RayBan Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 Ahoj, poslední dobou jsem měl pocit, že na třílitr auto docela málo vyhřívalo interiér - nyní když uhodily mrazy jsem si tím jistý. Včera bylo na D1 -8 až -10 stupňů, nastavím klima na 27 stupňů, přesto to posílá dovnitř jen takový lehce ohřátý vzduch. Máte s tím někdo zkušenost, kde by mohl být zakopaný pes ? Vzduchový filtr mám před týdnem měněný, pokud to s tím může souviset. RayBan Citovat
kupák Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 No, může to mít několik příčin: 1) špatný termostat, 2) nefungujou ti správně klapky vzduchu, 3) zavzdušněný chladící okruh, 4) špatné nebo zakryté čidlo teploty, 5) ucpaný radiátor topení. 1) a 3) by se projevily taky na teplotě chladící kapaliny, 5) je u tohoto auta nepravděpodobná, leda by do toho nějaký dobytek nalil nějaký zázračný utěsňovač chladícího systému nebo tak něco, Takže zbývá 3) a 4). Zkoušel si topit taky při použití vnitřní cirkulace vzduchu? Nezlepšilo se to? Co kabinový filtr? (píšeš o vzduchovém, že je měněný, ale pod tím si spíš představuju filtr sání) Citovat
RayBan Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Jasně, měnil se kabinový filtr současně s desinfekcí průduchů. Měl jsem chvíli pocit, že se to zlepšilo, ale stále je to slabota. Ukazatel teploty chladící kapaliny ukazuje pořád začátek modrého pole ( tedy jako kdyby nefungoval ), po nějaké době ukazuje, ale přijde mi, že nabíhá pomalu. RayBan Citovat
pagot Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 kdyz mas ukazetel tepl ,chl kapl v modrem mohlo te napadnout ze motor neni ohraty tedy nema ti co ohrat interier takze si vymen termostat ,predtim jeste muzes vyzkouset po studenem startu jak se ti to ohrejva , nebo to radsi dej do servisu [upravil dne 20.12.09 pagot] Citovat
jofo Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 Na 607 ma co ohriat. Je tam taky vymenikovy system na vyfukovych zvodoch plus 4 ks zhaviacich sviecok co zhavia do vody a tym sa ohrieva voda do kurenia. Netrap sa moc mne sa tiez zda ze malo kuri. Na 605 ked som dal teplotu HI tak sa nedalo vydrzat. tu dam na maximum a nic moc. Akurat ked vetraky dam na tristvrte tak potom uz hicuje, ale to zas je dost cut vzduch ako prudi. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 zkus vzít stopařku--teplota interiéru se zvedne... Citovat
RayBan Odesláno 21. prosinec 2009 Autor Odesláno 21. prosinec 2009 Původně zaslal: ozzy56 zkus vzít stopařku--teplota interiéru se zvedne... Ty já beru, ale poslední se tím mrazem málem zlomila vejpůl ... RayBan Citovat
Ajdamek Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Původně zaslal: RayBan Jasně, měnil se kabinový filtr současně s desinfekcí průduchů. Měl jsem chvíli pocit, že se to zlepšilo, ale stále je to slabota. Ukazatel teploty chladící kapaliny ukazuje pořád začátek modrého pole ( tedy jako kdyby nefungoval ), po nějaké době ukazuje, ale přijde mi, že nabíhá pomalu. RayBan Tohle mi dělala 407ma minulej rok a byl to vadnej termostat. Ohřála se jen v kolonách, při normální jízdě teplota na 70c, ještě se to projevovalo, že po ránu za jízdy vylítla teplota do červenýho pole a hlásilo to přehřátí motoru. Novej termostat i s prací na dvojku [upravil dne 21/12/09 Ajdamek] Citovat
pagot Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Původně zaslal: jofo Na 607 ma co ohriat. Je tam taky vymenikovy system na vyfukovych zvodoch plus 4 ks zhaviacich sviecok co zhavia do vody a tym sa ohrieva voda do kurenia. Netrap sa moc mne sa tiez zda ze malo kuri. Na 605 ked som dal teplotu HI tak sa nedalo vydrzat. tu dam na maximum a nic moc. Akurat ked vetraky dam na tristvrte tak potom uz hicuje, ale to zas je dost cut vzduch ako prudi. pokud motor nebude v provozni teplote ,nebo alespon v nejakej prijatelnej za modrym polem na budiku ,interier nikdy nevyhrejes a kdyz takhodne blbe termostat jsme uz na 3.0menili ,protoze se me nelibilo ze se motor hral pouze na 75c -necjhodil uz asi jak mel ,ale furt to bylo jine kafe nez popisuje ray-ban 607ma jak 2.2hdi tak 3.0i V6 topi perfektne a komfortne daleko komfortneji nez zvlada horsi stav cest ,takze bych se tim trapil a nejprve bych se postaral o to aby se motor po ujeti tech 3-10km urcite dostal podle teplomeru za modre pole ,to je zaklad Citovat
jofo Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 No mne to hreje tak maximalne do 3 minut. Je zvlastne ze teplota oleja je po nejakych par km tak na 60 a voda este stale dole. Myslel som ze by mali ist rovnako nie? Citovat
kupák Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Tyhle dvě teploty stejně nepůjdou. Právě naopak by dříve měla být teplá voda, pak teprve olej. Jestli to máš opačně, opravdu vyměň termostat a budeš mít pokoj. Citovat
shwaara Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Kupák má pravdu, vodu mám teplou během chvilky, olej tak 10km trvá (ale dokud se neohřeje mimo modré, tak netočím nad cca 2800 ot., takže to trvá trochu dýl) Citovat
kupák Odesláno 22. prosinec 2009 Odesláno 22. prosinec 2009 Původně zaslal: shwaara (ale dokud se neohřeje mimo modré, tak netočím nad cca 2800 ot., takže to trvá trochu dýl) Přešně tak. Takhle by se mělo zacházet s autem... [upravil dne 22/12/09 kupák] Citovat
jofo Odesláno 22. prosinec 2009 Odesláno 22. prosinec 2009 Ja ho tiez nevytacam ked je studeny. Automat si radi sam nastastie okolo 2500 uz preradi. Citovat
RayBan Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 Původně zaslal: Ajdamek Tohle mi dělala 407ma minulej rok a byl to vadnej termostat. Ohřála se jen v kolonách, při normální jízdě teplota na 70c, ještě se to projevovalo, že po ránu za jízdy vylítla teplota do červenýho pole a hlásilo to přehřátí motoru. Novej termostat i s prací na dvojku [upravil dne 21/12/09 Ajdamek] Tenhle popis závady sedí úplně přesně, nechám vyměnit termostat, díky. RayBan Citovat
RayBan Odesláno 6. únor 2010 Autor Odesláno 6. únor 2010 Opraveno - 4.2.2010 Peugeot Jonal Hodonín, vyřešil to: - nový termostat za 820 Kč - těsnění 260 Kč - nová chladící kapalina 200 Kč - a samozřejmě 2 hodiny práce 1.010 Kč Auto zase hřeje o 106 ... RayBan Citovat
shwaara Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 To jsou krásný ceny... Ani diag nepotřebovali? Citovat
RayBan Odesláno 6. únor 2010 Autor Odesláno 6. únor 2010 Myslím, že původně účtovali 0,5 hod diagnostiky, ale odečetli mi ji, protože jsem z předchozí opravy měl menší reklamaci ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.