Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

3O6 HDI přestala jet ... HELP, HELP, HELP

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím kolegové, po delší odmlce opět problémek. Před nedávnem (2 měsíce) jsem čistil DRV ventyl. Potom vše vpoho. Nedávno přítelkyně natankovala někde jinde než většinou tankuju a ejhle. 400km a kontrolka autodiagnistiky, dlouhé chcípání a nouzový režim. Včera jsem to vyčistil a vše zase OK.

Ujeto cca 20km a dneska jsem ujel asi 3km, jedu do kopce, trochu víc šlápnu na plyn, auto zabralo a najednou konec. Prostě to najednou chcíplo a už jsem to nenastartoval. Točí ale nechytne. Po prudkým přidání konec - fatal error.:( Nevíte někdo co se stalo? Může to být opět DRV ventyl?

Díky za vše.

Odesláno

Startovalo to vpohodě. Těsně před tím než jsem čistil ten ventyl, tak mi to nechtělo chytnout, ale přikládal jsem to baterce (už byla stará) po výměně baterie chytlo vpoho.

Po vyčištění ventylu to taky startovalo vpoho.

Odesláno

Taky mám Bosch. Mám možnost vyzkoušet DRV ventil z jetýho auta a zadarmo, tak to prubnu a uvidím. Musí mi ho nejdřív kámoš dovézt, takže to zkusím opět vyčistit a pro jistotu vyčistit (vypustit) i nádrž. Je nějakej výpustnej šroub u nádrže?

Odesláno

taky sem čistil drv ventil, ale to je jen dočasné řešení a pak to začalo zase blbnout tak sem se naštval a koupil nový a je klid:roker mám bosh čerpadlo a na 406 2,2 hdi mě vyšel 4800,- je to náhrada protože origo stojí kolem 120000 a to je pěkná pálka

Odesláno

Je jasný, že myslel 12.000,-, ale i tak je to raketa. A za těch 3.500,- to origo určitě nebylo. Na netu jsem to taky našel za 3.500. Těžko říct jakej je rozdíl mezi origo a tímhle.

Odesláno

Tak je vymalováno, jak mi přestalo jet a musel jsem to odtáhnout, tak jsem to dneska rozebral a je jasno. DRV ventil kaput, asi jsem špatně dotáhl jeden šroubek, povolil se a následky vidíte sami.

Tímto sháním jiný DRV ventil.

post-0-14109611780687_thumb.jpg

Odesláno

já kupoval v kelly za 3.800 (-20%) takže 4.800,- a je to normálka Bosch, neni na tom nic druhovýroba..je jasné, že v peugeotu musí mít svojí přírážku, protože jsou \"nejznačkovější\"..ale rozdíl mezi kouskem Bosch koupeným v peugeotu a tím v kelly nemůže být

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...