Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Já uvažoval tak pokud to někomu blbne tak to neprodlužovat, nehledě přes léto je to jedno. V zimním období je potřeba přepínat a štelovat daleko více, a už vidím jak to někdo opravuje při -20°C venku. To je každého věc, ne každý má garáž či je tak šikovný že to zvládne jako Koblih69.

Nevím jeslti je to šikovnost nebo debilita. Dělal jsem to v -11 před garáží a sám... sice jsem to zvládnul, ale jen náhodou neodstovnal. Navíc v zimě je těžké nějaký plast nezlomit, takže jsem vše nahříval.

Klapka praskne dřív nebo později každému. Nicméně dřív asi praskne pokud auto stojí v zimě, protože je materiál platu zkřehlý. Věřím, že auto, které stojí v teplé garáži bude mít ten problém později.

Odesláno

Musím odkopať klapky zaťiaľ pôvodné a funkčné. Je prava žd parkujem v garáži ale nevykúrenej, klimatizáciu použínam ako jednozónovú (zatiaľ nemám potrebu dvoch zón), tak sa phybujú rovnakým smerom kde nepricházda protismernému natáčaniu.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahojte, možno ako laik trepnem blbosť, ale napadlo mi takéto riešenie ... teraz na zimu som si vypol AUTO a teplotu som na oboch stranách nastavil na 21, manuálne som si nastavil intenzitu fúkania a nechal to nemenne takto. Teda, ak tá intenzita fúkania ovplyvňuje otváranie a zatváranie klapiek, teraz by mali byť stále v rovnakej polohe, ... alebo sa mýlim?

Odesláno

Otázkou je, jestli si elektronika pamatuje polohu klapek i po uspání sítí a nebo stejně při každém nastartování klapky udělají pohyb od jedné krajní polohy k druhé, aby řídící jednotka věděla kde jsou.

Odesláno

Tie klapky sa budú pohybovať tak či tak, to že si ich nastavil na 21 a vypol režim \"AUTO\" nič nerieši, keď bude chladnejšie pootvoria sa viac a keď sa teplota zvíši tak sa zase privrú, automatika pracuje aj pri vypnutom režime (tlačítku) \"AUTO\"až nato že neruguluve rýchlosť ventilátora a tým aj vlhkosť v kabíne.

Kľudne to nastav na režim \"AUTO\" a budeš mať v kabine optimálnu klímu. Ak budeš mať vypnutý režim dvoch zón a konfortný stupeň na nastavený cca 21 nemalo by sa klapkám nič sať.

Ten kto mal klimatizér rozobaný a menil klapky videl ako nešťastne sú vyriešené, oni sa o seba v strede opierajú oskami a keď sa jedna natáča do jedného smeru a druhá do druhého namáhajú sa a vplivom starnutia materialu to potom láme. Akonáhle sa natáčajú rovnakým smerom (ako jednozónová) tak tento problém odpadá.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak uz aj ja... :/ najhorsie na tom, ze mi pravdepodobne praskla klapka ked som bol v Prahe a siel som spat na vychod SK 7hodin...

No, pekne som vymrzol... Zajtra skusim pozriet ci sa klapla za servom otaca alebo nie :(

A hlavne som zvedavy na nas \"skvely\" pgt v presove... kolko vyjde oprava...

opravna sada pre dvojzonovu klimu sa pouziva aj pre jednozonovu? uz som 2krat precital toto vlakno a stale som nasiel len 6480 E3 ... :myslim

uz mam, na jednozonovu to je 6480 E4 :)

[upravil dne 30/1/14 07:35 od dodo407sw]

Odesláno

Skurveny presovsky peugeot.... cena opravy klapky cca 450Eur... a klapku mi nepreda, lebo to nieje nahradny diel... Idem skusat zohnat z ineho PGT-u...

TAK objednane z KE... cena klapky 75eur a pan ochotny mi este zlavu da 7% :)

takze sa do toho pustim s mechanikom :)

[upravil dne 30/1/14 08:54 od dodo407sw]

Odesláno

Takže som po dia, všetko ok, tak som rozobral skrinku pred spolujazdcom a manuálne otočil klapkou a išlo to, takže je zlomená... Zatiaľ som nastavil klapku, aby topilo a keď bude teplejšie, tak pôjde palubovka von. Najlepšie na tom bolo zistenie, že ku klapke sa dostanete len vybratim svetielka a srubovakom už ju dosiahnete :) takže keď mi bude horúco, svetielko von a srubovakom zavriem klapku :)

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...