Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?  

1. 1. Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Pěkně se ta debata tady rozjela:D

Hodně lidma zatracované Barumky používám 6 let zimní i letní a naprosto spokojen, pochopitelně vždy stejný vzorek na všech kolech, jak na zimních tak i na letních.

Praktika sem moc nepochopil tak se k tomu nebudu vyjadřovat:)

Jo vidis, ja sem taky pouzival 4 roky letne na zadku, a kvalitne zimny na predku, a taky sem byl spokojenej :)

je to nazor presne takovej, jako tvuj :)

Odesláno

Musím se podívat co to na tom Partneru je, myslím že Barum.

To auto nejde bez ručky na uježděným sněhu utrhnout a výkon je tak malej, že se s tím snad nemůže člověk vybourat. Ale nikdy neříkej nikdy že.

Tydle auta, 306, 206 apod. jsou na sněhu tak dobře čitelný, řízení se dá v prokluzu krásně ovládat, brzda citlivá. Stačí si na parkoviště dát bednu a naučit se těsně před ni uhýbat. Zarbrzdit, povolit, rychle točit a ovládat lehce plynem. Toto se mě jednou vyplatilo v 605 kdy auto předemnou nedalo blinkr, já se lekl a hňápl na brzdu a bylo mě jasný, že nedobrdím, tak okamžitě do protisměrnu a vyladit směr jízdy. Hlavně nezmatkovat.

Odesláno

Fusion: Souhlasil bych s Tebou, kdyby nebyl každej povrch se sněhem jinej. Když pod ním bude namrznuto, ba až ledík, tak to bude něco jiného než na prašanu:nevim. Ale letos je dobrý, když je tady -15, že to nemrzne:)

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Život je věc pomíjivá. Po tom, co jsem za svůj mladý život už x krát čelil smrti si z ní vůbec nic nedělám. :)

Kdykoliv Tě může cokoliv zabít. Z nebe na Tebe spadne meteorit, letadlo...exploduje hvězda, objeví se černá díra...na přechodu Tě srazí kamion, ožralej strejda, nebo třeba jen nešťastně spadneš na čumák ze skály... :aut

Dúfam že ľudí s takýmto názorom stretnem na ceste čo najmenej

Odesláno

Mna este napadlo, ze nekdo tu psal o tom, ze keby bola ta SKODOVKA s 100 percentnom stave, a to Volvo XC90 uplne vylagrovane tak by snad radeji sedel ve skodovke :D

Ja len hovorim, ze keby to volvo bolo uplne na mindar prd vylagrovane, tak by som urcite radsej sedel pri havarii v nom, nez v tej skodovke :) Vylagrovane moze byt, ale co sa tyka konstrukcie, ta sa pri naraze sprava rovnako ...

Ja bych tuhle temu uzavrel, kazdy muze mit na vec jako bezpecnost jiny pohlad, ne kazdy si muze dovolit to co iny, kazdy jezdi ze svim autem jinak a jinak se vyhyba rizikam ...

Pre kazdeho mozna nejde zvolit ten onen spravnej vzorec ...

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Nápodobně. Sundej růžové brýle a podívej se kolem sebe. ;)

nemám ružove okuliare a viem čo sa deje okolo ale preto nebudem mat taký názor ako ty.počkaj až raz niekomu niečo nechtiac spôsobíš a tebe sa nič nestane je neskoro plakat že si sadnes na pár rokov do chládku.

s takými názormi ako máš si daj studenu sprchu na hlavu

Odesláno

pochybuju že to pochopil někdo jinej kromě tebe, ale myslim tim že šalda tím chtěl říct že komentovat ještě něco v tomto tématu, když už se peugeot 09 dozvěděl vše co potřebuje, je zbytečná amortizace klávesnice

Odesláno

Tak, Kleberky dneska dorazily. Ihned jsem všem přeměřil vzorek-u dvou (HP) 7,3mm, u trojkových Krisalpů jsem naměřil 7,2mm. Takže perfektní. :super

Přezutí jsem nechal na firmě a když už jsem tam byl, tak jsem je ty kola i nechal nasadit. Práce precizní, rychlá a za pár korun. :potlesk

První dojmy jsou naprosto parádní. Nevím čím to je, ale oproti letním, litým třináctipalcům se motor mnohem snáze vytáčí. Auto drží v zatáčkách i na rovince absolutně perfektně, poslouchá na slovo i při velmi vysokých rychlostech. To jsem si ostatně ověřil při cestě do Kelly v Písku (pro svíčky). Jenom se mi teď moc nezamlouvá, že je auto citlivější na vyjeté koleje-při předjíždění Oktávky a následnému vrácení se zpět na svou stranu jsem na to skoro doplatil, ale brzdy jako obvykle nezklamaly. ;)

Při testu na zbytku sněhu po polní cestě si kola ani jednou nehrábly.

Zkrátím to. Děkuju všem, kteří mi vnutili přezutí celé sady kol, především pak Fusionovi, který mi sem dal odkaz na tyhle Klebery. Až se v budoucnu budu rozhodovat pro kola nová, určitě do nich investuju adekvátní částku a na nějaký finanční limit se vykašlu. Na letních se to sice taky dalo, ale jízda byla spíš utrpením, než požitkem. :super:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...