Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mne sa stalo toto iste minuly rok, akurat som siel s autom na prehliadku do peugeot servisu, iba som im spomenul ze mi zamrzla voda v ostrekovaci......

a hla za par hodin pri fakturacii som si nasiel polozku na fakture ze rozmrazenie vody v ostrekovaci.... a teraz sa podrzte.....15 EURO, slovom patnast] , ja som skoro padol na rit ze oni si vypytali 15 euro za to ze auto im tam stalo vo vyhriatej garazi pol dna, kde by sa to ajtak roztopilo same

Odesláno
Původně zaslal: Huby

mne sa stalo toto iste minuly rok, akurat som siel s autom na prehliadku do peugeot servisu, iba som im spomenul ze mi zamrzla voda v ostrekovaci......

a hla za par hodin pri fakturacii som si nasiel polozku na fakture ze rozmrazenie vody v ostrekovaci.... a teraz sa podrzte.....15 EURO, slovom patnast] , ja som skoro padol na rit ze oni si vypytali 15 euro za to ze auto im tam stalo vo vyhriatej garazi pol dna, kde by sa to ajtak roztopilo same

Vezmi to z druhé stránky. Tvoje auto blokovalo garáž kde by mohli makat na opravě auta jiného a naúčtovat si mnohem víc. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Původně zaslal: Huby

Vezmi to z druhé stránky. Tvoje auto blokovalo garáž kde by mohli makat na opravě auta jiného a naúčtovat si mnohem víc. ;)

no ja som pisal ze som bol na povinnej prehliadke, takze tych 15 euro bola iba nepatrna ciastka, dokopy, som platil skoro 400 euro

Odesláno

Sice sa uz budem opakovat ale ....Prinasam clanok z pravdy .... sice teoria ale aspon to niekomu predsa len pomoze ....

Čo robiť v prípade, keď zamrznú ostrekovače

Marián Balog, Pravda.sk | 20. decembra 2009

Najlepším liekom na problémy pri zimnej prevádzke automobilu je samozrejme svedomitá predsezónna príprava. No úprimne, kto je bez chyby, nech hodí snehovou guľou.

Občas sa stane, že aj pri najväčšej snahe zabudnete na jeden nenápadný, ale zato podstatný servisný úkon - vymeniť kvapalinu v ostrekovači za zimnú zmes. Keď potom dorazí studený front a teploty klesnú pod bod mrazu, mnoho vodičov čaká nepríjemné prekvapenie.

Výhodou je, keď máte vykurovanú garáž, do ktorej môžete auto odparkovať, aby trysky ostrekovača odmrzli. Potom je potrebné letnú zmes z nádržky vypumpovať pomocou hadičky, alebo menej sofistikovane - vystriekať ju na okno. Treba len dávať pozor, aby ste nepreťažili elektromotorček ostrekovačov. Následne dolejete mrazuodolnú zmes a problém je vyriešený. Ak nemáte k dispozícii vykurovanú garáž, môžete \"zneužiť\" aj podzemné garáže pri nákupných centrách, kde sa zvyčajne drží teplota aj v zime nad nulou.

Zvyčajne pomôže teplá garáž, alebo horúca voda.

Proces rozmrazovania sa dá urýchliť aj horúcou vodou. Väčšinou je problémom len zamrznutá kvapalina v hadičkách vedúcich k tryskám, keďže nádržka býva spravidla umiestnená v motorovom priestore, kde je dosť teplo. Preto pomôže, ak pooblievate hadičky a trysky horúcou vodou, prípadne zmesou teplej vody a zimnej zmesi do ostrekovačov.

Ak vás tento problém zastihne na ceste, kde nemáte možnosť a čas auto odparkovať do tepla, je treba najprv vypumpovať kvapalinu z nádržky naliať nemrznúcu zmes a potom začať s rozmrazovaním hadičiek. Keď sa podarí hadičky a trysky spriechodniť, hneď zapneme ostrekovač, aby sa do nich dostala nemrznúca zmes. Horúcu vodu na ceste získate na benzínovom čerpadle, alebo od dobrých ľudí. No v prípade núdze sa fantázii medze nekladú. Zdrojov tepla je všade navôkol dosť, napríklad ľudské teplo alebo autozapaľovač.

• O 2 týdny později...
Odesláno

kuknite poistku ci vam nevyhorela ktora je aj na ostrekovac, na motorcek..

mne bola vyhoreta, kv tomu ze zamrzla voda v tom a ochrana nedovolila aby sa motorcek tocil, tak odisla poistka ;)

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Mam rovnaky problem.. neviete mi povedat aka poistka tam ide na ten motorcek ostrekovacov .. a kde ju najdem? v manuali som nasiel len ze poistka ostrekovace svetlometov :( tak neviem presne ktora poistka tam paktri k tomu.

Dikes za help

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...