Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kluci myslite ze v mrazu se autobaterie drive vybije??sem tedka vic jak deset dni nepouzival auto a nemuzu nastarovat...na baterce jsem nameril 11,20 coz je malo normálně mám od 12,42 nahoru.....nebo to muze byt ze mi mrazem odesel treba jeden clanek??diky

Odesláno

No bol som dneska v servise po olej a len tak som sa spýtal či by mi v tom štartovaní nevedel pomôcť.. A povedal mi že to tipuje na teplotné čidlo ako tu už niekto vyššie spomínal. Že ECU nedostáva info o teplote motora a nedodáva pri štarte vyššiu koncentráciu benzínu, preto to skrátka nechytí. Dnes som sa ale započúval... A pri studenom motore sa štartér krúti o hoodne pomalšie ako pri teplom motore. Môže to niečo znamenať? Keď ho ráno chcem naštartovať, štartér je strašne lenivý a už podľa prvého otočenia štartéra spoznám že to proste nenakopnem.

Odesláno

studený motor v mrazu nebude mít stejné otáčky při startu jako teplý

zkus ten starter,jak píšu nahoře--jaký má odběr při startu (jen na zkušební stolici v servisu)

Odesláno

Ozaj, uvedomil som si teraz jednu vec. Vtedy keď mi nešlo naštartovať... zavolal som otcovi nech príde a vezme so sebou štartovacie káble..pripojili sme ich a naštartovalo bez problémov. Čiže môžem teoreticky čidlá a štartér a hovadinky okolo vylúčiť a upriamiť sa na tú baterku? LEbo teoreticky, tie káble len dodajú viac prúdu... Či?

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

1. Vezmi voltmetr, nastartuj, zapni světla a změř napětí na baterii. Musí být 14,4 V. Tímto začni, aby ses přesvědčil, že dobíjení je OK.

2. Pokud je dobíjení OK, pak druhý krok je zkusit jinou DOBROU baterku.

3. A pokud bude i tak zlobit, tak opravit startér.

Dodrž uvedený postup kroků hledání, ať nekupuješ něco zbytečně.

Prejdi na bod č. 2.

Odesláno

No ok, tak som sa dneska dostal, dúfam, k záverečnej fáze môjho trápenia :-). Ráno som skúsil naštartovať. Tváril sa že váha či naskočiť alebo nie ale nakoniec to vzdal. Tak som vzal otcovu baterku, prehodil som ju do svojho auta a naskočil krásne na prvýkrát. Takže som asi zahojený, bude to baterkou. Na druhej strane už tu máme kladné teploty, chcel som to vyskúšať aj pri mínusových. No čo, každopádne s mojou baterkou to nešlo, s otcovou to šlo tak var je to baterkou, čo poviete? :-)

Odesláno

mam stejny problem... jak byly te megamrazy,tak jsem nenastartoval, dal jsem baterku na nabijecku,druhej den v pohode a treti den opet nic! ted jak mrazy povolili,tak kdyz auto stoji pres noc a pak chci startovat,tak mi prijde jak kdyz startetu se nechce,ale naskoci.... kdyz zajedu nekde,kde mi zmerej kapacitu baterky zatezakem,tak tim muzu storpo rict jestli baterka ci strter,kazdopadne,kdyby starter,co pak s nim?

Odesláno

No tak tam teda mám novú baterku, v miestnom autoservise mali veľmi priaznivé ceny, tak som rovno jednu vzal a nes..al som sa s tým. Štartuje to parádne. Inač, Khoobo, s nákupom baterky som toľko otáľal, lebo sa mi akosi marilo že som v tej Tvojej knižke zazrel bloček od baterky, tak som si myslel že táto ešte nemá ani 2 roky. Ale možno sa mi to len zdalo alebo si ju potom dal do tej tvojej 406ky. No každopádne keď ty povieš že ju treba vymeniť tak to nemalo zmysel riešiť, mal si to auto dlhšie :D. Ozaj a si si istý že je tá 106ka ročník 1992? Podľa VIN čísla som sa dopracoval k roku 1991 či som to nejako blbo kukol?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...