Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte. mám Peugeot 406 2.0HDI a všimol som si, že pri rannom štartovaní, keď je motor studený, mi chytá iba na tri valce, ale potom keď nabehne už ide v pohode. taktiež keď ho štartujem za tepla tiež chytí v pohode. môže to byť chyba žhavičov?

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Já to měl kompresí - pístní kroužek. Kouří nebo blekotá nebo? Žhaviče tak i tak vyndej a zkus na baterce.

dymi ale iba tak normalne, ako ked naštartuješ studený motor a keď už je naštartovaný ide plynule a ticho

Odesláno

U Hdi zhavenie nie je az tak podstatne,na motore 2.2 Hdi mam vsetky styri zhavice odpalene,nemam cas ich vymenit,lebo je tam strasne zly pristup,su zozadu motora a rano pri mraze -9 stupnov mi auto nastartovalo bez najmensich problemov na prvy krat.Mozno mas problem s naftou,myslim trysky,regulacny ventil,alebo cerpadlo.

Odesláno

inak tiez mam HDi a minuly rok som ich dal menit. Menily sa koli tomu, ze tri z nich boli uplne KO (ale nemal som problemy zo startami... bolo to preventivne zistene ze su v prdely...) pri vymene sa ale jeden zhavic utrhol a teda mam vymenene len tri.... ALe aj ked boli minuly rok mrazy -23°C tak auto chytala uplne v pohode hned na 4 valce prve snad tri odpaly boli riadne rany ale hned motor bezal jak ma.... osobne sy myslim, ze HDi do -5 musi chytit aj bez zhavicov ak je v dobrom stave (kompresia, vstreky...)

Odesláno

neviem cim to moze byt. este rozmyslam ci to nemoze byt aj baterkou. je este original peugeot a od vyroby sa nemenila. auto je v dobrom stave. ked bol nejaky problem, islo tam vsetko nove.

Odesláno

su toto tie zhavice? Idu odmontovat v pohode, alebo je tam nejaky figel? Mojemu HDi sa po tyzdni statia v tychto mrazoch moc startovat nechcelo, ale je pravda, ze baterka stim ledva tocila...

[upravil dne 18.12.2009 foxo]

post-0-14109611636732_thumb.jpg

Odesláno

ano to su zhavice a idu odmontovat v pohode, akurat pre lepsi pristup musis odmontovat hornu rampu s kablami. zistil som ze dva su Bosch a dva su nejake Francuzske, tak som tie dva francuzske vymenil za Bosch. Baterku som dal novu 74 mAh, a ide to v pohode

[upravil dne 19/12/09 colusso]

Odesláno

taky se chystám že zkontroluju žhaviče, ale na 2,2hdi je blbý přístup tak se mě do toho moc nechce:Dbaterku mám původní což je nějakých 8 roků měřal sem na ní napětí při startu tak má 9,4V a jinak v klidu 12,3V myslíte že eště vydrží chvílu???

Odesláno

ja som dneska kupoval novu, a staru baterku som tam mal 9 rokov, teda od vyroby. bola original peugeot a slapala v pohode. nemal som s nou nikdy ziadny problem. dokonca aj teraz ked bolo -6, nastartovala ale uz bolo pocut ze troska nestiha ale ked sa troska ozivila pocas jazdy, zase startovala ako nova :cool:

Odesláno

Mám taky postarší baterku a světe div se... na nákup vánočních dárků jsem se nedostal :) Dá se dobijet tak jako jsem to dělal u škodovky? Jde mi o to, že v této baterce nejsou žádné špuntíky, na dolévání destilky. Aby mi baterka potom po napojení na nabiječku nevybouchla nebo tak něco.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...