Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?  

1. 1. Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Chystám se konečně přezout na zimní, i když na letních se ještě furt dá dobře jezdit...navíc ty zážitky s nimi. :D:D

Ale teď vážně.

Je nutné dávat zimní pneumatiky na všechny 4 kola, nebo stačí jenom hnací? U kolegy jsem viděl zimní pneumatiky jenom na předku, na zadku má litý kola s letními pneumatikami se vzorkem cca. 3-4mm.

Zimní má kvalitní Klebery.

Chystám se udělat to samé, mám v plánu koupit kvalitní zimní pneumatiky na předek a na zadku nechat letní pneumatiky (vzorek mám okolo 6-7mm).

Mám teda koupit 2 kvalitní zimní pneumatiky nebo radši koupit 4 levnější?

Případně by mě zajímalo i nějaké srovnání PRO/PROTI u jednotlivých řešení.

Díky :)

[upravil dne 19/12/09 peugeot09]

Odesláno

To se učíš driftovat s 206?

Pokud jo tak tato kombinace je \"ideální\" ale nejezdi po veřejných komunikacích.

Jestli nemáš dva tisíce navíc tak jezdi autobusem. A jestli nevíš proč nejezdit s letním zadkem tak taky jezdi autobusem.

Odesláno

Za odpověď děkuju, ale moc jsi mi nepomohl. :)

Po veřejných komunikacích jezdit musím ať chci nebo ne. Mám pevně daný rozpočet na koupi zimáků, víc za ně dát nechci, ptám se proto zda dvě kvalitní, nebo 4 průměrné. Víc nic. :)

Všiml jsem si, že v okolí je tohle řešení docela používané. Na jedné nápravě jiná kola než na druhé. :aut

Odesláno

Kamarád měl na zadku letní gumy a díky tomu, že se mu v zatáčce kterou neprojížděl nijak zběsile rychle, urval zadek, poslal tehdy tříleté auto s dvěma dětmi a těhotnou manželkou \"na boudu\". Stalo se to ve vracečce, před ním jel kamarád v Mondeu se zimákama všude a ten projel O.K., kamarád je z kopce pomaleji a stejně to neustál.

P.S.

Samozřejmě mluvím o zasněžené silnici

[upravil dne 19/12/2009 Medvěd]

Odesláno

Tak každopádně na všechna kola zimní obutí a to pokudmožno kvalitní.Přecejenom tam vozíme své blízké.Na 1tlivé nápravy dát jiná kola je kravina jelikož ti předek a zadek budou smejčit na jinou stranu.Nápravy budou mít různou adhezi.Pamatuj že jsou to 4 body které tě drží na vozovce.

Odesláno
:bojim:bojim:bojim:bojim no co tady ale předvádíš??? Kdo to kdy viděl jezdit v zimě vzadu na letních...:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik Hlavně kvalitní hudbu že???? ale obutí ne.....
Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Za odpověď děkuju, ale moc jsi mi nepomohl. :)

Po veřejných komunikacích jezdit musím ať chci nebo ne. Mám pevně daný rozpočet na koupi zimáků, víc za ně dát nechci, ptám se proto zda dvě kvalitní, nebo 4 průměrné. Víc nic. :)

Všiml jsem si, že v okolí je tohle řešení docela používané. Na jedné nápravě jiná kola než na druhé. :aut

Tak do toho vašeho okolí bych nechtěl zabloudit,ale aby sem ti tedy pomoh tak ta 2 varianta je lepší.

Odesláno

Zkus přejet z pruhu do pruhu na dálnici, kde sou ve sněhu vyjetý koleje. Nemáš šanci přejet ani v 50.

Já bych se nijak nevzrušoval kdybys jezdil po městě (i když to je taky blbost) ale okolí Tábora asi nemá zrovna chudou zimu...

Nevím jakej je ten rozpočet, ale rychle nalistuj různý inzerce, lidi chcou peníze před svátkama a od někoho kup 4 lehce (fakt jen rok) jetý pneu, bez prasklin, pouze pár let starý.

Já teda teď budu kupovat čtyři 14\" a jedna vyjde kolem 1000.

V bazarech s pneu to nekupuj, jsou to hnusy, jenom od soukromníka.

[upravil dne 19/12/2009 Fusion]

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Přemku klídek. :papa

Dobře, tak to vypadá jako minulou zimu na Barum Polaris, opět všechny 4 kola. Kolegovi pak dám tuhle diskuzi přečíst. :)

No já sem v klidu , jen ale myšlenka na tohle mě rozpálí do červena.......

Odesláno

Nebo nezkušeností. Až by ta prdel jednou nechtěně ustřelila tak to bychom viděli jak pádí rychle do servisu ty dvě dokoupit :D

Na druhou stranu, když koupíš 4 tak si nemysli, že to je povolenka k jakékoliv jízdě.

A neboj, taky sem zkoušel lecjakou blbost. Ale aspoň sem při prvním sněhu našel nejbližší parkáč a jel to zkoušet. A to dělám rok od roku, stále se učím a dá se to spojit se zábavou. Hlavně s rozumem.

[upravil dne 19/12/2009 Fusion]

Odesláno

Neviděli. Na těch letních to jede v pohodě, chce to jen trochu citu a rozumnou rychlost. Sami byste zjistili, že to není až tak nemožné, jak se vám to nyní zdá. ;)

Cenový strop mám 3 tisíce, přičemž navíc nechci dát ani korunu. 4ks Polarisek mi vychází prakticky přesně na 3 tisíce. Použité kupovat nechci.

Odesláno

Nechápu...... až rozmlátíš auto to budeš mít jaký cenový strop opravy....??? Jednou na to zapomeneš že máš na prdeli letní a jdeš do pece.....do mě načadit někdo takový s takovým obutím tak dotyčný mrtvý a já v base.....

[upravil dne 19-12-09 Přema]

Odesláno

Já sem na Partnera koupil od známýho, kterej naboural auto 4 nádherný 200km jetý Polarisy (tuším) za 500 a už na nich mám skoro 30tis.km a minimálně pojedou do příští zimy.

Za 2000 by se daly koupit pěkný, zbytek na přezutí a máš klid. Ale fakt koupit od někoho kdo prodal auto apod.

Odesláno

Život je věc pomíjivá. Po tom, co jsem za svůj mladý život už x krát čelil smrti si z ní vůbec nic nedělám. :)

Kdykoliv Tě může cokoliv zabít. Z nebe na Tebe spadne meteorit, letadlo...exploduje hvězda, objeví se černá díra...na přechodu Tě srazí kamion, ožralej strejda, nebo třeba jen nešťastně spadneš na čumák ze skály... :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...