Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Líby

jinak to W pochopi kazdy kdo trosku do pneu dela Nokian W-je to typ zimni taky je WR a jine

Jinak taky W může být rychlostní index

Odesláno

orbin.1988 neví, tak se zeptá, To je lepší, než nevědět vůbec (viz např. politici - o věcech nevědí nic a rozhodují o miliardách).

Nejlepší by bylo dát sem fotky - označení, vzorek.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

orbin.1988 neví, tak se zeptá, To je lepší, než nevědět vůbec (viz např. politici - o věcech nevědí nic a rozhodují o miliardách).

ASpon že ty chápeš. Dneska vyfotím pneu a vzorek.

Odesláno

Na tom odkazu, co jsem dal, je napsané všechno:bacha

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Na tom odkazu, co jsem dal, je napsané všechno:bacha

ˇAno, ale od veci. Napísal si: \"Snad pozná, co tam je napsané a že to není Matador? Značení na pneumatikách je všude stejné \" Pritom hneď na tým je že má pneu Matador a značenie určite nieje všade rovnaké. Nie pre každého je \"brnkačka\" zistiť typ pneumatiky. Ako napísal P607Olda, chalan nevie tak sa pýta.

Odesláno

Tak tady to je:

165/70 R13 79T, MP 12

[upravil dne 22/12/09 orbin.1988]

Odesláno
Původně zaslal: orbin.1988

Tak tady to je:

165/70 R13 79T, MP 12

Toto trvalo a tak obrovská diskuze vlastně o ho.nu, kdyby to opsal hned a šup na internet, ví hned

Odesláno

To mi přijde, jako by co by řidič vlastně nemusel mít základní znalosti o autě. Myšleno na co jezdí, jakou má značku a aspoň základní údaje o motoru (třeba pojistka se platí podle objemu, že), tak podobně by asi měl mít pojem, na čem jezdí, ne?

A kdo neví a potřebuje fakta, je lepší hledat, než se ptát. Dotazem aji tak zjistí tak leda spousty názorů, který se můžou lišit. Pak se z toho vyklube naprosto OT diskuse, jako je tahle.

[upravil dne 22.12.2009 Edison]

Odesláno

Edisone, a kde je ta hranice, kolik toho musí řidič znát? Možná by se měl každý dotaz na tomto fóru považovat za důvod k odebrání řidičského průkazu? Kdo určí tu hranici?

Odpovědi v tomto vláknu bohužel svědčí o tom, že odpovídající se raději navážejí do tazatele, než by jasně odpověděli. Chtělo by to trochu pochopení, nadhledu a dobré vůle.

Odesláno

Nelze jasně odpovědět, pro nedostatek vstupních údajů. Je třeba je z tazatele pracně lámat... Já vím, že ta hranice je těžko nalezitelná v mnoha případech. Leč myslím, že značení pneu je prováděno tak děsně velkými písmeny na naprosto přístupné straně, že je snáze zjistitelné, než druh paliva do nádrže auta, o huštění pneu nemluvě. A taky to považuji za poměrně základní vědomosti řidiče.

Přijde mi to, jako přijít do řeznictví, chtít maso a na otázku jaký, říct já nevim. Když něco chci vědět, měl bych o tom mít aspoň rámcovou povědomost, přiměřenou k tomu, co chci.

Odesláno

Já to myslím trochu jinak. Jde o to, že někdy i jasná věc nakonec není tak jasná. Viz např. zimní gumy v 70-tých letech, které byly tvrdé, s hrubým vzorkem, nakonec se ukázalo, že je to úplně jinak.

Každý rozumíme něčemu, někdo právu, někdo zdraví. A na ostatní se zeptáme těch, co vědí. Nakonec, jde o diskusní fórum.

Jinak z toho vyplyne:

Na tomto fóru se raději neptejte, protože se může jednat o věc, kterou ostatní vědí a budou se Vám smát.

Zdravím Ferryho.

PS: mě se jeví jako triviální otázky na velikost akumulátoru, dobíjení, atd. Ale chápu, že existují lidi, kteří o tom moc nevědí, tak se zeptají.

[upravil dne 23.12.2009 P607Olda]

Odesláno

No.. jestli ono to není spíš o tom nejdřív hledat pak se ptát. Fakta raději hledám. Na nejasnosti, názory, zkušenosti se ptám. Ono všichni víme, že co se týče některých věcí probíraných tady na foru mnohdy stačí kouknout do TP, do manuálu a podobně. Proto mě iritují otázky typu \"Jaký rozměr pneu patří na moje auto\", navíc bez sebemenšího údaje o vozidle. Co se týče značení pneu je na i-netu nepřeberné množství relevantních informací a na prvním webu najdu kompletní údaje. Tady se o tom rozjede právě takováhle OT diskuse.

[upravil dne 23.12.2009 Edison]

Odesláno

Vážím si Vašeho názoru a protože věci se mají řešit konstruktivně, navrhuji založit sekci \"Laické dotazy\", kam by administrátoři přesměrovali dotazy takového typu. Odpovídali by tam pouze ti, které to neobtěžuje, mají čas a trpělivost na laické dotazy. Odborníci by tam raději ani nekoukali.;)

Odesláno

PS: odpovídat na jednoduché otazy a přitom nezesměšnit tazatele mám přímo v popisu práce, často jednám se starosty a lidmi z Polska o produkci pitné vody. I když má tazatel úplně směšný názor, nebo otázku, musím odpovědět vždy tak, abych ho před jeho podřízenými nezesměšnil a zůstal na jeho straně (i když je to občas velká diplomacie).

[upravil dne 23.12.2009 P607Olda]

Odesláno

Vážím si Vašeho názoru a protože věci se mají řešit konstruktivně, navrhuji založit sekci \"Laické dotazy\", kam by administrátoři přesměrovali dotazy takového typu. Odpovídali by tam pouze ti, které to neobtěžuje, mají čas a trpělivost na laické dotazy. Odborníci by tam raději ani nekoukali.;)

:potlesk Otazkou ostava nakolko sa clen, ktory zalozil toto vlakno poklada za laika, a ci by sa tam vobec pozrel. Myslim ze takymto vlaknam sa nikdy nevyhneme... :blablabla

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...