martis Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 ahojte rozmyslam ze kupim 406 diesel,new model,bud 2.0hdi-66kw,2.0hdi 80kw,2,2hdi 98kw..najreasej by som tu 2,2hdi.ale uvidime.moja otazka naco dat pozor pri kupe tychto aut??nejake caste zavady? a hlavna otazka po kolkych km sa vam zohreje auto na prevazdkovu teplotu v lete alebo v zime.bude to moj asi prvy diezlak,cize neviem naco dat pozor.diki za pripomienky Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 doporučím zlatou střední cestu-80 kw-ideální ze všech hledisek (výkon,spotřeba,náročnost servisu,cena ND,nejrozšířenější motor v 406ce-diesel) při minus 3 potřebuje cca 10 km na 80 stupňů--odhad,ale přesný Citovat
martis Odesláno 24. prosinec 2009 Autor Odesláno 24. prosinec 2009 rozmyslam nad tou 80kw,alebo 98kw,radsej by som 98kw ma dobre parametre,tcivy moment aj vykon,spotreba nevadi aj tak menej bude zrat ako 2,0 16v po 10km na 80* to parada,benzinak sa mi zohrieva cca 5 az 8km ci pohoda.mozno bude nakoniec 80kw,uvidime.je v tom aute velmi citit ze je to diesel? ked ide na volnobeh je citit ze skace cely motor? mame doma e46 320d a je tam trosku citi ze je diesel,len neviem ako u peugeota a nemam ani u koho vyskusat Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 je známo,že pežot HDi diesely mají klidný chod,nedá se srovnat s koncernem VW (čímž nechci jejich produkci hanit!!),zátah mají slušný a spotřeba při rozumné jízdě do 6 litrů,když ji budeš honit s plynem na podlaze,tak 8 litrů,ale je třeba si uvědomit,že to není závoďák--zase tě pohodlně a měkce odveze kamkoliv--sám musíš vědět,co chceš auto si vyzkoušej v autobazaru třeba--nemusíš hned koupit!!--ale je zbytečné psát,vlastní zážitek je něco jiného... Citovat
Chepp Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 taky muzu doporucit 80kw... mne 66 prijde malo.. a 98.... mno do toho bych hmozna sel.. ale ne... 80kw a spokojenost... neni to 3l V6.. ale taky zadna brzda... umi svistek pekne kdyz tomu slapnes... jak jiz psal ozzy56 predemnou... nekde si do toho sedni a vyzkousej... je to povozenicko... ja jezdin cely rok po meste a spotreba 7-8l je primo krasna... na to ze to aj celkem honim... cas je drahej. tak at dobre poridis... Mno je to diesel... ja sem teda na motoru snad vymenil uz vsechno a krom spojky neslisim nic... kdyz sedim v aute abych slisel motor [samoze zahraty] tak musim vypnout radio a stlumit fukar vzduchu... a potom slisim spoku a az potom motor... [ma klepajici spojka taky brzo pujde ven] ja si mysli ze treba oproti srovnani s ochcavkou 1.9TDi 66kw nebo kolik to melo... tak je to fakt uplne neco jineho.. motor je tizsi kultivovanejsi... a takovy pohodlnejsi klidnejsi... jeste sem teda jel v vw sharan 1.9TDi taky tusim ze okol o tech 66kw... a i kamos co ma toho sharana rikal ze je to mnohem tizsi.... i za studena... a to jeste srovnani s reanult scenic... to je teda traktor oproti 80kw... byl to motor 1.9 TDCi nebo tak neco... a to je teda ramus.... Mno musi mrict ze jsou to takovy tichoslapci a pritom kdyz je potreba jedou. Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 mám 66kw a naprostá spokojenost, nesnáším ty keci okolo toho že 66kw je málo, ono to do 100km/h jede úplně v pohodě, je ale fakt že na dálnici zrychlení ze 130 na 160 už není tak živý, ale jinak super:papa Citovat
peugeot09 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Stejnej motor má i Citroen Berlingo. Když se u něj šlápne na plyn tak letí, ten točivej moment je tam hodně znát. S ohledem na váhu auta myslím, že výkon motoru je dostatečný. Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Já jsem s tím svým.. až na malý obtíže velmi spokojený... Nějaká ta závada tam prostě je.. Ale kde by se něco nenašlo, že... Hlavně, že to jede, když chci. Kultivovanost chodu velmi pěkně přispívá k pohodlí. Celé to auto dělá na všechny dojem velkého pohodlného, přitom svižného vozu. V práci jezdím s meganem 1,9dci a můžu směle říct, že právě to pohodlí se nedá srovnat... A to mám s tím megošem najeto přes 200 tis, s pažoutem asitak 35 tis. Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Rozhodně je svižnější než 1,8 16v co sem měl, takže tyhle keci mě fakt unavují To stejný můžou psát o jiných autech a motorech, a přesto se prodávají. Vidím zase výhodu ve výměně spojky, levnější setrvák a hlavně 66kw nemá fap, další ušetřený peníze za servis;) A teď mě ukamenujte, je mě to jedno, jsem s 66kw spokojenej:papa Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 No.. ukamenujeme... Já FAP teda fak nemám... Zaplať bůh... :-) Citovat
peugeot09 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 To je docela zvláštní. Měl jsem možnost přímého porovnání mazla vůči Berlingu...mazel dosáhne stejné rychlosti o něco dříve. Při vyšších rychlostech už je ten rozdíl dost velký. Když jsi jel přede mnou po dálnici, tak jsem Ti taky v pohodě stačil... :papa Na druhou stranu je ten HDIčkovej dvoulitr krásně tichej, žádné chrochtání jako u Oktávek. [upravil dne 24/12/09 peugeot09] Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 však sem taky jel jak posranej:D nechtěl sem abys kvůli mě zavařil motor:D ale spíš to bude tím že jezdím poklidným tempem, maximálka byla myslím 130 takže to by bylo abys mě nestačil:D jenže já v tu chvíli sem jel za 5 litrů na sto:D Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 jj, zvuk Hdi je úplně super, kamoš co má oktávku tak vždycky v práci stojíme vedle sebe, a je hodně poznat rozdíl když nastartuje on a potom já Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Původně zaslal: Šalda Rozhodně je svižnější než 1,8 16v co sem měl, takže tyhle keci mě fakt unavují To stejný můžou psát o jiných autech a motorech, a přesto se prodávají. Vidím zase výhodu ve výměně spojky, levnější setrvák a hlavně 66kw nemá fap, další ušetřený peníze za servis;) A teď mě ukamenujte, je mě to jedno, jsem s 66kw spokojenej:papa co se čertíš??, Chepp napsal jen svůj názor:myslim--aby si vybral každý,tak jsou ty motory o třech výkonech...,jinak RHZ taky nemá FAP Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 ozzy56 : nečertím se, jen při prohlížení témat sem už narazil xkrát na větu : 66kw je pro tohle auto málo, proto píšu že mě ty keci už unavují, každej by si měl při koupi auta auto projet a sám se pak může rozhodnout jestli mu výkon stačí a nebo ne, ale říkat kvůli tomu že má 80kw že 66kw je na ho.no je podle mě nesmysl, každýmu vyhovuje něco jinýho A nebyla to reakce přímo na Cheepa, myslel sem to všeobecně [upravil dne 24/12/09 Šalda] Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Původně zaslal: Šalda ozzy56 : nečertím se, jen při prohlížení témat sem už narazil xkrát na větu : 66kw je pro tohle auto málo, proto píšu že mě ty keci už unavují, každej by si měl při koupi auta auto projet a sám se pak může rozhodnout jestli mu výkon stačí a nebo ne, ale říkat kvůli tomu že má 80kw že 66kw je na ho.no je podle mě nesmysl, každýmu vyhovuje něco jinýho no myslím,že je to logické--osobně by mi taky stačilo 66 kw,protože se jen přesouvám:),ale nedivím se mladším,kteří si zvykli na 80 (98) kw že do slabšího by nešli--možná bys mluvil to samé,mít ty silnější motory... Citovat
dobrmik Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 já za sebe mužu říct jestli budeš mít v nabidce 2,2hdi v slušném stavu tak jí ber....ten výkon se nestratí a na předjíždění atd k nezaplacení...ale každému vyhovuje neco jiného.....taky bych bral 2,2 jenže do sedanu se dávali strašně málo...takže 2,0+chip ale nejni to ono jako 2,2..... Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Pak je ještě otázka, o kolik vychází 66kW laciněji. Jestli je ta úspora adekvátní. Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Určitě pokud bych si zvykl na silnější tak bych už do slabšího nešel, to je logický, ale uživatel martis pravděpodobně zkušenosti nemá ani s jedním výše uvedeným obsahem, proto by si měl nějaký auto zkusit projet a uvidí Citovat
Šalda Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 myslím že úspora nebude znát, taky proto že záleží na jaký auto kápne, jestli na poruchový a nebo bude mít štěstí a bude jezdit v pohodě třeba jako já Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.