Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?  

1. 1. Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Samozřejmě, že všechny čtyři kola !!! Stejný typ, značka, vzorek a výrobce. Nejlepší je koupit vše najednou.

S tím nákupem najednou bych to neviděl až tak nutný... přední/zadní se přecijen sjížděj jinak, tak časem se dojde k tomu, že je nutný vyměnit jen dvě. Pak dycky řeším, jestli je lepší dát lepší vzorek na předek, nebo na zadek.
Odesláno

no ono to na tech letnich jede docela dobre i na tom snehu a ledu... v tom problem neni... jen to pak moc nezataci, ma nachylnost ke smyku a blbe brzdi, ale jinak to jede dobre...

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Život je věc pomíjivá. Po tom, co jsem za svůj mladý život už x krát čelil smrti si z ní vůbec nic nedělám. :)

Kdykoliv Tě může cokoliv zabít. Z nebe na Tebe spadne meteorit, letadlo...exploduje hvězda, objeví se černá díra...na přechodu Tě srazí kamion, ožralej strejda, nebo třeba jen nešťastně spadneš na čumák ze skály... :aut

Pokud nekecáš a opravdu jsi čučel smrti v tvář, tak mluvíš zcela opačně. Takoví lidé právě si života váží, přehodnotili si jej a mají ho moc rádi!!! Věř mi, vím o čem mluvím a život je tak krásný - jsou v něm krásné baby, auta, papáníčko, radosti děti, poté vnuků - no neber to.

Odesláno

dej je na všechy 4 smyk zadní nápravy se celkem špatně vyrovnává, a kord když kola kloužou..... a rozdíl mezi zimní a letní není pouze ve vzorku :papa:papa

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Potíž je v tom, že i když Ty budeš jezdit \"s rozumem\", nikdy nevíš, kdy to ten před tebou zahamtne tak, že Ty budeš muset taky... A pak se budeš divit, co Ti lehkej zadek udělá. Takže jen na předek NIKDY!!! Nemluvě o tom, že právě ve městě se tyhle situace vyskytujou nejčastěji.

Ale predce, kdyz jedzis s rozumem, vies si nechat dostatocny odstup prave kvoli tomuto ...

Navic vzadu mam bubny, vpredu kotouce, vzadu brzdi slabsie tak ci tak ...

Do zatacky pokud sem se zrovna neblaznil, sem zadny smyk nedostal, proste jedu do zatacky krokom, a jemne pridavam plyn, aby predok tahaj ...

Co sa tyka mesta, tam sa nahlavnych cestach sneh skoro vobec nedrzi, takze skoro furt jazdim po brečke ...

V kazdem pripade, ted mam zimny 4x tak ma nemusite kamenovat :)

Odesláno

2Lubk0: Správně jsi se rozhodl, ale stejně si ještě kamínek hodím... :D

necháváš si dostatečný odstup - co když ti do toho odstupu někdo znenadání vjede?

jezdíš krokem do zatáčky - na zimních můžeš ject normální rychlostí a nezdržovat ostatní

vzadu bubny a proto to je zbytečné - není nejde o brzdnou sílu, ale zimní pneumatika má lepší přilnavost a odvod sněhu či břečky než letní, která se zahltí a pak prostě klouže a jde do smyku i při sebemenším přibrždění

Teď jsem se vrátil z výletu z Telnice (lyžařské centrum nad Ústím n.L. - od zítřka už je v provozu rudnej, hurrráá) a samozřejmě přede mnou kokot na letních nevyjel a sral mě, jak se tam postavil na štorc v příjezdu na parkoviště (kdo zná ten ví) na zimákách jsem to dal v pohodě :super

Odesláno

Qtan: Nemám důvod kecat. Zatím jsem se smrti do tváře za svůj mladý život díval celkem třikrát (pokaždé to měla být tutovka, ale nebyla). Naposledy jsem se jí vcelku vysmál do ksichtu, smrtka asi zrovna chlastala. ;)

Právě v takových chvílích si uvědomíš, že vlastně ani pořádně nemáš co ztratit. Život každého z nás jednou skončí...

Mějte mě klidně za bezcitného a bezohledného člověka. Jsem pouze realista bez růžových brýlí, nic víc, nic míň. ;)

Rozdíl mezi zimní a letní pneumatiky jsem někde četl, že je kromě vzorku i v materiálu pryže, která se na pneumatiku používá. Letní prý pod určitou teplotou \"zledovatí\", ztvrdnou, ztrácí pružnost. Nevím ale, co je na tom pravdy. :myslim

Punkac: To musel být opravdu kokot. Až budu mít čas a náladu, vyfotím, nebo natočím vám, kde všude jsem na letních byl. Zatím mi to nikdo nechtěl věřit. :cool:

[upravil dne 19/12/09 peugeot09]

Odesláno
Původně zaslal: punkac

2Lubk0: Správně jsi se rozhodl, ale stejně si ještě kamínek hodím... :D

necháváš si dostatečný odstup - co když ti do toho odstupu někdo znenadání vjede?

jezdíš krokem do zatáčky - na zimních můžeš ject normální rychlostí a nezdržovat ostatní

vzadu bubny a proto to je zbytečné - není nejde o brzdnou sílu, ale zimní pneumatika má lepší přilnavost a odvod sněhu či břečky než letní, která se zahltí a pak prostě klouže a jde do smyku i při sebemenším přibrždění

Teď jsem se vrátil z výletu z Telnice (lyžařské centrum nad Ústím n.L. - od zítřka už je v provozu rudnej, hurrráá) a samozřejmě přede mnou kokot na letních nevyjel a sral mě, jak se tam postavil na štorc v příjezdu na parkoviště (kdo zná ten ví) na zimákách jsem to dal v pohodě :super

To je zajimavy, ze sem teda pri sebemensim brzdeni do smyku nesel :)

Neziju v praze, ziju v Trnave, co je proti praze VESNICE, a tu to neni jak v dzungli, ze mi nekdo nekam z nenadani vejde :)

Kdyz je snih, tak nikdo nelita s pruhu do pruhu jak sumacher, a kdyz je to roztopeny, tak to brzdi uplne normalne :)

Proste 4 roky sem tak jezdil zimu co zimu, a nemal sem zadnou nehodu, krom toho ze do mna este na punte zezadu naburala felicie , ktera nedobrzdila, ta mala ovsem 4x letne :)

Ale to bylo jeste na punte, a kedze to bol naraz mali, a ja som mal tazne, nic sa nestalo... Brzdili sme oba, mozna kebyze mam zimne 4x tak zabrzdim skorej, a felcka do mna buchne ve vetsi rychlosti a musel bych resit skodu ...

Je to vsechno jen o nahode ...

To krokem do zakrut neber doslovne, jel sem mensi rychlosti, ne krokem ...

Odesláno

Letní na zadek je blbost. Tohle teď máme na 106ce. A když jsem s ní včera frčel do servisu, tak sem lítal zatáčky bokem. Ale mě třeba tohle nedělá problémy ustát, protože s BMW se ani na sněhu pomalu jinak jezdit nedá.

PRo rejpaly. 106ka měsíc stála venku, včera jsem jel nechat zavařit výfuk a pak hned auto do garáže a baterku ven. Takže se s ní nejezdí ;)

Odesláno

peugeot09 nepoznam ťa neviem v akych situaciach si hladel smrti do oči a kedy si sa jej vysmial ja som 2x prežil klinicku smrť tak viem čo je život a preto nemam strop čo sa bespečnosti tyka nehľadim na financie ked sa jedna o pneu lebo nechcem zabyť seba život je krasny vždy a nedajbože vziať život inemu trebarz otcovy malych deti živitelovy rodiny nieje horši pohľad ako pohľad do SMUTNYCH DETSKYCH OčI!!!!!!!!!!!!!!!:fnuk:fnuk:fnuk

Odesláno

Tak by jsem ho umlátil,hele a používáš doma třeba jenom půlku televize nebo tak?

Není to k ničemu a nabourat do mě,tak obětuju ty golfové hole co mám v kufru a udělám ti s ní něco moc nepěkného.Je to bláznovství.Si nech letní i na předku ne?

Nepřeju ti nic zlého,ale pokud nejsi schopen sám logicky pochopit přoč v zimě nejezdit na letních,tak skoč na úřad pani se u okýnka pěkně omluv,vrať řp a kolegu měj v závěsu ať udělá to samé.

Upřímě se těším na den kdy budou muset mít zimní pneu na autě všichni.

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Qtan: Nemám důvod kecat. Zatím jsem se smrti do tváře za svůj mladý život díval celkem třikrát (pokaždé to měla být tutovka, ale nebyla). Naposledy jsem se jí vcelku vysmál do ksichtu, smrtka asi zrovna chlastala. ;)

Právě v takových chvílích si uvědomíš, že vlastně ani pořádně nemáš co ztratit. Život každého z nás jednou skončí...

Do teraz som iba tušil že nie si kompletný. Už nepochybujem.:o

Odesláno

To chce klid a bez zbytečných urážek. :)

To není jen o mě a kolegovi. Zimní na hnací nápravě a letní na druhé je tu vážně docela častý případ, alespoň v našich končinách. :papa

Krisalpy už jsou na cestě. Děkuji všem zůčastněným i těm, kteří mi vcelku vulgárně přes SZ promlouvali do duše. Díky :super

[upravil dne 19/12/09 peugeot09]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...