Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, prestalo mi fungovat ostrikovani skel, ted pres ty mrazy jsem tam nemel napln, predtim byla letni, dnes jsem dolil nemrznouci a nefacha to... nemohlo to nejak zamrznout? nejaky zbytek te letni kapaliny v obehu? kde je umisten motorek? da se nejak zjistit kde je problem?

diky za rady!

P.

Odesláno

motůrek je pod nádržkou na kapalinu. zkus někoho posadit do auta a ať ti krátce pustí ostřikovače - ty stojíc u motoru bys měl ten motůrek slyšet, jak čerpá - pokud nic neuslyšíš, tak je nejspíš spálenej nebo zamrzlej, ale vzhledem k tomu, že dneska už mrzne jenom malinko, tak bych to zamrznutí vyloučil

Odesláno

jasny, diky, garaz prave ze nemam...z kabiny moturek slysez neni, a nevim jestli byl slyset kdyz sel, ale pokud je pod nadrzkou, tak urcite slkyset nebyl ani predtim. uz sem koukal ze novy stoji 475kc, tak uvidim, kdyztak to hodim do servisu. diky za rady

Odesláno

Mám ten samý problém dneska jsem sedl do auta a nic čerpadlo slyšet není a měl jsem tam asi 14dní nalito plnou -35.

Na pojistku jsem se koukal tak nevím co s tím

Odesláno
Původně zaslal: ado7980

Tak neviem ako u teba ale u nas bolo rano -13 a terz je stale -8 to na odmrznutie isto nestaci...

no, u nás je -3.. jestli je u vás -8, tak to asi na rozmrznutí tý směsi stačit nebude (ale jak koukám na Unhošť, tak mi tu hlásí počítač aktuální teplotu -2 a tam bych problém neviděl)

[upravil dne 21.12.2009 urdemala]

Odesláno
Původně zaslal: petr307

jasny, diky, garaz prave ze nemam...z kabiny moturek slysez neni, a nevim jestli byl slyset kdyz sel, ale pokud je pod nadrzkou, tak urcite slkyset nebyl ani predtim. uz sem koukal ze novy stoji 475kc, tak uvidim, kdyztak to hodim do servisu. diky za rady

no jasně, že v kabině nic neuslyšíš :-)

Odesláno

Taky to mám zamrzlý. Měl jsem tam naředěný -40 stupňů Cinol. Motorek z kabiny slyšet je. Jen je třeba vypnout rádio, jak píše shark. Předpokládám, že zmrzlá není nádržka (jen tipuju, neboť je někde nad podběhem a není ji vidno), ale voda, co je v hadičkách nebo někde poblíž trysek, kde vyprchal ten alkohol nebo co je v tom za svinstvo.

Přes noc tu máme -15 a přes den kolem -10. To nerozmrzne ani náhodou.

Odesláno

ok, tak budem cekat.

v Unhosti -2 ted bude, ale ja tam mel prave nakej zbytek letni smesi jen, uz to teda nestrikalo, ale je mozny ze zustalo nekde neco a to neco zamrzlo :) tim se konejsim, jinak to vypada na vymenu motorku...

Odesláno

jsem prekvapen, ze toliko lidi ma stejny problem :) nejhorsi je, kdyz jsem dne s najel na dalnici a po par metrech mel total zadelany sklo bordelem se soli a jel krasne proti slunci, nevidel sem vubec nic! 3x sem musel zastavit a polejt okno vodou abych to mohl setrrit, jak blazen :))

Odesláno

bud rád že si měl v autě aspon tu vodu, já v tý samý situaci musel jet po dálnici dvacet km k pumpě abych si tam tu vodu koupil, a není se čemu divit že tolik lidí má stejnej problém, najednou udeří mrazy a než se vzpamatuješ tak už je to zamrzlý, na to stačí jedna noc kdy mrzne

Odesláno

Taky mi zamrzla kapalina v ostřikovačích, neuvědomil sem si, že mám letní směs a najednou přišel mráz... Nemám garáž a tak sem zajel autem do podzemní garáže v tescku. Proběhly vánoční nákupy cca 3 hodiny :D a bylo rozmraženo. Jinak je nejlepší před nalitím zimní směsi nejdřív vystříkat všechnu letní z nádržky a pak ještě nastříkat jak na čelní sklo tak na zadní zimní směs aby se naplnily taky hadičky, jinak to zamrzene zase ...

Odesláno

-3 přes noc v garáži a už to zase stříká. Dolil jsem pro jistotu litr a půl -40 Cinolu a nechal to chvíli stříkat, ať se to dostane do hadiček.

To zamrzání je IMO způsobeno ne autem, ale kvalitou směsi v ostřikovačích. Nejvíc mě rozčiluje, když si v mrazu postříkám sklo a ono mi to na něm vytvoří takovou tenoučkou vrstvu ledu, přes kterou není vidět. Začne to ostrůvkama, které se rychle zvětšují.

Jinak v nouzi používám sníh pokud je. Neškrábe, nepřimrzá, čistí.

Odesláno

Tie ostrekovače trápia aj mňa, teda poväčšine z nás :) Mne to primrzlo, nalial som tam horúcu vodu, po chvilke mi išli všetky 3 ( 2 predne 1 zadný ) Tak som vystriekal všetko čo tam bolo, až to išlo na prázdno. Dolial som nemzrnucu a začal striekať, lenže teraz mi ide len 1 predný - pravý a trošku zo zadného. A keď pustím zadný, tak mi ide aj ten predný pravý. Som tu čítal, že nejako prepolovať motorček, a to ako??? :myslim Teplota bola dnes plus 5 aj viac. Nemôže to byť niekde zanesené hadičky? Alebo že by to bolo ešte zamrznuté?

[upravil dne 23.12.2009 Killerr]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...