Přejít na obsah

v.panenka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    84
  • Registrace

Vše od uživatele v.panenka

  1. rovnaná nebyla, zkusím ty svíčky a uvidím, ale obávám se nejhoršího
  2. Zdravím, mám problém s mojí 1,6 65kw. Po výměně těsnění pod hlavou (tekl olej) mi auto nechtělo nastartovat. Tak jsem ho dal do servisu, kde to opravili s tím, že byly špatně nastavené ventily. Poté vše cca 1měsíc vpoho. Poté z motoru divný zvuk, cvakání (jako špatně seřízené ventily), nechtělo to studené startovat, pouze s plným plynem, pak se to chytlo tak na dva, tři válce. Po zahřátí cca 1min. vše vpoho a už to chytlo normálně. Odvoz opět do servisu - opětovné seřízení ventilů. Říkali, že se můžou vytloukat ventily. Nevím. Pak auto fungovalo 3 měsíce bez problémů a teď opět špatné starty - musím startovat tak 10 vteřin s plným plynem a pak se to pomalu chytne, bílej kouř z vejfuku a přijde mi, že opět teče olej kolem těsnění pod hlavou (už ale ne tolik, jako před tím). Nějaké rady, nebo je to jasně ruplé těsnění pod palicí, možná i zkroucená hlava. Díky moc
  3. Jediny co mne zachrání je asi foto, kam tu 6 sroubek zastrcit. Jinak nevim
  4. Uz mi taky doslo, ze to bude od baterky kdyz za starterem nic neni, ale stejne to nemuzu najit. Vidim zuby setrvaku skvirou kousek vpravo od lamdasondy, ale diru zadnou. Je to nekde kolem tahla spojky? Uz do toho cumi 2 hodiny a nic.
  5. Ten setrvak se aretuje ze strany od baterky, nebo od starteru? Nemuzu nic najit
  6. Ten setrvak se aretuje ze strany od baterky, nebo od starteru? Nemuzu nic najit
  7. Takze to budu muset nejak vypatrat. Dobra... I pres to diky vsem
  8. na ten setrvák se dostanu nějak normálně, nebo musím něco ještě sundat (rozebrat). Vzduchovej filtr už je dole.
  9. Aha, to jsem přehlédl. Ale kde u starteru je neco na zaerotovani?
  10. Tady foto se sundaným kolem
  11. takž zaaretovet vrchní kolo nebyl problém, byla to ta 10 díra, ale spodní ozubené kolo na sobě žádnou aretační díru nema. Takže co teď??? Přikládám foto Dole je vidět povolený šroub spodního ozubeného kola. Po jeho vyšroubování a sejmutí, zůstane jenom osa se zubem. Žádná aretační díra... Do jaké polohy nastavit ten spodek???
  12. tak to jsou dobré zprávy. Všem děkuji za rady, zítra to zkusím a poreferuji...
  13. takže stačí tyhle dva otvory (kola) zaaretovat nasadit řemen a je to?
  14. to znamená zase shodit hlavu dolu, abych nastavil válce, jinak na ten první asi neuvidím
  15. Zdravím, viditelně mi tekl olej kolem těsnění pod hlavou. Proběhla výměna (pouze výměna těsnění) a po opětovném smontování a pokusu o nastartování motor nenaskočí. Při přidání plynu to má snahu naskočit, ale jen někdy. Je možné, že by to mohlo zapříčinit možné pootočení ozubeného kola s ventily? Hnulo se s tím max. o zub. Neoznačil jsem si postavení ozub. kola. před demontáží. Lze to nějak nastavit zpět? Má smysl zkoušet s tím pootočit o zub opačným směrem, než si myslím, že se to pohlo? Předem děkuji, nechce se mi s tím do servisu. Zátím jsem vše zvládl sám. P 306 1.6 65kw r.v. 1997
  16. Tak vyřešeno, bylo v háji relé rozehřívání zadního okna, vracelo se to přes něj na pojistku č.5 a proto to šlo stále i s tím ventilátorem.
  17. Tak jsem zkusil relé, ale tím to není. Je OK. Jinak další poznatek, bez klíčku mi jde i rozmrazování zadního okna a to by asi taky nemělo. Takže už snad jen ta spínačka, divné ale je, že radio nejde a okýnka stáhnout taky nejdou bez klíčku. Myslel jsem, že kdyby to bylo v tý spínačce seklý, tak že by šli i tyhle věci pořád. Jedině, že jsou ve spínačce na jiné poloze. jinak nevím...?
  18. tak budu muset zkusit relé, nevím sice kde je, ale asi u pojistek (v motoru nebude). Jinak tam mám klimu. Po otočení klíčku se vždycky ventilátor rozjel, ale teď i bez klíčku a to jsem to zkoušel několikrát. Když jsem nechal otočený klíček a zkoušel jsem vyndavat pojistku, tak to vždycky cvaklo někde u levího podběhu, ale přišlo mi to jako z motorového prostoru. PS: po vyndání pojistky 21 se netočí , to ale není řešení. Otáčky regulovat jdou. Jinak polohu jedna tam nemám, mám tam postupné zvyšování otáček (bez poloh).
  19. To by svítily i kontrolky (baterka) na budíkách ne?
  20. to jsme si nerozuměli, jedná se o ventilátor pod palubkou, ne u chladiče...
  21. Zdravím, mám dotázek. Zničeho nic, po příjezdu do práce, mi zůstal zapnutý ventilátor topení (chlazení) i poté co jsem vypnul klíček. Jel jen tak na minimum a samozřejmě mi vybil baterku. Po vyjmutí pojistky č. 21 se vypnul, ale tohle řešení není uplně ideální Nevíte, kde by mohla být chyba? Díky moc...
  22. Něco takovýho to bude, vyzkouším ho odpojit.
  23. Nic nic. Jedu li po rovném povrchu je to vpoho. Bouchá to na dírách když zatáčím doprava. Bouchá to od řidiče.
  24. Dolít vodu nepomáhá. Svítí to pořád a vody je dost. Rozsvítí se cca po 2km jízdy a zhasne po zahřátí motoru. Pak už to nesvítí. Čím to je?
  25. Nějak jsem neměl čásek, a teď když jsem se k tomu dostal, tak už tady nevidím ten obrázek. Jinak pro zpřesnění, jedná se o kontrolku minimální hladiny chladící kapaliny.
×
×
  • Vytvořit...