc Kč

jinak to s těma smažkama, taky je nemusím a \"laicky\" se mi nelíbí, proč je mám podporovat svejma daněma, když oni nic společnosti nepřináší, ale je pro společnost (těch co platí daně a živí i jiný pobudy) levnější smažky podpořit metadonem nebo jinejma odvykacíma programama, než se na ně vykašlat a řešit následné problémy, závislost je taky nemoc, nevím jestli psychycká nebo fyzická. Může se to stát každému z nás, nikdo nikdy neví, do jaké situace (problému) se dostane a jak ho vyřeší :super

Odesláno

hledat reseni problemu v drogach... k tomu nevim co bych napsal

nejlevnejsi je jim nic neprodat a distribuci a vyrobu tvrde trestat jako v cine nebo thajsku, jinak je to o nicem...

s ocni vadou jsem se narodil, ale fetakem, kurakem, alkoholikem, smazkou se clovek v 99,9% stane

pak je tak vypatlanej, ze tu pomoc nijak neoceni, krade, vrazdi, fsechno kvuli prachum na fet.... kolik takovych babicek a dedecku mohlo zit :-(

Ne, s temi lidmi nemam slitovani, vzdy si muzes vybrat co si das. Mam zkusenosti zaplat panbuh jenom s travou (mimochodem príííma) ale proc to hulit furt? Kamarad huli asi 8 let a ma mozek jako houbu....., ale to jsme nekde jinde...

Odesláno

vidim hure na prave oko asi tak 3-4 dioptrie , na leve vidim perfektne nenamerena strata , po novem roce se jdu zeptat jestli mam operovatelnou vadu -pokud to pujde operaci zlepsit bez vahani bych dal i 100tis a jeste doktorce pusu:D

Odesláno

Teď v listopadu to bylo 10 let, co jsem byl na operaci krátkozrakosti (-1,5 D obě oči) a jsem spokojený. Zpočátku jsem měl problémy s pocitem suchých očí, což už naštěstí zmizelo - musel jsem kapat umělé slzy. Vidím dobře, ale trochu mi vadí šero v podvečer, kdy klesá ostrost vidění, ale ve tmě je to pak zase OK. Operován jsem byl na klinice LEXUM. Jinak ten pocit vidět z moře na břeh ostře a nebo jet na lyžích bez zamlžených brýlí je k nezaplacení...:super

Odesláno

no a o to mi jde, kdyz jsem v mori, a je proud, tak uz se mi dvakrat stalo, ze me to nekam zaneslo a ja byl bez bryli a totalne v pr....

lidi mi museli pomoci, protoze ja nebyl schopny najit sve pribuzne, kteri mimochodem mezitim odesli do vody a ja poznaval ¨veci podle barvy rucniku....

Odesláno

Scratchi - jaký je problém plavat normálně v brýlích?

Myslím si, že mám mnohem silnější skla než Ty a jezdil jsem v nich i divokou vodu (to jsem si mezi nožičkama za hlavou natáhl provázek), plaval jsem v nich velice často (i v moři) a nikdy žádný problém.

Odesláno

no plavat jde v pohode, ale ja se spis potapim :-)

ted teda uz jezdime tam kde nikdo na plazich neni, ale driv to byl problem. I ted je to trosku problem, protoze more je slane a uz se mi nekolikrat stalo, ze mi pri vyplachovani potapecskych bryli vzala vlna cocku :(

Odesláno

Manželka byla na této operaci očí asi před 7 roky. :myslim Měla 6,5 a 7,5 dioprie do dálky. :(

Jeden den dělali jedno oko a druhý den druhé oko.

Cca dva dny viděla rozmazaně, po tom začala vidět dobře na dálku a cca po měsíci i na blízku (na blízku zezačátku viděla jemně rozmazaně, ale pak se to zlepšovalo). :super

Nyní po 7 letech (zatím bez brýlí) bude muset na kontrolu, začíná hůře vidět (asi si bude muset pro brýle) :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Pinďa

Manželka byla na této operaci očí asi před 7 roky. :myslim Měla 6,5 a 7,5 dioprie do dálky. :(

Jeden den dělali jedno oko a druhý den druhé oko.

Cca dva dny viděla rozmazaně, po tom začala vidět dobře na dálku a cca po měsíci i na blízku (na blízku zezačátku viděla jemně rozmazaně, ale pak se to zlepšovalo). :super

Nyní po 7 letech (zatím bez brýlí) bude muset na kontrolu, začíná hůře vidět (asi si bude muset pro brýle) :myslim

Tak moze sa stat :) Ale tak urco nedostane 6,5 a 7,5

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...